11 продуктів, які не варто зберігати у холодильнику

Хліб у холодильнику зберігати не варто, адже цим ви лише прискорюєте процес розкладання продукту та появу на ньому плісняви.

Звісно, холодильник – це чудове місце для зберігання більшості продуктів, куплених нами на ринках чи у супермаркетах, а особливо тих, які ми не плануємо споживати одразу після покупки.

Але є певні продукти, які нам не слід зберігати у холодильнику, тому що при охолодженні вони втрачають деякі свої властивості (наприклад, текстуру) і можуть навіть ще швидше зіпсуватися.

Ви можете зберігати ці продукти у холодильнику протягом довгого часу, навіть не підозрюючи про те, що таким чином змінюєте їх смак та текстуру. Якщо ви все одно сумніваєтеся, які продукти слід тримати у холодильнику, а які – ні, ця стаття допоможе вам у цьому розібратися.

Цибуля

Найкращий спосіб зберігати цибулю вдома – це тримати її у сухому темному місці при кімнатній температурі. В неправильних умовах зберігання цибуля може легко стати сприятливим ґрунтом для утворення бактерій,  і саме у холодильнику вони починають розмножуватися швидше.

Згідно з дослідженнями Національної Організації зі Збереження Цибулі (НОЗЦ), яка розташована у США, цибулю слід зберігати у неочищеному вигляді і в жодному разі не тримати її в герметичній упаковці, щоб вона могла отримувати кисень.

Єдиний випадок, коли цибулю треба тримати у холодильнику – це тоді, коли вона уже почищена від лушпиння та нашаткована. У такому вигляді її слід зберігати у герметично запакованому контейнері.

Помідори

pomidory

Якщо ми зберігатимемо помідори у холодильнику, то вони поступово змінюватимуть свою текстуру, і вже через деякий час ми помітимо, що помідори з холодильника не такі смачні, як щойно придбані.

Згідно з Національним Інститутом із Сільськогосподарських Досліджень, коли помідори зберігати при низьких температурах (наприклад, у холодильнику), у них знижується вміст цукру, корисних кислот та інших поживних речовин. Тому цей продукт краще зберігати у сухому місці при кімнатній температурі.

Картопля

Якщо картоплю тримати у холодильнику, вона втратить свій природній смак та стане м’якою. Картоплю потрібно зберігати у немитому вигляді в прохолодному, добре провітрюваному та сухому місці, тому що надмірна вологість може призвести до утворення на ній грибка.

Кава

zerna_kavy

Як і вищезгадані продукти, каву також слід зберігати у сухому та прохолодному місці. Якщо ж ви будете тримати її у холодильнику, вона втратить свій приємний аромат та смак.

Окрім цього, кава має здатність вбирати запахи інших продуктів. Саме тому каву рекомендують зберігати у герметичному контейнері в темному місці.

Часник

Зубки та головки часнику найкраще зберігати при кімнатній температурі у сухому та прохолодному місці. Якщо часник тримати у холодильнику, він втратить свої корисні властивості та почне псуватися набагато швидше.

За умови, якщо часник зберігати не у холодильнику, він може залишатися свіжим протягом декількох місяців.

Мед

med

Асоціація Бджолярів із Онтаріо, що у Канаді, стверджує, що мед варто зберігати при кімнатній температурі у щільно закритій банці. Якщо мед тримати у холодильнику, він загусне та почне кристалізуватися набагато швидше.

Авокадо

Зберігаючи авокадо у холодильнику, ви не даєте йому змоги достигнути. Більшість людей люблять саме стиглі плоди авокадо, саме тому варто зберігати цей продукт лише при кімнатній температурі.

Хліб

hlib

Однією з найбільш поширених помилок, якої припускаються споживачі у намаганнях зберегти свіжість придбаних продуктів на триваліший період, це зберігання хліба у холодильнику.

Насправді ж, зберігання хліба у холодильнику може лише прискорити його псування і навіть спричинити появу плісняви. Для того, щоб ваш хліб залишався свіжим якомога довше, зберігайте його у сухому прохолодному місці при кімнатній температурі.

Шоколад

Шоколад зберігати у холодильнику також не слід. Такий метод зберігання цього продукту слід застосовувати лише у тому випадку, якщо у приміщенні дуже висока температура.

Найкращий спосіб допомогти шоколаду зберегти його чудовий аромат та смак – це зберігати його у сухому місці при невисокій температурі.

Ананас

ananasy

Зберігаючи ананас у холодильнику, ви не даєте йому достигнути, і в результаті він може навіть втратити свій природній смак. Коли фрукт зберігають при низьких температурах, руйнуються ензими, які відповідають за достигання ананасу, і він втрачає свій солодкий смак.

Крупи та макарони

Крупи та макарони найкраще зберігати у сухому та прохолодному місці при кімнатній температурі. Низькі температури, які характерні для холодильника, можуть змінити їх смак та призвести до втрати притаманної їм текстури або смаку.