3 чудові настої, які сприяють процесам травлення

Після ситної трапези, багатої на жири і білки, немає нічого кращого ніж трав’яний чай, який допоможе шлунку все перетравити. У вас є кілька варіантів на вибір. У цій статті розповідається про деякі найефективніші настої, які запобігають виникненню відчуття важкості у шлунку після їжі.

Імбирний чай

Імбир добре відомий використанням у куліранії. Проте, основні активні компоненти (гінгерол, шогаол, та інші) можуть по-різному використовуватися у в області натуральної медицини. Ці ж компоненти впливають на шлунок, а яким чином читайте далі:

  • Стимулюють роботу підшлункової залози та жовчного міхура, а це сприяє травленню.
  • Допомагають зменшити відчуття “важкості” в шлунку.
  • Запобігають диспепсії, здуттю живота і газам.
  • Допомагають запобігти нудоті та блювоті.

І тому, для хорошого травлення, після їжі потрібно пити імбирний чай.

Ось рецепт приготування смачного настою з імбиру, ромашки і лимону: В одному літрі води, зварити половинку лимона, порізаного скибочками. Зняти з вогню через кілька хвилин і додати почищені шматочки імбиру (стільки скільки хочете) і кілька пакетиків ромашкового чаю. Залиште настоятися на декілька хвилин, процідіть і посолодіть за смаком медом або стевією.

Ромашка: ще один дієвий трав’яний настій

romashka2

Ромашка – трава добре відома своїми цілющими властивостями. Ромашковий чай не лише має заспокійливий ефект, після обіду або вечері він подарує вам відчуття легкості. Активні компоненти ромашки запобігають запаленню шлунку і кишечнику, допомагають запобігти виникненню здуття живота, а також відчуття важкості в шлунку.

Ще один настій, який варто запам’ятати , тому що чудове поєднання ромашки і м’яти прекрасно впливає на процеси травлення: закип’ятіть трохи води; як тільки вода почне кипіти, зніміть з вогню, покладіть жменю ромашки і м’яти в чашку. Налийте воду в чашку, і нехай настоюється протягом п’яти хвилин. Процідіть і підсолодіть за смаком.

Больдо і його корисні властивості

Настій больдо має дуже унікальний смак, а також є одним з найпопулярніших чаїв, зроблених для полегшення процесу травлення. Цей напій стимулює діяльність печінки і жовчного міхура, а з його допомогою легше перетравити жирну їжу. Для кращого ефекту, поєднайте больдо з м’ятою, ромашкою, або естрагоном.

Ось рецепт приготування смачного настою з больдо: Закип’ятіть трохи води. Зніміть з вогню, як тільки вона почне кипіти, і додайте кілька листків больдо. Якщо любите, додайте кілька листків м’яти, разом з естрагоном чи ромашкою. Залиште настоюватися на декілька хвилин, потім процідіть, підсолодіть (за смаком), і можна пити.

Так що тепер у вас є кілька варіантів настоїв, які можна пити за  смачною застільною розмовою. Ці настої дозволять вам почуватися набагато краще після важкої їжі. А чому б зараз не насолодитися чашкою настою?