4 супи для лікування застуди

Суп не лише забезпечує заспокійливе тепло, якщо ще додати в нього правильні інгредієнти, він може також зменшити втому і допомогти знизити кількість слизу. Виберіть один з найкращих супів відповідно до того, як ви себе почуваєте.

Хто не матиме бажання з’їсти якусь хорошу, теплу тарілку супу в час, коли нездужає, коли, наприклад, у вас застуда, чи ви просто не почуваєте себе добре? Вдалий суп може стати найкращою стравою в спекотний чи холодний день, засобом для лікування застуди, а якщо ви ще й виберете правильні інгредієнти, суп стане просто потужним джерелом вітамінів і мінералів, яких потребує ваш організм, щоб почуватися краще.

Ця стаття пропонує вам кілька рецептів та допоможе вам приготувати смачні та здорові супи, які допоможуть вам лікувати застуду і послабити її загальні симптоми: гарячку, надмірне виділення слизу, втому, слабкість і т.д.

Цибулевий суп

Цибулевий суп – це класика. Ви, звичайно, ж можете замовити його в ресторанах, але ми збираємось поділитися з вами легким способом його приготування вдома. Запевняємо вас – його легко засвоює організм, він зменшує надмірне виділення слизу та нейтралізує токсини, які впливають на організм під час хвороби.

Ви навіть можете додати дрібку кайенского перцю до супу. У невеликих кількостях він зігріває ваше тіло, нейтралізує та усуває надмірний слиз.

Підсмажте цибулю в невеликій кількості олії з дрібкою солі, потім покладіть цибулю у каструлю, накрийте її та проваріть, щоб сік із цибулі повністю вийшов у воду, а цибуля стала м’якою.

Ви можете перемішувати суп час від часу, щоб зробити його більш густим.

Споживайте цибулевий суп, поки він гарячий.

Радимо вам провести невеликий експеримент. Покладіть половину цибулі на тумбочку біля ліжка, поки ви спите, коли у вас надзвичайно сильний нежить. Наступного ранку ви повинні зауважити помітне полегшення.

supy1

Суп із часнику, проса та водоростей

Цей суп має прекрасний аромат і він дуже допомагає при нездужанні.

Часник є природним антибіотиком, що підвищує захисні властивості вашого організму.

Просо є єдиним зерновим продуктом харчування, який нейтралізує кислоту в організмі. Просо легко засвоюється і допомагає боротися з ефектом надмірної кислотності в організмі, яка може стати значною проблемою в час, коли ви захворіли.

Водорості пропонують вам декілька корисних мінералів, які можуть допомогти зменшити втому та слабкість, що, як завжди, супроводжують будь-яку застуду. Ви зможете вибрати кільки видів водоростей, наприклад, норі – різноманітні їстівні види червоних водоростей у вигляді тонких сушених листів , вакаме – вид морських темно-зелених їстівних водоростей класу «бурі водорості», і морські спагеті – комерційний продукт, певним чином виготовлений з різних видів водоростей.

Підсмажте три зубчики часнику в невеликій кількості олії, тоді покладіть у каструлю та додайте дві склянки бульйону, дві ложки пшона та водорості.

Варіть усе протягом  45 хвилин.

Суп із селери, моркви та імбиру

Ці три інгредієнти мають очисні властивості, можуть знизити гарячку та вивести токсини з організму. Цей суп також хороший засіб, щоб зігрітись, якщо ви відчуваєте холод та озноб.

Наріжте селеру і моркву на маленькі шматочки та варіть їх у півтори склянки води з дрібкою солі.

Додайте дві скибки свіжого імбиру або половину чайної ложки порошку імбиру.

Це рецепт легкого супу, який можна сьорбати протягом усього дня. Проте якщо ви хочете, щоб суп був більш поживним, ви можете додати цільного зерна рису або трохи вівсяних пластівців.

supy2

Суп з яйця і чебрецю

Це старовинний лікувальний засіб і традиційний каталонський рецепт. У Каталонії його подають з тушкованою яловичиною, хлібом і сиром.

Ми не будемо використовувати всі ці інгредієнти в нашому рецепті, оскільки ми хочемо, щоб це був легкий варіант супу, який дуже легко засвоюється.

Чебрець – трава, яку цінують за її лікарські властивості та можливість кулінарного застосування, що додає певної смачної особливості до будь-якої страви. Якщо у вас застуда, чебрець може підвищити захисні можливості вашого організму, володіє антибактеріальними властивостями та може полегшити кашель.

Обсмажте зубчик часнику і половину цибулі в олії та додайте будь-які овочі, які ви можете мати на кухні (капусту, ріпу, моркву і т.д.). Покладіть усе в каструлю, додайте дві чашки овочевого бульйону і кілька гілочок свіжого або сухого чебрецю.

Коли все добре звариться, якщо вам смакує, можна також додати сире яйце до супу та помішувати до тих пір, поки воно не розчиниться повністю. Це додає супу трохи більше поживності, і такий варіант добре підходить у випадку, коли ви не повністю ослаблені застудою.

Це ароматний і заспокійливий суп, і якщо ви відчуваєте себе не дуже погано, ви можете вживати його із шматочком грінки з сиром, якщо бажаєте.

Зображення люб’язно надані Alan Levine, Chris Campbell та lablascovegmenu.