5 найкращих фруктів для здоров’я печінки і нирок

Ви хочете дізнатися, як можна краще піклуватися про здоров’я печінки і нирок? Перш за все, найголовніше – це вести здоровий спосіб життя. Дотримання належного харчування з обмеженою кількістю солі та жирів є ще одним важливим фактором.

Регулярні фізичні вправи, відмова від паління і контроль емоцій є додатковими умовами, які слід взяти до уваги. Природа також пропонує трохи допомоги для оптимізації роботи печінки і нирок, без якої ви не можете обійтися. Це фрукти.

У сьогоднішній статті ми з’ясуємо, які плоди найкраще допомагають дбати про печінку і нирки. Читайте далі!

1. Кавун

2-kavun-i-hrushaКавун… хто не любить кавуни? Це легкий смачний фрукт, який так освіжає влітку і є чудовим складником інших соків – його навіть можна додати до обіду чи вечері. Ви колись намагалися приготувати салат зі шпинатом, сиром, горіхами, кавуном і м’ятою? Це божественно.

Але розгляньмо, чому кавун особливо добре впливає на здоров’я печінки і нирок:

  • Завдяки своїм сечогінним властивостям і здатності виводити токсини з організму кавун є одним з найкращих фруктів для очищення нирок і стимуляції належної роботи печінки.
  • Зробити сік з кавуна – це найбільш корисний спосіб його споживання, тому що так він швидше всмоктується в кров і тканини, що згодом стимулює хорошу роботу нирок.
  • Завжди обирайте свіжий кавун. Якщо плід перезрілий, він може завдати більше проблем, ніж переваг.

2. Журавлина

3-yahidnyi-sik
Найкращий спосіб споживати журавлину – у вигляді чистого соку. Журавлинний сік не лише прекрасно смакує, але й оптимізує роботу печінки, нирок і сечового міхура. Ось деякі з чудодійних переваг журавлини:

  • Журавлина є природним антиоксидантом і одним з найкращих натуральних варіантів для детоксикації.
  • Вона допомагає позбутися токсинів, очищає організм і кров від впливу вільних радикалів.
  • Однією з найбільш відомих властивостей журавлини є її здатність не давати бактеріям осідати на стінках сечового міхура. Вірте чи ні, вона допомагає піклуватися про весь шлунково-кишковий тракт.

3. Лимон

4-lymon-i-med
Лимони і лимонний сік можуть бути одними з найкращих природних лікувальних засобів, які ви можете споживати на щоденній основі. У цьому блозі ми багато говоримо про користь споживання лимонної води натщесерце, але ви повинні знати, що лимонний сік і вода натщесерце також є чудовим способом підтримати здоров’я печінки і нирок.

  • Лимони є природним засобом для усунення токсинів, який допомагає лікувати, наприклад, стеатоз печінки.
  • Лимони багаті на вітаміни і мінерали, вони допомагають оптимізувати і підсилити роботу печінки і нирок.
  • Ще одна перевага полягає в тому, що лимони допомагають перетравити їжу, коли вона досягає шлунка. Таким чином вони сприяють хорошому травленню.

4. Яблука

5-yablukaЗелені яблука, червоні яблука… обирайте будь-які на ваш смак! Оберіть свій улюблений сорт або просто найбільш апетитні на вигляд, тому що вони всі однаково добре доглядають за печінкою і нирками, а також захищають здоров’я серця.

Чому б не включити кілька скибочок яблука в сніданок вже сьогодні? Яблука є прекрасним варіантом, але переконайтеся, що ви їсте їх разом зі шкіркою – це найкраща частина!

  • Яблука не лише допомагають контролювати рівень поганого холестерину і тригліцеридів у крові, але й стимулюють належну роботу нирок і допомагають вивести токсини з печінки.
  • Ідеально споживати яблука щодня для отримання найбільшої користі, не забувайте ретельно їх мити і завжди їжте зі шкіркою.

5. Червоний виноград

6-vynohrad
Завжди обирайте виноград найтемнішого кольору. Чому? Він багатший на антиоксиданти та інші корисні властивості, ніж білий.

  • Червоний виноград є потужним сечогінним засобом, який допомагає очистити нирки і поліпшити функції печінки.
  • Як ви, напевно, вже знаєте, він сповнений антиоксидантів, вітамінів і мінералів. Крім цього, він усуває з організму токсини та інші шкідливі відходи.
  • Червоний виноград містить дуже багато води, майже 80%. Ось чому він придатний для щоденного споживання, і, як яблука, його завжди слід їсти зі шкірою, тому що багато переваг дає саме ця частина плодів.
  • Ви можете насолоджуватися виноградом у безліч різних способів: на сніданок у мисці вівсянки або йогурту, або у складі смачного салату зі шпинатом, горіхами, сиром і навіть кавуном.
  • Якщо вам цікаво, чи можна пити келих червоного вина щодня, щоб піклуватися про печінку і нирки, то відповідь “так”! Переваги червоного вина пояснюють наявністю ресвератролу – потужного антиоксиданту, який міститься в червоному винограді і що, за даними різних досліджень, чудово підходить для лікування жирової хвороби печінки. Просто обмежуйте себе одним келихом на день… Усе має бути в міру!