6 засобів від печії

Дуже важливо змінити харчові звички для того, щоб ефективно боротися з печією та її симптомами.
6 засобів від печії

Останнє оновлення: 24 листопада, 2018

Печія є дуже поширеною проблемою в сучасному світі. Вона також відома як шлунково-стравохідний рефлюкс або виразкова хвороба. Ця проблема виникає, коли шлункові кислоти повертаються до горла, що викликає печіння, яке іноді настільки серйозне, що багато людей плутають його з серцевим нападом.

Люди, які страждають на печію також схильні відчувати інші неприємні наслідки в різних ділянках організму. Печіння і кислотність майже завжди викликають розлади сну і хропіння; вони можуть спричинити астму, розлад шлунку, неприємний запах з рота, запалення стравоходу, формування виразки, а у важких випадках – рак стравоходу.

Щоб боротися з печією рекомендується обмежити споживання оброблених продуктів харчування, а також надлишкових цукрів, рафінованих продуктів, кофеїну, алкоголю і жирів. Натомість ми рекомендуємо збільшити споживання фруктів, овочів, цільнозернових продуктів, особливо тих, які багаті на клітковину.

Печія та домашні засоби для боротьби з нею

Якщо печія виникає у вас часто і викликає кілька із зазначених проблем, можливо, один з домашніх засобів може допомогти зменшити це неприємне відчуття печіння та інші симптоми або запобігти їх появі.

Сік алое

Алое вера та печія

Сік алое вера має багато властивостей, які чудово впливають на здоров’я в багатьох аспектах. Одна з його переваг – протизапальний ефект, який може допомогти зменшити симптоми печії. Ми рекомендуємо пити принаймні півсклянки соку алое перед їжею. Важливо пам’ятати, що цей сік має проносний ефект.

Чистий яблучний оцет

Чистий яблучний оцет є ще одним популярним засобом для усунення печії. Просто розбавте столову ложку чистого яблучного оцту в великій склянці води і пийте його при появі перших симптомів печії.

Харчова сода

Харчова сода

Харчова сода – дуже економний компонент, який рекомендують використовувати для регулювання рівня рН в організмі. Ця перевага також робить її чудовим засобом для зняття печії. Просто розбавте чайну ложку у великій склянці води.

Солодка

Солодка діє як захисний гель, тому що вона створює плівку в шлунку. Вона прекрасно підходить для зниження неприємних симптомів печії. Ми рекомендуємо її споживати як чай або екстракт.

Імбир

Імбир
Багато досліджень показали, що корінь імбиру має шлунково-захисний ефект, тому що блокує кислоти і пригнічує бактерії Helicobacter Pylori. Насправді, цей натуральний інгредієнт може бути до 8 разів ефективнішим, ніж лансопразол – препарат для профілактики виразок.

Для боротьби з печією просто приготуйте чай з 1 чайною ложкою свіжого імбиру й 1 склянкою окропу. Залиште на 5 хвилин і пийте перед кожним прийомом їжі.

Глутамін

Глутамін є амінокислотою, яка може вилікувати шлунково-кишкові пошкодження, викликані бактеріями H.pylori. Хоча організм виробляє його природним чином, ви також можете отримати його через їжу, зокрема з таких продуктів, як яловичина, курка, риба, яйця, молочні продукти і деякі фрукти та овочі, як-от шпинат, петрушка та ін.

Інші важливі поради для боротьби з печією

Окрім використання згаданих домашніх засобів, дуже важливо звернути увагу на кілька основних рекомендацій для боротьби з печією:

  • Витрачайте достатньо часу, щоб добре поїсти і пережувати їжу належним чином, щоб не було запалення або тиску на шлунок.
  • Останній прийом їжі має бути легким, і його слід з’їсти принаймні за три години перед сном.
  • Уникайте гострої або кислої їжі, що може викликати печію.
  • Коли ви починаєте їсти, не починайте з продуктів, багатих на крохмаль. Найкраще почати з овочів або м’яса і залишити картоплю чи хліб наостанок.
  • Якщо ви страждаєте на ожиріння, дуже важливо почати шукати способи схуднення, тому що багато досліджень показали, що ожиріння ускладнює закриття нижнього сфінктера стравоходу, що й викликає печію.
  • Уникайте надмірного споживання алкогольних напоїв, тому що вони є подразниками і спричиняють печію.



Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.