7 продуктів, які захищають від цукрового діабету

Останнім часом цукровий діабет ІІ типу зустрічається все частіше. Неабияку стурбованість викликає той факт, що за останні десять років вік, коли з’являється ця хвороба, в цілому понизився з сімдесяти до сорока років. Саме тому дуже важливо навчитися розпізнавати продукти, які можуть допомогти у запобіганні цьому недугу.

Перш за все, слід пам’ятати, що продукти, які ми збираємося перерахувати нижче, не дають бажаного ефекту, якщо не супроводжуються іншими корисними продуктами, які мають бути наявні у вашому щоденному раціоні. Окрім здорового способу життя, який передбачає постійні і продуктивні фізичні тренування, дуже корисно підтримувати нормальну вагу тіла.

Куркума

Хоча досі точно не встановлена ефективність цього продукту у запобіганні цукровому діабету ІІ типу, була проведена низка досліджень, які продемонстрували гарні результати щодо розвитку цього стану. В одному відомому експерименті взяли участь 240 пацієнтів. У цих людей була висока вірогідність розвитку цукрового діабету, хоча рівень цукру в їхній крові був не дуже високий, лише трохи підвищений. Цих пацієнтів поділили на дві групи. Одній з цих груп видавали екстракт куркуми – спеції, що містить такий компонент як куркумін, який здатний запобігати діабету. Інша група отримувала лише плацебо.

Наприкінці експерименту дослідники довели, що у пацієнтів, які лікувалися куркуміном, хвороба не розвинулася, тоді як більшість інших пацієнтів стала страждати на цукровий діабет.

Кориця

korytsya

Кориця має дивовижну здатність покращувати рівень глюкози в крові. Її рекомендують вживати як додаток до страв і напоїв, що також надає їм приємного смаку. Якщо ви додасте її до печених яблук, то отримаєте чудовий десерт. Додайте корицю до шоколаду, кави або будь-якого іншого напою, і він стане смачнішим та кориснішим. Спробуйте.

Кава

Кава – це не лише приємний напій, вона допомагає нам розслабитися і бути бадьорими. Вона також може бути дуже корисним напоєм і може допомогти у запобіганні цукровому діабету ІІ типу. Дослідження, здійснені в університеті Каліфорнії, Лос-Анджелес, встановили, що (контрольоване) споживання кави підвищує рівень SHBG білку в крові, що знижує ризик цукрового діабету. 

Чорниця і яблука

yabluko

Споживання цих продуктів протягом тижня може допомогти запобіганню ризику діабету, адже ці фрукти і ягоди містять велику кількість антоціанів – речовин, які можуть запобігти діабету.

Темний шоколад

Нещодавні дослідження показують, що люди, які часто і регулярно споживають темний шоколад, менш схильні до цукрового діабету ІІ типу. Вони також рідко страждають на серцево-судинні захворювання.

Горіхи

horihy

Регулярне споживання горіхів, а також різноманітних сухофруктів, дуже важливе для захисту організму від таких хвороб як цукровий діабет і серцево-судинних захворювань. Щоб відчути ці переваги, ви маєте щоденно їсти щонайменше жменю горіхів.