Поради для правильного зберігання авокадо

Поради для правильного зберігання авокадо
Поради для правильного зберігання авокадо

Останнє оновлення: 23 січня, 2019

Якщо ми не збираємося використовувати весь фрукт, потрібно дізнатися про способи зберігання авокадо. Наприклад, можна скропити залишок лимонним соком або оливковою олією, щоб уникнути псування.

Авокадо є одним із найбільш універсальних продуктів. Люди насолоджуються ним у рецептах, окремо або як пюре. Його також використовують для косметичних засобів для обличчя та різних природних процедур.

Єдиним недоліком, який ви, безумовно, вже помітили, є те, що авокадо дуже швидко псується. Воно втрачає свій свіжий вигляд і набуває темного кольору, тож його вже не хочеться їсти.

Здебільного люди знають, що для того, щоб максимально скористатися перевагами цього продукту, важливо споживати цілий фрукт якомога швидше.

Тут ми дамо кілька порад для зберігання авокадо впродовж довшого періоду часу.

Зберігання авокадо цілими

зберігання авокадо в газеті

Після придбання авокадо зберігайте їх у паперовому пакеті або в газеті. Це сприятиме дозріванню фруктів.

Без цього може знадобитися до 7 днів, щоб авокадо дозрів. Тож якщо ви купили його, варто з’їсти через кілька днів.

Якщо ви хочете, щоб він дозрів швидше, покладіть яблуко або банан у паперовий мішок та залиште за кімнатної температури.

Щоб авокадо зберегло зелений колір, покладіть його далі від сонячного світла та не охолоджуйте. Уповільнення процесу дозрівання може призвести до перезрівання і псування авокадо.

  • Перевіряйте авокадо щодня.
  • Обережно натисніть на фрукт, щоб дізнатися, наскільки він дозрів. Якщо авокадо дозрів, шкірка матиме невелику вм’ятину, коли ви натиснете на неї.
  • Ви можете зберігати авокадо за кімнатної температури один тиждень, якщо він ще зелений.

Зберігання авокадо нарізаним

За допомогою щітки покрийте обидві відкриті поверхні соком лимону або лайму. Це сповільнить процес окислення.

Якщо у вас немає соку лимона або лайма, ви можете використовувати апельсиновий сік, оцет або томатний сік. Потім поєднайте дві половини разом. Ідея в обмеженні впливу повітря.

Потім обгорніть авокадо в целофан.

Покладіть у чистий контейнер, герметичний поліетиленовий пакет або у вакуумний пакет. Мета в тому, щоб уникнути контакту з повітрям.

Охолодіть авокадо і покладіть його в холодильник на декілька днів, поки він не дозріє.

Зберігання стиглих авокадо

Покладіть авокадо в поліетиленовий пакет, видавіть усе повітря та щільно закрийте його. Покладіть у холодильник, щоб зменшити швидкість дозрівання.

Зберігання авокадо в холодильнику дозволить подовжити їхню свіжість, ніж якщо ви їх залиште просто так. Це зупинить псування.

Якщо авокадо стає занадто м’яким або з’являються вм’ятини, вони не підходять для споживання.

Зберігання авокадо без насіння

зберігання авокадо без насіння

Якщо у вашого авокадо більше немає насіння, варто вкрити поверхню лимонним соком. Ви також можете використовувати сік будь-якого цитрусового соку або оливкової олії.

Попри те, що оливкова олія фактично не зменшує окислення, вона заблокує повітря.

  • Оберніть фрукт у целофанову обгортку або в поліетиленовий пакет.
  • Якщо ви використовуєте оливкову олію замість цитрусового соку, краще загорнути авокадо в целофан, оскільки це ефективніше.
  • Нарешті, покладіть авокадо в холодильник.

Зберігання різаного стиглого авокадо з насінням

Залиште насіння авокадо, а не виймайте його з того боку, який ви не використовували. Це зменшить швидкість окислення. Оберніть авокадо целофаном.

Покладіть у холодильник і періодично перевіряйте авокадо. Як правило, стигле авокадо можна зберігати так 1-2 дні, перш ніж воно зіпсується.

Замороження авокадо

пюре авокадо

Для цього треба розрізати авокадо навпіл дуже гострим ножем. Розріжте авокадо навпіл вздовж, відокремте половинки, вийміть насіння й очистьте половинки.

Вийміть м’якоть фрукта ложкою або безпосередньо пальцями, якщо авокадо стиглий. Зробіть пюре з м’якоті, перш ніж поставити його в холодильник.

Якщо ви заморозите його цілим або шматочками, авокадо змінить зовнішній вигляд або втратить текстуру, смак та якість.

  • Додайте столову ложку лимонного соку й покладіть решту м’якоті в блендер.
  • Змішайте до однорідної та гладкої текстури.
  • Покладіть пюре в чистий контейнер і поставте в морозильник.

У такому вигляді його можна зберігати шість місяців. Цей метод чудово підходить, якщо ви використовуєте його в коктейлях, смузі або соусах.

Це прості та легкі способи зберігання авокадо. Вам не потрібно багато предметів, щоб приготувати різноманітні страви з фруктом, який ви можете зберігати 6 місяців.


Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.