Чому корисно їсти часник натщесерце?

Часник набагато ефективніший, якщо їсти його перед сніданком, так він має набагато більший вплив на бактеріії, які не можуть протистояти його всемогутній силі.
Чому корисно їсти часник натщесерце?

Останнє оновлення: 24 січня, 2019

Побутує безліч думок з приводу користі і впливу вживання часнику на гододний шлунок. Досить часто люди кажуть, що це застарілий домашній бабусин рецепт, який не дуже дієвий. Втім, насправді часник дуже корисний для запобігання виникнення та лікування різних захворювань. 

 Чому корисно їсти часник натщесерце?

Багато досліджень властивостей часнику виявили, що, при вживанні натщесерце, він діє як потужний натуральний антибіотик.

Багато хворих на гіпертонію людей, віднайшли порятунок у часнику, адже він полегшує симптоми захворювання. Він не лише регулює циркуляцію крові, а й запобігає виникненню проблем із серцем і допомогає налагодити роботу печінки та сечового міхура. Часник є ефективним помічником при таких проблемах зі шлунком, як от діарея. Деякі люди стверджують, що вживання часнику натщесерце чудово допомагає у боротьбі із захворюваннями нервової системи.

У той же час, часник – це ефективний метод лікування при проблемах зі шлунком: він стимулює травлення та апетит. Також він допомагає контролювати стрес, а це зменшує вироблення шлункової кислоти, яка зазвичай виробляється, коли ви нервуєтесь.

Часник добре знаний своїми корисними властивостями у всьому світі. Саме тому він  здобув собі репутацію лікувальної їжі ще багато років тому.

Часник для альтернативної медицини

В альтернативній медицині часник вважають одним із найбільш ефективних продуктів для очищення організму від токсинів. Експерти у цій галузі медицини наполягають, що часник настільки потужний, що може допомогти позбутися від паразитів та черв’яків, та запобігти виникненню таких захворювань, як тиф, діабет, депресія та деякі види раку.

часник

Серед численних інгредієнтів часнику, що відповідають за роботу на користь вашого здоров’я, є два основні: аліцин та діаліл дисульфід.

Люди, які мають алегрію на часник, повинні врахувати дві важливі речі: по перше, його не варто їсти сирим, і по друге, якщо на вашій шкірі з’являться висипи, збільшиться температура , або появиться головний біль – негайно перестаньте його вживати.  Деякі дослідження також виявили, що часник може призвести до виникнення побічних ефектів у людей, які приймають ліки від  ВІЛ / СНІДу. Саме тому  його варто вживати обережно, а перед цим рекомендовано перевіритись у лікаря.

Якщо сильний запах часнику стає нестерпним і ви більше не можете його їсти – це не причина відмовлятися від його корисних властивостей. Ви можете продовжувати отримувати користь від часнику, вживаючи його у вигляді натуральних додатків, які продаються у таблетках.

Інші переваги часнику

Часник при захворюваннях дихальних шляхів: він і справді неймовірно помічний для профілактики і лікування туберкульозу, пневмонії, нежиті, бронхіту, хронічних  бронхітів, застою крові в легенях, астми, коклюшу і т.д.

Для лікування туберкульозу його потрібно вживати так: їсти цілу головку часнику на день. Поділіть її на декілька порцій – так їсти часник простіше. Краще, якщо часник сирий, або трохи присмажений на сковорідці до коричневого кольору. Також ви можете приготувати соус з яєчного жовтка  та олії. У такому разі не нагрівайте його до кипіння, адже так часник втратить багато своїх корисних властивостей.

Якщо у вас будь-яке бронхіальне захворювання, можете приготувати спеціальний настій. Вам знадобиться лише 200 грам часнику, 700 грам рафінованого цукру та 1 літра води. Закип’ятіть воду з часником, а потім додайте цукор. Пийте три столові ложки настою на день.
Бронхіт

При хронічному бронхіті можете приготувати екстракт часнику: візьміть 40 грам добре промитого і дрібно нарізаного часнику, 100 грам 90% сирту та помістіть у пляшку (яка добре закривається!). Дайте настоятися протягом п’яти-шести днів, а потім процідіть. Рекомендовано пити по одній чайній ложці цього  екстракту в день. Таке лікування може зайняти досить багато часу.

Такий екстракт можна також використовувати і при нежитю та астмі. Для лікування цих захворювань додайте 15-30 крапель екстракту до склянки гарячої води. Якщо запах або смак часнику занадто різкі, можете додати трохи екстракту м’яти.

Часник також можна використовувати для зовнішнього застосування, як гарячу припарку на живіт для боротьби з деякими простудними захворюваннями. Також часник можна використовувати при укусах отруйних тварин. Невелика кількість часнику може допомогти у боротьбі з бородавками: вони безболісно відпадуть. Деякі люди використовують його при зубному болі і кладуть невелику кількість на проблемний зуб.

Варто запам’ятати…

Також важлво знати, що часник допомагає при геморої, запорах, та болях у вухах. Для лікування запору та геморою, закип’ятіть воду з часником, і рідину напийте в посудину, яка дасть вам змогу робити собі інгаляції. Можте дихати парою, поки вода не вистигне. При болях у вухах, закапайте проблемне вухо декількома краплями зубчика часнику.

Корисні властивості часнику та його переваги для здоров’я при постійному вживанні важко переоцінити. Ви маєте змогу щодня користатися усіма цими лікувальними властивостями і покращити своє життя натуральним способом.


Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.