Чим корисні яйця

Яйця є найбільш живильним продуктом з усіх, які існують. Багаті білком, здоровими жирами, вітамінами та мінералами. Яйця легко приготувати та здається, що їх люблять у всьому світі.

Ми пояснимо про переваги яєць у цій статті, які покажуть, що можна їсти їх частіше, ніж ви могли б уявити.

Що пропонують яйця?

Яйця  – на перший погляд невелика їжа,яка може дати багато поживних речовин. Ось чому ми говоримо, що вони мають велику поживну цінність.

  • Вони дуже багаті на білок високої якості, це означає, що в них є всі незамінні амінокислоти у правильних кількостях для тіла.
  • Містять вітаміни (В1, В3, В12, фолієву кислоту та біотин), А. Е та D.
  • Вони містять такі мінерали, як селен, цинк, фосфор та залізо.

Більшість компонентів знаходяться у жовтку, хоча яйце містить в собі у більшій кількості білок.

Plaskuj_majsovuj_korwuk

Користь для здоров’я

  • Завдяки своїм компонентам, а особливо через вміст білка, яйця чудово підходять для спортсменів, вагітних жінок та дітей.
  • Їхні вітаміни допомагають отримати енергію, збалансувати нервову систему, а також поліпшити функціонування мозку.
  • Вміст вітаміну D допомагає засвоювати кальцій та запобігати таким захворюванням, як остеопороз.
  • Яйця найкраще підходять під час лікування анемії, завдяки вмісту заліза та інших корисних речовин.
  • Їх необхідно їсти в періоди відновлення та одужання, тому що окрім того, що вони поживні, яйця не викликають проблем із травленням.
  • Селен та цинк роблять яйця антиоксидантною їжею, яка допомагає запобігти старінню клітин.
  • Завдяки лютеїну, яйця допомагають запобігти проблемам із зором, які викликані старінням. Наприклад, дегенерація жовтої плями чи катаракта.
  • Ви можете робити чудові зволожувальні маски для шкіри та волосся із сирим яйцем, змішаним з іншими інгредієнтами: оливкова олія або мигдальне масло, вівсянка або пивні дріжджі. Ми особливо, рекомендуємо їх для сухої шкіри, пошкодженого волосся та посічених кінчиків.

Скільки яєць можна з’їсти

Кілька років тому, усі вважали, що не можна їсти більше, ніж три яйця на тиждень. Тому що така кількість може значно підвищити рівень холестерину та тригліцеридів. Тим не менш, ця заява втратила своє значення, коли було доведено, що для того, щоб їх підвищити, потрібно їсти також сало в поєднанні з іншою їжею або постійно страждати від стресу.

Ви можете вживати яйця кожного дня, відповідно до ситуації та маючи на увазі, що їх потрібно об’єднувати з овочами. Пам’ятайте, що це тваринний білок, а, отже, немає необхідності включати м’ясо або рибу в той же прийом їжі.

Крім того, якщо ви хочете схуднути чи знизити рівень тригліцеридів, потрібно уникати вживання фаст-фуду, соусів чи десертів.

Наприклад, можна вживати альтернативу курячим яйцям – перепелині яйця.

Jajcia_vkryty

Як їх готувати

На кухні яйця готують різними способами.

  • Смажені: Переважно в оливковій олії додати трохи часнику та морську сіль.
  • Зварені: Найкраще готувати яйце, протягом хвилини, а потім залишити його у воді до тих пір, поки вода не охолоне, а потім приготувати його ще раз, але вимкнути не доводячи до кипіння. Це роблять, щоб запобігти виділенню сірчаної речовини, яка надасть йому запаху та змінить колір жовтка на сірий.
  • Некруто зварені: Приготуйте яйце швидко та одразу поставте його під холодну воду, щоб зупинити подальше приготування. Таке яйце є напівзвареним, його найкраще їсти разом з хлібом.
  • Яєчня: Можна приготувати яйце на сковорідці так само, якби ви його смажили. Але тепер їх потрібно перемішувати дерев’яною ложкою. Це смачно, особливо в поєднанні з часником, креветками, грибами чи сиром.
  • Іспанський омлет: Це збиті яйця, яке смажать на сковороді разом з картоплею, овочами, грибами.

Ви також, не повинні забувати, що є багато страв, в рецептуру яких входять яйця: майонез, відбивні, бісквіти, безе.

Яйця мають свої переваги, але, будь ласка, не забувайте включати їх в свій раціон в помірних кількостях, як і усі інші продукти.

Зображення люб’язно надали cobalt123, formalfallacy Dublin та RMT.