Гамбургер з МакДональдза: 5 років потому

У липні 2009 року директор американської газети “Elkhart Truth”, Маршалл В. Кінг, провів експеримент, в якому він зберігав гамбургер з МакДональдза в шухляді протягом 5 років. Він припустив, що, коли він дістане гамбургер, він буде зіпсований, але він не був ані гнилим, ані вкритим цвіллю, а також не мав жодних ознак розпаду.

Маршалл так описав стан бургера: “хокейна шайба з легким запахом яловичини на черствому хлібі”. Про експеримент стало відомо, коли його автор опублікував розповідь в своєму Твіттері.

2-staryi-burger

МакДональдз зробив заяву щодо цієї історії і пояснив, що їх гамбургери високої якості, і за відповідних умов їх можна зберігати протягом тривалого часу. З іншого боку, під час зберігання у вологих умовах вони швидко починають розкладатися.

Не так давно аналогічна історія обійшла інтернет-ЗМІ: вийшло відео під назвою “біонічний бургер” про експеримент, проведений Леном Фолі, який збирав гамбургери з МакДональдза протягом 19 років. Його результати були такими ж, як і у Маршалла: біонічний бургер виглядав так, як ніби його купили лише вчора.

Дієтолог зацікавився цим випадком і виявив, що, коли гамбургери дбайливо зберігають, вони не псуються, а насправді висихають і поширюють неприємний запах.

Фотограф з Нью-Йорку Саллі Девіс фотографувала гамбургер з МакДональдза кожного дня протягом 145 днів, і на фотографіях не було жодних ознак цвілі або псування. Після експерименту вона сказала: “Єдина зміна, яку я бачу, це те, що він став твердим, як скеля”.

Експерти з американського агентства продовольства і медикаментів виявили, що гамбургери з МакДональдза містять хлороформ, лактилат натрію та інші хімічні речовини, відсутні в аналогічних продуктах, тому вони зберігаються так довго.