Хочете поліпшити здоров'я? Почніть з кишківника!

Здоров'я кишківника надзвичайно важливе для нашого нормального функціонування. Дізнайтесь, як покращити його роботу та запобігти хворобам травної системи.
Хочете поліпшити здоров'я? Почніть з кишківника!

Останнє оновлення: 22 листопада, 2018

Хороше здоров’я кишківника може стати фактором, що визначає, чи будемо ми насолоджуватися міцним здоров’ям в цілому, чи ні.

Проте нещодавні дослідження показали, що кишечник виконує ще одну дуже важливу функцію для нашого здоров’я, що може бути пов’язана з ожирінням і метаболізмом.

Це правда, що протягом сотень років здоров’я кишківника часто пов’язували лише з травленням, але нещодавно було доведено, що воно також впливає на інші частини тіла.

Здоров’я кишківника

 здоров'я кишківника
Мікроорганізми, наявні в кишечнику, мають дуже важливе значення для здоров’я травної системи, а також для імунної системи. Насправді, кажуть, що від 60% до 80% імунної системи знаходиться в кишечнику.

Саме з цієї причини здоров’я кишківника відіграє таку важливу роль в нашому самопочутті та профілактиці багатьох захворювань.

Імунні тканини шлунково-кишкового тракту вважають найбільшою та найскладнішою частиною всієї імунної системи людини.

Мікроорганізми в кишечнику виконують важливу функцію в розвитку сильної і збалансованої імунної системи. Саме тут імунна система виробляє антитіла, відповідальні за захист від різних видів хвороб, які атакують організм.

Окрім важливої ​​ролі в розвитку сильної імунної системи, кишечник також відповідальний за 90% нейротрансмітерів, які пов’язані з настроєм і почуттями.

Коли людина має проблеми з шлунково-кишковим трактом, вона може також страждати на інші розлади, такі як, наприклад:

Отож настав час почати зцілення кишечника, щоб поліпшити здоров’я в цілому.

Для цього натуропатка Емі Маєрс, фахівець в області функціональної медицини, створила програму з чотирьох чинників, мета якої полягає в тому, щоб вилікувати кишечник і зцілити себе.

Програма з чотирьох чинників

очистити шлунково-кишковий тракт

Усунення пошкодження

Мета першого кроку полягає в тому, щоб очистити шлунково-кишковий тракт від всього, що може привести до пошкодження. Для цього необхідно усунути всі продукти, які викликають запалення або подразнення шлунка, такі як алкоголь, кофеїн і медичні препарати.

А також ті, що можуть викликати певний тип інфекції. Серед продуктів, які можуть викликати запалення, є ті, які викликають будь-який тип непереносності, наприклад:

  • клейковина
  • молочні продукти
  • кукурудза
  • соя
  • яйця
  • цукор

Важливо пройти аналіз IgG, щоб визначити конкретний рівень певних білків (так званих імуноглобулінів) у крові та продукти, до яких ви чутливі, щоб знати, чи буде у вас непереносність якого-небуть з них.

Інфекції можуть бути викликані паразитами, бактеріями або дріжджами. Тестовий зразок калу допоможе визначити рівень корисних бактерій і виявити будь-які інфекції.

Для усунення будь-якої інфекції можна лікуватися травами, антипаразитними медичними препаратами та навіть антибіотиками (хоча це не рекомендується).

Заміщення

що їсти для хорошого травлення
Організм потребує кількох основних інгредієнтів для хорошого травлення і належного поглинання поживних речовин. Вживання ліків, дієта, хвороби або старіння можуть призвести до зменшення цих елементів. Тому дуже важливо включити їх в раціон, щоб поліпшити травлення. Серед них:
  • травні ферменти
  • кислоти
  • соляна жовчна кислота

Повторне щеплення

Дуже важливо відновити здорові кишкові бактерії, для того, щоб кишечник нормально працював. Цього можна досягнути шляхом споживання добавок-пробіотиків, які містять корисні бактерії, такі як Bifidobacterium і лактобацили. Крім того, важливо збільшити споживання клітковини.

Відновлення

дієта для здоров'я кишківника
Останній крок у цій програмі орієнтований на виконання процедур з відновлення кишечника через дієту, багату на необхідні поживні речовини. Для успішного виконання багатьох функцій кишечник потребує забезпечення деякими поживними речовинами, які містяться в різних харчових продуктах.

Для відновлення кишечника ви можете приймати добавки L-глютамина – амінокислоти, яка допомагає омолодити слизову оболонку стінки кишечника. Крім того, необхідно забезпечити кишечник іншими важливими поживними речовинами, такими як цинк, омега-3 жирні кислоти з риби, вітаміни А, С, Е з таких рослин, як в’яз або алое вера.

Ця програма для кишечника може стати у пригоді для лікування різних захворювань. Варто спробувати її практиці й почати користатися її перевагами для здоров’я.



  • Icaza-Chávez, M. E. (2013). Microbiota intestinal en la salud y la enfermedad. Revista de Gastroenterología de México78(4), 240-248.
  • Alarcón, P., González, M., & Castro, É. (2016). Rol de la microbiota gastrointestinal en la regulación de la respuesta inmune. Revista médica de Chile144(7), 910-916.
  • Eguílaz, M. G., Trapero, J. L. R., Martínez, L. P., & Blanco, J. R. (2019). El eje microbiota-intestino-cerebro y sus grandes proyecciones. Revista de neurología68(3), 111-117.
  • Aceves, M., de Jesús, R., Izeta Gutiérrez, A. C., Torres Alarcón, G., Izeta, M., & Margarita, A. C. (2018). La microbiota y el microbioma intestinal humano.(Entre las llaves del reino y una nueva caja de Pandora). Revista de Sanidad Militar71(5), 443-448.
  • De, P. L. a, & De, S. (1997). Magnitud del problema. European Journal of Cancer.
  • Carlos, M. E., Ezequiel, M. O., Federico, B., Fernando, M. L., & José, M. F. (2010). Tratamiento quirúrgico de la obesidad mórbida. Prensa Medica Argentina. https://doi.org/10.1016/S0304-4858(05)74488-7
  • Osorio Arce, M., & Segura Correa, J. (2013). Digestión Anaerobia. Livestock Research for Rural Development. https://doi.org/10.1097/CIN.0000000000000364
  • Ferrer, Y., & Pérez, H. (2010). Los microorganismos en la digestion anaerobia y la produccion de biogas. Consideraciones en la eleccion del inóculo para el mejoramiento de la calidad y el rendimiento. ICIDCA.
  • Bonet, A., & Grau, T.. (2007). La glutamina, un aminoácido casi indispensable en el enfermo crítico. Medicina Intensiva31(7), 402-406.

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.