Худніть з допомогою баклажану

Баклажан – це один із тих овочів, які використовують у багатьох кулінарних рецептах: вони смачні і тому люди люблять додавати їх до своїх страв. Крім того є ще дещо, про що ви могли не здогадуватися. Баклажани чудово допомагають боротися із зайвою вагою, завдяки високому вмісту води, клітковини та невеликій калорійності, вони прекрасно підійдуть для дієтичного харчування.

Баклажани родом із Індії. Вони – це просто скарбниця лікувальних властивостей для здоров’я. Саме тому обов’язково потрібно включити цей овоч до свого раціону харчування. Ми радо поділимося з вами ідеальною програмою для щотижневого схуднення з баклажановою водою. 

Корисні властивості баклажану

Baklazhany

Цей овоч допомагає перетравлювати їжу, а отже спалює жир в організмі, це відбувається завдяки вмісту сапоніну, який запобігає засвоєнню жирів.

  • Бореться з целюлітом
  • Має протизапальні властивості
  • Зменшує кількість вільних радикалів, які атакують клітини
  • Завдяки вмісту клітковини у насінні, баклажан є чудовим проносним
  • Дуже корисний для печінки та сечового міхура
  • Регулює рівень холестерину
  • Забезпечує організм кальцієм, калієм, натрієм, фосфором, залізом…

Як саме баклажан допомагає втрачати вагу?

Як ми вже згадували раніше, у баклажані міститься сапонін, елемент, який значно зменшує засвоєння жирів. Дієтологи рекомендують вживати баклажанову воду або сік, залежить що вам більше до вподоби. Такий сік допоможе очистити тіло від токсинів, а також покращить роботу нирок завдяки сечогінним властивостям. Крім цього, завдяки вмісту клінковини у насінні, баклажан покращує роботу кишківника, запобігає виникненню закрепів та синдрому подразненого кишківника. Рекомендовано пити одну склянку баклажаного соку перед першою стравою, так жири не будуть засвоюватися в організмі. Втім, для того аби схуднути, вам варто дотримуватися дієти з невисоким вмістом жирів, а також як займатися спортом як мінімум пів години в день. Баклажан – чудовий союзник у боротьбі із зайвою вагою, але сам по собі, без збалансованої дієти, він не допоможе.

Рецепт для втрати ваги із соком баклажану

Smuzi-dlia-vtraty-vahy

Перш за все, вам варто знати, що баклажан не можна їсти сирим. Обов’язково потрібно приготувати його, адже всередині він містить алкалоїд соланін, який є токсичним для організму. Якщо ви їстимете його сирим, це може спричинити болі у шлунку та головні болі. Коли вибираєте баклажан в магазині, намагайтеся купити твердий.

Інгредієнти

  • Один досить великий баклажан
  • Півлітра води
  • Сік одного лимону

Вказівки до приготування

  1. Для початку почистіть баклажан від шкірки та поріжте на маленькі шматочки.
  2. Потім покладіть їх у миску з холодною водою (пів літри) та дайте настоятися декілька годин. Якщо хочете, можете приготувати сік на день раніше, щоб зранку вже мати готовий. Після того, як баклажан настоявся, нагрійте воду до кипіння. Залиште її кипіти мінімум на 15 хвлин.
  3. Після того, як вода закипіла, додайте лимонний сік.
  4. Потім зменшіть вогонь і залиште на 10 хвилин.
  5. Потім перелийте все у блендер та збийте воду і баклажан до однорідної маси. У вас повинен вийти сік.

Пам’ятайте, що такий баклажановий сік потрібно пити за 15 хвилин до першого прийому їжі і в ті дні, коли ви хочете дотримуватися дієти. Досить часто можна додавати лимон, він зробить смак соку не таким гірким і пити його буде приємніше. У поєднанні з цитрусовими такий сік буде набагато смачнішим.

Також вам варто знати, що якщо ви будете пити такий сік щодня, це знизить ваш рівень холестерину. Пам’ятайте, що баклажан допомагає зменшити засвоєння жирів, але для того, аби худнути швидше, вам варто збалансовано харчуватися та не забувати про фізичні навантаження.