Імбир – корисні властивості для жінок

Імбир – корінь з багатьма корисними властивостями, а тому його традиційно використовують в багатьох культурах за його лікувальні особливості. Багато з них мають важливе значення для здоров’я та добробуту жінок, наприклад  зігрівання замерзлих ніг, підвищення лібідо під час менопаузи, запобігання нудоти під час вагітності, а також прискорення обміну речовин.

Зараз ми розкажемо вам про корисні властивості імбиру, що стосуються жінок, а також розповімо про різні оригінальні і смачні способи його використання на кухні.

Імбир

Імбир лікарський (лат. Zingiber officinale), який віками використовують на Сході, має дуже своєрідний смак. Це дещо солодкуватий, освіжувальний і пряний на смак продукт. Частина, яка використовується для вживання це – кореневище, якраз через його особливі властивості.

imbyr-chiru

Користь імбиру для здоров’я жінок

Регулярне вживання імбиру має такі корисні властивості:

  • Протизапальний та природній знеболювальний засіб: Імбир рекомендують для природного лікування запальних процесів або хвороб які супроводжуються болем, наприклад артрит, артроз, фіброміалгія, або хронічна втома.
  • Допомога при проблемах з травленням: імбир допомагає лікувати погане травлення, метеоризм, гастрит, виразки шлунка, діарею і т.д. Він також працює в якості захисника шлунка при вживанні алкоголю або прийомі ліків.
  • Допомога при інфекціях ротової порожнини: імбир допомагає лікувати різного виду інфекції та запальні процеси горла. Він також дуже корисний при лікуванні втрати голосу у професійних співаків.
  • Допомога при нудоті та блюванні: Імбир особливо рекомендують вживати протягом перших місяців вагітності, тому що він не викликає побічних ефектів для плоду або матері. Він також є прекрасним доповненням під час хіміотерапії в лікуванні онкологічних захворювань.
  • Імбир допомагає запобігти морській хворобі.
  • Імбир забезпечує тепло: рослина має високу теплотворну здатність, якщо ви споживаєте його внутрішньо або застосовуєте зовнішньо. Ми особливо рекомендуємо його для людей, які постійно мерзнуть та для всіх в холодну пору року. У спекотну пору року, вам слід пам’ятати, що імбир збільшує потовиділення.
  • Імбир прискорює обмін речовин: якраз, щойно згадана, зігріваюча властивість також стимулює обмін речовин, що дуже корисно, якщо у вас є бажання схуднути.
  • Імбир збільшує лібідо: корінь цієї рослини є природним афродизіаком. Ми рекомендуємо виготовити препарат з імбиру і порошку кориці з додаванням меду і приймати по столовій ложці кожного дня.
  • Імбир запобігає серцево-судинним захворюванням і стимулює кровообіг: проте, якщо ви приймаєте ліки, то вживання імбиру може впливати на їх дію. У цьому випадку вам слід проконсультуватися з лікарем.

Як споживати імбир

Ви можете споживати його кількома способами:

  • Сирий корінь: ви можете натерти його і додавати до всіх видів рецептів.
  • Порошковий: Для лікування конкретних хвороб, ми рекомендуємо вживати імбир у вигляді порошку, щоб мати можливість контролювати дозування. Ми також рекомендуємо не перевищувати 2 грамів на день і завжди проконсультуватися з професійним лікарем перед вживанням.
  • Кристалічний: Кристалічний імбир легко знайти сьогодні в трав’яних, дієтичних магазинах чи магазинах солодощів. Ви повинні мати на увазі, що в такому вигляді імбир має високий вміст цукру.
  • Розчин: гарячий розчин імбиру ідеально підходить для людей, які чутливі до холоду.
  • Свіжий сік: свіжий сік імбиру, якщо ним не зловживати, дозволяє додати оригінального і лікувального відтінку, наприклад, таким сокам як яблучному, ананасовому, морквяному і т.д.
  • Ефірне масло: Якщо ви знайдете його у формі ефірної олії, то можете використовувати його і для масажів і, наприклад,  для підігріву холодних ніг. Змішайте ефірну олію з вашим звичайним зволожувальним кремом і добре промасажуйте ноги. Мине зовсім мало часу і ви звернете увагу на скільки добре така процедура зігріває ваші ноги.

imbyr_tsuk

Оригінальні рецепти

Ви можете додати імбир у будь-якій з вищезгаданих форм в будь-якому вашому кулінарному рецепті. Він допоможе вам, наприклад, додати соковитий і освіжаючий відтінок тортам, тістечкам,  печиву, або навіть домашнім рецептам хліба.

Ви також можете варити його з молоком або рослинним напоєм, разом з корицею, анісом та куркумою. Таким чином ви отримаєте смачний пряний зігрівальний напій.

У японській кулінарії маринований імбир часто використовують для комбінації із стравами, такими як суші. Ви, можливо, ніколи не помічали його, коли їли суші, але тут імбир має вигляд помаранчевої пластини з дуже специфічним смаком. Японці додають його, щоб пом’якшити присмак після споживання сирої риби.

Нарешті, кристалізований імбир допомагає вам дуже оригінально прикрасити солодкі і солоні страви. Ви також можете додавати його в гарячий розтоплений шоколад, а потім дати йому охолонути в холодильнику, щоб зробити трохи смачних цукерок з пряним відтінком.

Зображення люб’язно надані Chiot’s Run та Renée S. Suen