Кабачок: ідеальний засіб для втрати ваги

Кабачок буде чудовим доповненням до страв з білком і клітковиною. Переваги цього овоча роблять його ідеальним рішенням тоді, коли ми повинні втратити кілька кілограмів.

Ви регулярно їсте кабачки? Якщо так, тоді ви знаєте, що цей овоч допомагає підтримувати здоров’я організму, це також чудовий овоч, який допоможе вам потроху втрачати вагу. Його можна додати до багатьох страв і він дуже смачний. Ми пояснимо його переваги нижче.

1. Користь від кабачка

Кабачок має неповторний смак і є незамінним інгредієнтом, який повинен стати частиною програми по зниженню ваги. Але перш, ніж пояснити, як він може допомогти звузити вашу талію, спочатку зробимо короткий огляд його основних переваг і властивостей для вашого здоров’я. Не пропустіть – ви і ваша сім’я повинні взяти це до уваги:

  • Кабачок багатий поживними речовинами і практично не містить жиру. Його калорійність дійсно низька.
  • Цей овоч багатий кальцієм, він ідеально підходить для наших кісток!
  • Він має багато клітковини, отже, він ідеально підходить для усунення набридливих закрепів.
  • Кабачок має високий рівень калію, що дозволяє уникнути затримки рідини і вивести токсини.
  • Він ефективний для здоров’я мозку, оскільки він має необхідний елемент – фосфор, який ідеально підходить для підтримки хорошого рівня роботи мозку.
  • Він також має магній – мінерал, який так необхідний для загального здоров’я жінок.
  • Кабачок також містить вітамін B9 (фолієва кислота), який дуже підходить, наприклад, для дітей.
  • Щодо вітамінів, пам’ятайте, що він також містить вітамін А, вітамін С, вітамін Е, а щодо мінералів, не забувайте, що ви отримаєте необхідну дозу калію, цинку, селену і магнію.
  • Завдяки своїм сечогінним властивостям кабачок також допомагає запобігти багатьом захворюванням нирок.

2. Скидайте вагу за допомогою кабачкаidealna-vaha-1

Спочатку ми маємо наголосити – зовсім не рекомендовано протягом усього місяця їсти тільки кабачки і нічого більше. Кабачок буде чудовим доповненням до вашої дієти, але наші страви повинні також включати певну кількість білка і клітковини. Цей овоч пропонує багато переваг, але найкращими є ті, які ми зараз пояснимо, ті, які роблять його ідеальним рішенням тоді, коли ми повинні або хочемо втратити трохи ваги.

Чому кабачки допомагають мені схуднути?

  • Тому що кабачок має лише 17 калорій на 100 грамів (3,5 унції), які ми споживаємо. Це дозволяє нам з’їсти багато, стати ситими і спожити дуже мало калорій.
  • Ще один цікавий факт: кабачок збільшує наш метаболізм, який допомагає спалювати жир. Тобто, ми отримуємо енергію і усуваємо зайвий жир в процесі спалювання. Це пов’язано, насамперед, з вітаміном А, який сприяє окисленню ліпідів, тобто жирів.
  • Кабачок також має розчинну і нерозчинну клітковину. Розчинна клітковина очищає і затримує появу глюкози в крові. Тим часом нерозчинна клітковина несе відповідальність за поліпшення здоров’я кишечника, забезпечуючи хороші бактерії для очищення нутрощів, тим самим сприяючи виведенню токсинів і жирів. Без сумніву, це дуже корисно.
  • Кабачок також містить йод, який стимулює правильну роботу метаболізму.

3. Простий рецепт: коричневий рис з кабачком і цибулею-пореємrys-z-kabachkom

Якщо ви спробуєте цей рецепт, ви побачите, що його дуже легко зробити і він дуже смачний. Візьміть його до уваги:

Що мені потрібно?

  • 300 грам коричневого рису
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 1 цибуля-порей
  • 1 кабачок
  • 1 літр (3-4 склянки) овочевого бульйону
  • Півсклянки білого вина
  • Трохи перцю
  • Трохи кедрових горіхів
  • Трохи родзинок

Як приготувати?

Перше, що ми робимо, це миємо овочі. Наріжте цибулю-порей на дрібні шматочки, очистіть кабачок і розріжте його на дрібні кубики. Зробіть те ж саме з цибулею, наріжте її невеликими шматочками. Також очистіть і наріжте часник.

Тепер беремо пательню і наливаємо в неї трохи оливкової олії. Спочатку обсмажуємо цибулю-порей на середньому вогні протягом кількох хвилин. Потім додаємо кабачки і часник, добре перемішуємо. Додайте трохи перцю і жменю кедрових горіхів. Також додайте кілька родзинок.

Щойно сформується насичений соус, почекайте приблизно 5 хвилин і додайте півсклянки білого вина. Це додасть смаку. Потім додайте овочевий бульйон, добре перемішайте. Ми повинні пам’ятати, що рис, зокрема необроблений коричневий рис, потребує більше часу для приготування.

Скуштуйте, додайте трохи солі або лише перець за власним смаком. Потім додайте 300 грам рису. Накрийте пательню кришкою і варіть на сильному вогні, не забудьте перемішати.

Після того, як рис ввібрав майже весь бульйон, перевірите консистенцію, щоб дізнатися, чи страва готова. Візьміть тарілку і покладіть собі нормальну порцію, ви можете додати трохи соку лайма і горіхи. Таким чином ми збільшимо смак і додамо більше вітамінів у страву. Цей рецепт багатий на клітковину, є дуже ситним, наприклад, на обід. Якщо ви додасте до страви салат зі шпинату з маленькими шматочками ананасу, ви почуватимете себе неймовірно.