Корисні рецепти страв з буряком

Хто не полюбляє буряк? У буряку дуже мало калорії, він приносить користь, ретельно очищує організм, і, більш того, має дивовижно приємний смак, який можна поєднати з багатьма стравами і навіть напоями. Буряк – один із найкорисніших овочів, які існують в природі. Тож ми підготували для вашої насолоди кілька корисних рецептів страв з буряком.

Наприклад, буряк стане в нагоді тим, хто страждає на анемію. Його також рекомендують вживати людям, які скаржаться на запор або проблеми з печінкою. Це чудове джерело вітамінів. клітковини і фолієвої кислоти, що свідчить про необхідність його наявності у вашому щоденному раціоні. Буряк легко можна знайти в магазинах, він зробить Ваші страви яскравими й оригінальними, що помітять всі члени родини. Запишіть наступні рецепти й без зайвих зусиль подбайте про своє здоров’я.

Шейк з буряка, ананасу й огірка

buryakovyi-sik-2

Прекрасний напій для вживання вранці. Цей низькокалорійний напій втамує жагу й дозволить протриматися до обіду без перекусів між прийомами їжі. Ви можете бути абсолютно впевнені, що з цим напоєм ви отримали необхідні організму вітаміни та мінерали. Цей шейк виводить токсини, тож його слід пити принаймні двічі на тиждень.

Що мені потрібно?

  • півогірка
  • шматочок ананасу
  • 100 грамів звареного буряка
  • сік половини лимона

Як це приготувати?

  • Розпочніть зі змішування буряка з соком лимона. Покладіть цю суміш на дно склянки.
  • Візьміть шматочок ананаса і розріжте його на квадратики. Те саме зробіть з огірком. Покладіть ці два інгредієнти у блендер і змішайте до однорідної маси. Потім залийте нею буряк із соком лимона. Перемішайте їх і подбайте про своє здоров’я вранці.

Буряк, начинений диким рисом

buryaky

Корисний і легкий рецепт, який дасть вам клітковину і макрокомпоненти, зокрема, калій. Ви можете вживати його як закуску до основних страв, а також як легкий і живодайний обід, який вдовольнить Ваш голод.

Що мені потрібно?

  • 2 зварені буряки
  • склянка звареного цільного рису
  • півпомідора
  • зварене яйце
  • шість оливок
  • столова ложка оливкової олії
  • невелика кількість яблучного оцту
  • сік половини лимону

Як це приготувати?

  • Буряк має бути звареним. Почистіть його і за допомогою маленької ложечки зробіть отвір посередині.
  • Зваривши цільний рис, готуйте все, наче це салат: додайте оливки, розріжте зварене яйце на шматочки, додайте трохи яблучного оцту й лимонного соку, а також шматочки помідора.
  • Наостанок, обережно покладіть рисовий салат всередину буряка. Поставте страву в холодильник на п’ятнадцять хвилин, а потім насолоджуйтесь цим простим і поживним рецептом.

Сендвіч з буряком і авокадо

sendwych

Ідеальна страва для легкої вечері, низькокалорійна й поживна. До того ж, вона містить досить велику кількість вітамінів, щоб подбати про здоров’я. Це дуже простий рецепт, яким будете часто і із задоволенням користуватися.

Що мені потрібно?

  • пшеничний хліб
  • 1 авокадо
  • 1 зварений буряк
  • ½ зеленої цибулі
  • ½ зубчика часнику
  • оливкова олія
  • дрібка солі

Як це приготувати?

  • Розпочніть із приготування грінок з пшеничного хлібу. Безперечно, це один із найкорисніших зі всіх різновидів хлібу. Він допомагає знизити рівень холестерину і містить мало калорій.
  • Потім приготуйте суміш з авокадо. Викиньте насіння і покладіть м’якоть у блендер разом із чайною ложкою оливкової олії, подрібненою зеленою цибулею і дрібкою солі. Доведіть до однорідності.
  • Тепер приготуйте буряк. Це дуже просто. Почистіть його, поріжте на шматочки і покладіть у блендер разом із невеликою кількістю олії, подрібненим часником і невеликою кількістю солі. Ретельно збийте.
  • Тепер ви можете приготувати сендвіч. Просто намажте авокадо, а зверху буряком. Ця суміш смачна й апетитна.

Роли з буряком і сиром

buryak-4

Що мені потрібно?

  • 100 гр звареного буряка
  • 80 мл мигдального молока
  • 1 яйце
  • 70 гр борошна
  • 1 зубчик часнику
  • 200 гр. низькокалорійного сиру

Як це приготувати?

  • Для початку змішайте буряк з подрібненим часником, сирим яйцем (білком і жовтком), мигдальним молоком і 70 гр борошна. Спробуйте зробити однорідне тісто.
  • Тепер візьміть велику сковороду й розігрійте в ній трохи олії. Щойно вона розігріється, покладіть підготовлене тісто і зменшіть вогонь. Ви побачите, що вийде щось на кшталт коржика. Коли побачите, як починають з’являтися бульбашки, перегорніть. Залиште готуватися на кілька хвилин.
  • Коли охолоне, покладіть сиру за смаком на цей буряковий коржик. Ви можете обрати сир маскарпоне або низькокалорійний сир за власним бажанням. Згорніть, як показано на малюнку вгорі. Потім покладіть у морозильник на десять хвилин, щоб страва набула належної консистенції і її було легше розрізати. Смакуйте на здоров’я.

Сподіваємося, що вам сподобалися ці корисні рецепти страв з буряком!