Користь від щоденного вживання вівсяної каші

Усім відомо, що сніданок – найважливіший прийом їжі протягом дня. Після сніданку ми виходимо  з дому з достатньою кількістю енергії, щоб сміливо зустріти всі виклики дня якомога краще. Чи замислювалися ви про те, чому багато хто рекомендує додавати вівсяні пластівці в меню вашого першого прийому їжі в день? Добре, ви дізнаєтеся про користь вживання вівсяної каші в нашій статті.

Найбільша користь вживання вівсяної каші

  • Вона має очисні властивості: завдяки величезній кількості амінокислот, які каша містить, вона стимулює вироблення лектину в печінці, сприяючи повній очистці організму від токсинів. Вживання вівсянки сприяє процесу очищення стінок артерій. Волокна, які в ній містяться ніби “встановлюють бар’єр” для жирових відкладень, що можуть накопичуватися на них, а таке накопичення  може викликати багато проблем із серцем, рівнем холестерину і більше суміжних проблем.
  • Вживання вівсяної каші допомагає контролювати рівень цукру в крові: це гарна новина для людей, які страждають на діабет. Таким людям, безумовно, потрібно додати кашу до свого раціону, щоб поліпшити перетравлення крохмалю і тримати рівень глюкози стабільним, особливо після прийому їжі.

vivsyanka2

  • Вівсяна каша покращує травлення: якщо у вас є якісь проблеми з травленням, не важливо коли – після обіду чи після вечері – вживання вівсяної каші допомагає зменшити рівень кислот жовчного міхура, що також сприяє проходженню їжі кишковим трактом і запобіганню закрепів. Через те, що каша багата на гідрати уповільненого поглинання вуглецю, вони тримають відчуття ситості довше, що робить вівсяну кашу гарною альтернативою для людей, які збираються сісти на дієту. При вживанні каші бажання поїсти виникає не так часто.
  • Каша містить дуже цінні білки: в цілому вісім незамінних амінокислот містяться у вівсяній каші, які, таким чином, перетворюються на джерело білків, що мають велику біологічну цінність. Ця якісна особливість вівсяної каші дозволяє формувати нові тканини у вашому організмі.
  • Вона антиканцерогенна: Є різні дослідження, які були проведені в Сполучених Штатах, що стосуються властивостей вівсяної каші як захисної сили проти раку – хвороби, яка все більше і більше поширюється в цій і в багатьох інших країнах. Це пов’язано з фітохімічними елементам, що містяться в каші. Таким чином, ми припускаємо, що вам слід зробити вживання вівсяної каші щоденним, щоб зменшити можливість захворіти на рак грудей або рак товстої кишки більше ніж на 10%.

vivsyanka3

  • Вівсяна каша сприяє роботі вашого серця: причина в тому, що вона містить велику кількість омега-3 та лінолевої кислот, також відомих під назвою “хороший жир”, які допомагають знизити рівень шкідливого холестерину (ЛНЩ – ліпопротеїди низької щільності), а також допомагають роботі серця та мозку.
  • Каша допомагає вашій центральній нервовій системі: завдяки комплексу вітамінів групи В, які вівсяна каша містить, вона розвиває, підтримує і врівноважує роботу нервової системи.
  • Вживання вівсяної каші запобігає остеопорозу: через те що каша містить необхідний для доброго здоров’я кісток рівень кальцію та запобігає їх демінералізації.
  • Каша допоможе вам схуднути: з цієї причини ви повинні вживати її на порожній шлунок, тобто на сніданок, разом із знежиреним або соєвим молоком, апельсиновим соком, або горіхами.
  • Вівсяна каша – один з найкращих джерел енергії, тому ми рекомендуємо вживати її вранці або ж до полудня, особливо для людей, які працюють багато годин не повертаючись додому або повинні готуватись до іспиту.
  • Каша – дуже потужний союзник косметичних процедур: ви можете скористатися корисними властивостями вівсянки, не просто вживаючи її як їжу, а також правильно використовувати її місцево (зовнішньо) із зволожувальним кремом, щоб перетворити її в надзвичайно корисний ексфоліант (засіб для видалення ороговілих часток шкіри) для лиця. Така процедура набагато економніша, ніж використання будь-якого іншого засобу для збереження вашої краси.

Як вживати вівсяну кашу

Ось найкращі способи, якими ви можете додати цю чудову крупу, вівсяну кашу, до вашого щоденного раціону.

  • Коктейль з вівсяної каші: додайте яблуко, банан, грушу, молоко або йогурт, разом з кількома столовими ложками вівсяних пластівців у блендер і добре перемішайте. Ви можете пити цей смачний напій в будь-який час доби, і ваше тіло стане набагато здоровішим. Підсолодіть незначною кількістю цукру, якщо це необхідно.
  • Млинці: вони можуть бути як солоні, так і солодкі, відповідно до ваших уподобань. Зробіть їх, використовуючи трохи вівсяних пластівців та молоко, а потім ви можете додати в них овочі, спеції, варення, цукерки тощо.
  • Вівсяний хліб: ви отримаєте дійсно смачний цільно-зерновий хліб. Ви можете додати до нього корицю і мускатний горіх. Не забудьте додати дріжджі, для того щоб хліб підріс у духовці. Ви також можете додати родзинки, насіння, горіхи, шоколад тощо.

vivsyany_hlib

  • Вівсяне печиво: таке печиво – відмінний варіант для того, щоб перекусити. Є сорти з какао, мигдалем, волоськими горіхами, тощо.
  • Інгредієнт для салатів: цибуля, помідори, картопля відварна, огірок, салат, терта морква, все, що спадає на думку, все це наріжте кубиками, і, нарешті, особливий колорит: вівсяні пластівці, які потрібно поварити (з сіллю, якщо хочете) протягом 25 хвилин, злити через друшляк і промити холодною водою.
  • Для посипання овочів і м’яса: замість панірувальних сухарів або борошна, ви можете використовувати вівсяні пластівці, щоб зготувати баклажані, курячі, рибні, м’ясні та інші котлети чи ескалопи.
  • На сніданок: цей спосіб найпопулярніший. Залийте сирі вівсяні пластівці молоком або йогуртом. Деякі люди люблять їсти її з апельсиновим соком. Така страва допоможе вам запобігти закрепам, а також дасть вам багато енергії на весь день.

Зображення люб’язно надані megan chromik, Wiennat Mongkulmann, Rachel Tayse, Alpha, Jim Champion та theimpulsivebuy.