Користь від вживання апельсинового соку

Апельсиновий сік має багато переваг, оскільки компоненти апельсину набагато більше сконцентровані у вигляді соку, а отже дають більше терапевтичних результатів, ніж сам фрукт.

Властивості апельсинового соку

Травний тракт

Доведено, що апельсиновий сік має багато властивостей, корисних для шлунку. Він здатний регулювати функції шлунку, запобігаючи деяким ускладненням у його роботі, серед яких:

  • Гастрит і гастродуоденальна виразка: апельсиновий сік є дуже ефективним для полегшення надмірної печії. Цей сік слід вживати між прийомами їжі, окремо і без супроводу будь-яких інших продуктів харчування. Цей метод є найбільш ефективним способом його споживання.
  • Печінка: апельсиновий сік між прийомами їжі може бути великою підмогою для печінки. Він здатний запобігати поганому травленню, здуттю й ферментації продуктів.
  • Проблеми з жовчю: цей сік допомагає виробляти більше жовчі. Ось чому він вважається дуже корисним для людей, які страждають від біліарного цирозу.
  • Діарея та запор: добре відомо, що під час діареї або запору кишечник дуже сильно страждає. Ось чому рекомендується пити цей сік, оскільки він здатен регулювати і стабілізувати ці функції.
  • Диспепсія: так само цей сік може допомогти помітно поліпшити ситуацію, викликану поганим травленням, оскільки він виводить кишкові залишки, які можуть спричинювати ці проблеми.

Сечовипускальний канал

Апельсиновий сік має фантастичні підлужувальні властивості, що дуже важливо для очищення крові. Він розчиняє кислоти, запобігаючи їх осіданню в нирках і появі каменів в нирках.

Метаболізм

За формування каменів у нирках в першу чергу відповідає сечова кислота. Окрім підлужування, цей сік має великий вплив на обмін речовин.

Більш того, апельсиновий сік може допомогти багатьом пацієнтам, які страждають на такі хвороби, як:

Подагра або артрит

Відкладення сечової кислоти в суглобах людей, які мають подагру або артрит, викликає дуже сильний біль. Апельсиновий сік підлужнює і допомагає знизити рівень цієї кислоти, помітно поліпшуючи стан здоров’я цих пацієнтів.

Діабет

Апельсиновий сік рекомендований хворим на цукровий діабет, тому що цей фрукт містить дуже мало цукру, а також має сечогінну дію. Це уможливлює регулювання рівню цукру в крові, а завдяки високому вмісту вітаміну С, хворі на цукровий діабет ІІ типу отримують користь і захист від змін, які це захворювання викликає в організмі, таких як інфекції, погане загоєння, поганий зір та ін.

Апельсиновий сік від грипу

hryp

Апельсиновий сік містить велику кількість вітаміну С, що робить його дуже ефективним для швидкого відновлення після деяких хвороб, таких як грип. Оскільки ви можете уникнути цього, ви можете допомогти прискорити відновлення, уникаючи більшості симптомів. Він також може бути дуже корисним для людей, які страждають від респіраторних захворювань, і для людей, які страждають від алергії. Крім того, він допомагає знизити ризик приступів кашлю.

Апельсиновий сік допомагає уповільнити старіння

Вітамін С, який міститься в апельсиновому соку, має чудові антиоксидантні властивості. Це робить його дуже ефективним у боротьбі зі шкідливою ​​дією вільних радикалів в організмі, які сприяють старінню. Вживання апельсинового соку може бути корисним для запобігання або принаймні уповільнення проблем, які впливають на організм протягом багатьох років. Серед цих проблем можуть бути:

  • Атеросклероз: апельсиновий сік є дуже важливим для поліпшення циркуляції крові. Його потужні антиоксидантні й антитромбоцитарні властивості уможливлюють покращення кровообігу, перешкоджання згустків в артеріях і запобігання й уникнення атеросклерозу.
  • Гіпертонія: здоровий кров’яний тиск можливий при добрій циркуляції крові, що дозволяє уникнути проблем з високим кров’яним тиском.
  • Глухота: було доведено, що вітамін С  чудово пасує для профілактики глухоти.
  • Втрата зору: належне споживання вітаміну С є великою підмогою для запобігання втраті зору, а також супутніх захворювань, як от катаракти.
  • Рак: внаслідок багатьох досліджень цього вітаміну було доведено, що, будучи потужним антиоксидантом, він зменшує ризик появи раку. Було продемонстровано, що споживання великої кількості апельсинового соку знижує ризик розвитку раку.