Найкраще насіння, яке варто мати на кухні

Насіння багате мінералами, білками, вітамінами, ферментами і жирними кислотами. Якщо ви хочете скористатися всіма цими перевагами, ви повинні подумати над тим, як включити сире насіння в ваші улюблені страви.

На думку деяких філософів, насіння – це життя. Хоча для деяких людей це дійсно так, для інших воно є лише чудовим джерелом поживних речовин. Багато різновидів насіння є їстівними і вони фактично містять більше натуральних олій, ніж ті, які ми використовуємо на кухні. В цій статті ми поговоримо про найкраще насіння для вашого здоров’я.

Секрет криється в зерні

Окрім численних переваг для здоров’я, насіння ще й легко зберігати і споживати. Популярне ще у сиву давнину, його широко споживають й сьогодні. Якщо ви вигадуєте причини, через які варто не включати його в свій раціон, наприклад, через зависоку вартість, зробити це насправді дуже просто з будь-якої точки зору.

Ви можете думати, що насіння призначене для птахів, але воно стає все більше і більше популярним. Це крихітне сім’я містить білки, мінерали, вітаміни, ферменти, жирні кислоти і є життєво важливим для здоров’я.

Насіння олійних культур найбільш часто рекомендують для споживання завдяки їх здоровому вмісту жирів. Це чудова закуска, яка дуже зручна і допомагає побороти голод на роботі або в дорозі.

Ми рекомендуємо їсти його в сирому вигляді, щоб отримувати максимальну вигоду. Якщо ви вимочите його, вам буде легше ковтати. Також рекомендують споживати його у меленому вигляді, в соках, зрідженим або подрібненим.

Найкраще насіння для споживання

Насіння Чіа

Це насіння темного кольору має безліч мінералів, вітамінів, антиоксидантів, клітковини і білків. Воно прекрасно підходить для тих, хто любить рибу, тому що, як і риба, воно містить жирні кислоти, зокрема Омега-3, на відміну від інших рослинних продуктів харчування.

Це насіння допомагає зменшити біль у суглобах, захищає від діабету або пов’язаних з ним серцевих хвороб, може допомогти вам залишатися стрункими і зарядитися енергією. Воно не містить клейковини і може поліпшити функції мозку, а також захистити печінку.

nasinnya1

Насіння коноплі

Це насіння коричневого кольору допомагає вилікувати імунні порушення і туберкульоз, воно також містить амінокислоти (у тому числі ті, які організм не може виробляти самостійно), жирні кислоти, такі як Омега 6 і Омега 3, білки, які легко засвоюються, фіто-поживні речовини, щоб захистити кров, клітини, тканини, шкіру, мітохондрії та органи. Споживання насіння коноплі допоможе вам зберегти здоров’я.

Насіння граната

Красиве насіння червоного або темно-фіолетового кольору є чудовим джерелом антиоксидантів і може допомогти захистити організм від вільних радикалів, що спричинюють передчасне старіння. Воно допомагає підтримувати рівень кисню у крові та запобігає коагуляції крові.

Воно також багате поліфенолами, які знижують ризик раку і серцевих захворювань. Воно містить вітамін С, калій, невелику кількість калорій і може знизити рівень холестерину і позбавити від закрепів. Для тих, хто страждає від артриту і запалення, воно може допомогти запобігти пошкодженням хряща.

hranat

Лляне насіння

Це рум’яне коричневе насіння містить клітковину, важливу для травної системи, що допоможе вам відчувати себе ситими і втрачати вагу. Воно може допомогти полегшити біль у животі, має протизапальну дію і блокує ріст ракових пухлин. Лляне насіння наділене антиоксидантними властивостями, які сприяють нормальній роботі травної системи та зменшують ризик серцево-судинних захворювань.

Гарбузове насіння

Це насіння жовтого або помаранчевого кольору містить алкалоїди та білки, які добре впливають на організм. Вітамін B у його складі допомагає полегшити депресію. Воно покращує загальне самопочуття, запобігає утворенню ниркових кристалів і може усунути паразитів, зокрема стрічкових глистів.

nasinnya-harbuzaКунжутне насіння

Це насіння прозорого кольору використовують як приправу вже протягом багатьох років. Кунжутна олія не псується. Воно є гарним джерелом заліза, магнію, кальцію, міді, вітаміну В, цинку, фосфору та харчової клітковини. Воно також містить унікальні елементи певного типу клітковини, які можуть допомогти вам підтримувати належний кров’яний тиск і захистити печінку.

Соняшникове насіння

Маленьке насіння білого кольору ховається в темному лушпинні. Воно містить вітамін Е, який допомагає нейтралізувати вільні радикали та захистити ваш мозок і клітини. Воно може знизити рівень холестерину, поліпшити імунну систему і знизити ризик розвитку раку. Воно містить магній, допомагає контролювати астму і високий кров’яний тиск, а також головний біль та інсульти.

nasinnya-sonyashnyka

Насіння лободи

Насіння лободи маленьке і кругле. Його використовували протягом тисяч років у Північній і Південній Америці, де воно відоме як “мати зерна”. Воно містить залізо, фосфор і білки.

Завдяки великій кількості клітковини воно може допомогти тим, хто страждає від закрепів і хоче схуднути, тому що дає відчуття ситості. Насіння лободи легко включити в більшість рецептів, адже воно є прекрасним доповненням до пирогів, супів, мюслі і хлібу.

Насіння кмину

Насіння кмину відоме завдяки багатьом перевагам для здоров’я, його використовували протягом багатьох років. Воно може допомогти полегшити розлади травлення, діє як антисептик, багате залізом і може покращити роботу печінки.

Якщо у вас застуда або біль у горлі, воно стане вам у нагоді, а також підвищить метаболізм. Воно стимулює імунну систему, допомагає контролювати астму і артрит, а також захистити нирки.