Покращуйте здоров’я, додавши у раціон виноград

Щоденне вживання винограду може стати надзвичайно корисним для здоров’я. Ця вишукана ягода є справжньою знахідкою, адже вона має і багатий солодкий смак, і неймовірні корисні властивості, які просто неможливо не відмітити. Окрім того, що виноград є дуже смачним, він також відомий як протираковий засіб, помічник у боротьбі із втомою та нирковою недостатністю. Властивості винограду також залежать від його різновидів. Хочете дізнатися більше про це?І білий, і червоний виноград відомі своїми численними корисними властивостями, тому не варто нехтувати можливістю купувати цю ягоду, тим паче, що у супермаркетах його можна знайти у будь-яку пору року.

Корисні властивості червоного винограду

vynograd_grono

Червоний виноград був улюбленим продуктом давніх греків та римлян, у яких він користувався великою пошаною. Його ягоди мають вишуканий солодкий смак, а ще відомі своїми численними корисними властивостями:

  • Вони запобігають появі раку: привабливий червоний колір цих ягід уже з першого погляду натякає на великий вміст у них антиоксидантів та величезну кількість вільних радикалів разом  із фенольними сполуками, які є чудовими засобами у боротьбі із раком.
  • Вони запобігають виникненню серцево-судинних хвороб: виноград містить такі складники, як рослинні пігменти, чинбові речовини та флаваноїди. Усі вони є дуже корисними для покращення роботи серця. Завдяки своїй здатності розширювати судини, вони запобігають закупорюванню артерій. Таким чином, виноград здатний попереджувати появу навіть таких хвороб, як артеріосклероз.
  • Вони допомагають уникнути закрепів: у червоному винограді міститься велика кількість клітковини, яка послаблююче діє на організм, якщо вживати ягоди винограду разом з лушпиною та насінням.
  • Вони піклуються про ваш шлунок: вживання виноградного соку значно покращує травлення.
  • Вони перешкоджають виникненню інфекцій: червоний виноград має сильні антивірусні та антибактеріальні властивості, а ще він чудово очищує кров та внутрішні органи.
  • Вони містять фолієву кислоту: дієтологи радять вагітним жінкам налягати на червоний виноград під час перших місяців вагітності. Ці ягоди сприяють поділу клітин та здоровому дозріванню плоду під час декількох перших тижнів вагітності.

Важливо відмітити, що через високий вміст цукру у ньому червоний виноград не радять вживати діабетикам.

Корисні властивості білого винограду

bilyy_vynogradОднією з переваг цього сорту винограду є його доступність протягом цілого року. Якщо ціна на нього не дуже кусається, намагайтеся купувати цей різновид винограду якомога частіше, адже у нього є цілий ряд корисних властивостей:

  • Низькокалорійний: у білому винограді міститься значно менше цукру, аніж у червоному. Його ягоди багаті на вміст вуглеводів та мають приємний кислуватий смак.
  • Не містить натрію та холестерину: ягоди білого винограду сприяють покращенню роботи нирок, печінки та кишечника. Окрім цього, вони містять багато калію та дозволені до вживання на багатьох дієтах.
  • Багаті на вміст мінералів: особливо калію та заліза. Завдяки цьому вони сприяють відновленню пошкоджених тканин у організмі, покращують роботу серця, а також стимулюють утворення еритроцитів, які полегшують циркуляцію кисню в тілі.
  • Перешкоджають появі раку товстої кишки та простати, а також хворобі Альцгеймера: завдяки корисним властивостям ресвератролу та катехінів – сильних антиоксидантів, які згідно декількох проведених досліджень, є чудовими захисниками від вищезгаданих хвороб.
  • Піклуються про кістки: завдяки вітамінам К та В1 білий виноград допомагає кісткам залишатися здоровими та міцними надовго.

Скільки їсти винограду для покращення здоров’я?

vynogradnyi_sik

Виноград краще вживати щодня. Оберіть той, який вам підходить більше – червоний чи білий, або ж орієнтуйтесь на те, який сорт вам доступніший. Спеціалісти радять з’їдати одне гроно винограду за день, або ж за його відсутності, випийте після основного прийому їжі склянку свіжовичавленого виноградного соку.

Пам’ятайте, що для уникнення закрепів виноград краще вживати разом з лушпиною та насінням, проте якщо ви вирішили приготувати з нього смузі, краще використовуйте лише м’якоть. Уже незабаром ви помітите значні покращення стану вашого здоров’я. Було проведено уже багато наукових досліджень, які доводять, що і червоний, і білий виноград є надзвичайно корисними для здоров’я.