Природне лікування виразки шлунку

Виразки шлунку, також відомі як “хвороба шлунку”, є пошкодженням у слизовій оболонці цього органу. Вони, як правило, трапляються у людей віком старше 50 років, частіше у чоловіків, ніж у жінок, що змушує хворих все частіше й частіше шукати засоби для лікування цієї проблеми. Тут ви дізнаєтеся про кілька природних домашніх засобів, які допомагають боротися з виразками.

Що слід знати про виразки шлунку?

У деяких випадках виразки не мають жодних симптомів, але, наприклад, вони можуть викликати проблеми в шлунково-кишковому тракті, коли ви багато їсте або п’єте. Печія, погане травлення, біль після їжі, втрата ваги без дієти і блювота частіше за все пов’язані з виразками. У більш серйозних випадках трапляються крововиливи.

Є різні причини виразок:

  • Інфекції, викликані бактеріями, відомими як Helicobacter Pylori, які потрапляють у шлунок через їжу.
  • Неправильні харчові продукти: споживання великої кількості жирів, соусів, гострої їжі або переїдання.

vyrazka-2

  • Висока кислотність шлунку: у пацієнтів, які часто мають печію, частіше з’являються виразки.
  • Щоденне споживання алкоголю і тютюну.
  • Вживання деяких фармацевтичних препаратів: зокрема, нестероїдних протизапальних засобів, які входять до складу анальгетиків (аспірин), а також ібупрофену й кортизону.
  • Стрес
  • Спадкові фактори: люди з генетичною схильністю частіше страждають від виразок.
  • Рак

Якщо ви підозрюєте, що у вас виразка шлунку, вкрай важливо звернутися до спеціаліста, щоб використати різні методи, які дозволять поставити правильний діагноз. Однак, щоб запобігти появі цієї проблеми, лікарі рекомендують поліпшити харчові звички, зменшити споживання кави, чаю, алкоголю або тютюну (вони запобігають загоєнню ран), уникати застосування ліків, які можуть бути причиною захворювання (не потрапляти в “залежність” до аспірину або ібупрофену) і знизити рівень стресу, взявши відпустку або добре відпочивши.

Рекомендовані та заборонені продукти при виразках

Якщо у вас виразки шлунку, або якщо ви, ймовірно, страждаєте від них, зверніть увагу на продукти, які найбільш рекомендують:

  • Молочні продукти в цілому, особливо молоко (не під час лікування від виразки).
  • М’ясо, риба, яйця з невеликою кількістю жиру і підсмажені на грилі.
  • Зернові, овочі й макаронні вироби, змішані з овочами.
  • Овочі, найкраще у вигляді пюре.
  • Дуже стиглі фрукти, але не кислі фрукти, свіжі, смажені, протерті або консервовані.

vyrazka-3

  • Напої, як от вода, розбавлені бульйони, настої.
  • Олії, як от оливкова, соняшникова, кукурудзяна, або соя, рослинний маргарин.

Навпаки, обмежені або заборонені продукти:

  • Сильні, ферментовані або дуже стиглі сири.
  • Жирне м’ясо, як от кролик, консервована риба, смажені або круто зварені яйця.
  • Нещодавно спечені хлібні вироби, печиво з шоколадом, солодощі, цільнозернові продукти.
  • Овочі, приготовані з беконом.
  • Овочі, які викликають здуття, такі як капуста, цвітна капуста, або навіть цибуля, перець та артишоки.

vyrazka-4

  • Кислі фрукти, плоди у сиропі, цукровані фрукти, сирі й незрілі плоди.
  • Кава, чай, гуарана, газовані й алкогольні напої.
  • Масло вершкове, жир і сало.
  • Супи в брикетах, мед, хлібобулочні вироби, торти і тістечка, концентровані бульйони, смажені страви, шоколад, пряні соуси, сухофрукти, морозиво.

Природні засоби від виразки шлунка

Пам’ятайте про ці два переліки, а також скористайтеся нижченаведеними природними засобами від виразок:

  • Змішайте два збиті яєчні білки і дві столові ложки оливкової олії. Пийте кілька разів на день.
  • Пийте свіжий сік селери щодня, у тому числі стебла і листя, від 2 до 5 склянок.

vyrazka-5

  • Їжте зелені банани щодня, запечені або варені, адже це допоможе відновити захисний шар від шлункового соку.
  • Споживайте зародки пшениці, яка відновлює пошкоджений від соків шлунок.
  • Очистіть і наріжте моркву, змішайте з одним листом білої капусти і склянкою води. Процедіть, випийте між прийомами їжі.
  • Очистіть і наріжте картоплю. Виріжте і вийміть насіння з 3 помідорів. Вимийте один капустяний лист. Покладіть все це в блендер і додайте одну склянку води. Процідіть, пийте два рази на день.
  • Змішайте половину баклажану з дрібкою солі і однієї столовою ложкою водоростей (можна знайти в магазинах харчування). Змішайте і пийте по півсклянки з водою.
  • Прокип’ятіть протягом 5 хвилин одну чашку води з 1 столовою ложкою патоки та 1 столовою ложкою ромашки. Нехай настоїться, процедіть і вживайте. Пийте ввечері перед вечерею.