Продукти, які ніколи не слід зберігати у холодильнику

Здебільшого люди звикли класти всі харчові продукти в холодильник. Це серйозна помилка, тому що не всі продукти можуть протистояти холоду й умовам зберігання у холодильнику. Навпаки, іноді холод прискорює їхнє розкладання або може змінювати їх смак.

Це цілковита правда, що багато продуктів вимагають охолодження, і це може навіть подовжити їх термін споживання, але як споживачі ми також повинні знати, які види продуктів харчування можуть бути пошкоджені в холодильнику і втратити властивості через низькі температури. Нижче ми наведемо перелік продуктів, які ви ніколи не повинні зберігати в холодильнику з будь-якої причини.

Помідори

Помідори втрачають свій аромат у холодильнику і стають більш м’якими. Їх текстура змінюється, адже холод робить їх борошнистими, розбиваючи їх внутрішні мембрани, а низькі температури не дають їм дозріти.

Картопля

kartoplya

Низькі температури негативно впливають на картоплю, внаслідок чого крохмаль перетворюється на цукор і його смак змінюється. Ми рекомендуємо зберігати її у паперових пакетах, тому що це подовжить її строк придатності.

Хліб

Це один з продуктів, які найчастіше зберігаються в холодильнику, і це величезна помилка. Хліб швидше стає черствим за низьких температур і втрачає свій аромат. Ми рекомендуємо покласти його в прохолодне і сухе місце або порізати на шматочки і покласти його в морозильну камеру, щоб використати пізніше.

Тропічні фрукти

ananas-3

Оскільки ці фрукти звикли до спекотного клімату, низька температура в холодильнику взагалі їм не пасує. Фрукти, як от ананас, кавун, персики, авокадо, банани та ін., ніколи не повинні зберігатися в холодильнику, тому що це прискорює їхнє розкладання.

Цибуля і часник

При низьких температурах цибуля і часник тверднуть і втрачають свої властивості. Ми рекомендуємо тримати їх у темному, прохолодному і сухому місці, бажано в матер’яному мішку.

Сухі сири

sukhyi-syr

Дуже часто такі сири зберігають у холодильнику, тому що люди вважають, що там їм краще. Залежно від типу сиру, холодильник може бути тим недоречним місцем, яке може змінити смак і зробити сир більш м’яким. Сухі сири, наприклад, пармезан, не вимагають охолодження, тому що вони можуть втратити свій аромат. Натомість ви можете використовувати герметичну ємність при кімнатній температурі.

Дині і персики

При температурі менше 10 градусів вони втрачають свій аромат і деякі властивості. У цьому випадку краще за все зберігати їх при кімнатній температурі.

Бджолиний мед

med-7

Зберігання меду при низьких температурах – серйозна помилка. Завдяки своїм компонентам і рН мед добре зберігається за межами холодильнику, і цей стан триває протягом всього терміну споживання. Коли ви тримаєте мед у холодильнику, він зазвичай кристалізується і втрачає більшість своїх властивостей.

Оливкова олія

У холодильнику оливкова олія конденсується і твердне. Вона набуває форми масла, а також втрачає свій аромат. Краще тримати її в прохолодному темному місці.

Шоколад

shokolad-2

Якщо шоколад довго перебуває при низьких температурах, наприклад, у холодильнику, утворюється білий прошарок, який змінює його смак. Найкраще тримати його при кімнатній температурі у темному місці, подалі від сонячних променів. Ви повинні також уникати високих температур.

Кава

Коли кава зберігається в холодильнику, вона зазнає змін, аналогічних шоколаду. Створюється прошарок, який змінює її аромат, а також вона втрачає свій особливий запах.

Зернові, макарони, борошно і цукор

zernovi-2

Ці продукти мають зберігатися при кімнатній температурі. Коли вони перебувають у низьких температурах, вони втрачають свої властивості, вітаміни, смак і текстуру.

Шинка

Існують деякі види шинки (наприклад, хамон), які втрачають свою “особливу” характерну родзинку, коли їх зберігають у холодильнику. Незважаючи на їхню схожість з ковбасами, вони мають зберігатися при кімнатній температурі.

Базилік

bazylik

Базилік не слід класти в холодильник, тому що низькі температури швидко його висушують і прискорюють процес розкладання. Крім того, він перебирає на себе запах інших продуктів, які знаходяться в холодильнику, тож ми рекомендуємо покласти його в склянку з водою, щоб він краще зберігся.

Ми сподіваємося, що ця стаття про продукти, які ніколи не слід зберігати в холодильнику, була для вас корисною і пізнавальною.