Рецепт домашнього лимонного пирога

Якщо ви хочете спробувати смачну й просту страву, не пропустіть цей рецепт лимонного пирога. Він містить небагато калорій, освіжає і рекомендований для всіх членів родини завдяки численним корисним властивостям. Як ви вже знаєте, лимони мають безліч смачних переваг.

Зазначимо також, що рецепт, який ми наведемо нижче, підходить також і для діабетиків. Ми збираємося використовувати стевію, тож цей пиріг рекомендують і для людей, які на дієті, і для тих, хто має контролювати рівень цукру. Чи готові ви насолодитися одним з найсмачніших пирогів? Що ж, погляньмо ближче.

Поживні переваги лимонного пирога

lymon

  • Завдяки вітаміну С він зміцнює захисні сили організму, запобігаючи хворобам, особливо захворюванням дихальних шляхів: застудам, грипу, закладенню, хропінню, ангіні…
  • Це корисне джерело антиоксидантів.
  • Він також має антитоксичні властивості, які допомагають захистити організм від мікробів і впливу деяких лікарських препаратів.
  • Лимон дуже багатий мінералами, як-от калієм, магнієм, кальцієм, залізом, натрієм, фосфором…
  • Це також дуже корисне джерело всього комплексу вітамінів В, які є надзвичайно важливими для травлення, захисту від деяких захворювань і покращення обміну речовин.
  • Лимонний пиріг, який ми збираємося вам продемонструвати, підходить для діабетиків і людей на дієті, тому що він не містить цукру.

Рецепт лимонного пирога

bORSHT-008

Інгредієнти

Для розсипчастого тіста

  • Півтори склянки борошна
  • 100 г вершкового масла
  • Половина чайної ложки порошку стевії
  • 3 яєчних жовтки
  • 3 столові ложки крижаної води

Для начинки лимонного пирога

  • Сік 5 лимонів
  • Половина чайної ложки порошку стевії
  • 75 грам кукурудзяного крохмалю (кукурудзяної муки)
  • 6 яєчних жовтків
  • 4 яєчні білки
  • 45 г вершкового масла
  • Півсклянки холодного молока
  • 3 подрібнені волоські горіхи

Приготування лимонного пирога

  • Почніть з намащування ємності вершковим маслом. Це дозволить запобігти прилипанню пирога до неї.
  • Потім розігрійте духовку до 170 градусів.
  • Почніть готувати розсипчасте тісто, це дуже просто. Зробіть кілька кроків: візьміть ємність і спочатку змішайте борошно з маслом. Це зробить тісто м’яким. Все, що вам потрібно робити, це пальцями змішати зазначену кількість борошна з маслом.
  • Додайте стевію, 3 яєчні жовтки і воду, необхідну, щоб зробити тісто однорідної консистенції. Ретельно змішайте до тих пір, доки сформується куля. Накрийте поліетиленовою плівкою і залиште в холодильнику на 15 хвилин.
  • Через 15 хвилин перевірте, щоб тісто було абсолютно однорідним. Потім помістіть його на деко. Для цього переконайтеся, що воно добре розтеклося по деко, але не забудьте зробити краї не менше 2 см заввишки. Корж повинен бути достатньо високим, залийте суміш.
  • Випікайте корж протягом 25 хвилин.
  • Після цього дайте йому охолонути при кімнатній температурі.
  • Тепер прийшов час приготувати лимонну начинку. Це теж просто. Почніть з вижимання соку з лимонів, додайте половину чайної ложки стевії.
  • Тепер нагрійте сік в каструлі й доведіть до кипіння.
  • Візьміть півсклянки холодного молока і додайте до нього 75 грамів кукурудзяного крохмалю. Добре перемішайте, щоб позбутися грудочок. Після того, як грудочки зникнуть, додайте цю суміш в каструлю з киплячим лимонним соком. Суміш загусне, і ви уникнете прикрих грудочок у кремі.
  • Перемішайте, поки вона не загусне. Потім додайте яєчні жовтки і вершкове масло. Не припиняйте помішувати.
  • Після того, як інгредієнти розчиняться, зніміть з вогню і дайте охолонути при кімнатній температурі.
  • Потім влийте цю чудову суміш в розсипчасте тісто і запікайте ще 15 хвилин.
  • Тепер прийшов час зробити безе. Для цього збийте яєчні білки до густого стану. Після того, як вони готові, прикрасьте ними пиріг на свій смак. Ви можете покласти зверху шматочки горіхів, які дадуть йому дуже смачну нотку.
  • Запікайте протягом декількох хвилин до золотистого кольору. Ви можете подати пиріг на великому блюді, це просто чудова страва.