Рецепт торта без борошна, молока і цукру

Щоб зменшити кількість калорій, які містять торти, можна замінити білий цукор на натуральні підсолоджувачі, такі як стевія, мед або сироп агави.

З кожним днем з’являється все більше й більше людей, які дбайливо ставляться до того, що вони їдять, і хочуть обмежити вживання, наприклад, клейковини або лактози, що містяться в їжі. Інші продукти, такі як білий цукор, треба повністю виключити з дієти, оскільки вони є отрутою для здоров’я.У цій статті ми поділимося рецептом смачного торта, який не містить борошна, цукру й молочних продуктів. Його дуже легко приготувати, а до його складу входять незвичні інгредієнти, які обов’язково вам сподобаються!

Борошно

Сьогодні борошно є невід’ємною складовою нашого раціону. У кожному прийомі їжі протягом дня ми вживаємо страву або продукт, який його містить: хліб, макаронні вироби, кондитерські вироби, піцу, млинці, печиво і т.д.

Отже, не тільки людям з целіакією краще уникати борошна, тому що воно містить глютен, а всім нам варто мати інші альтернативи для його заміни. У цьому випадку ми можемо замінити борошно на нут, що може бути досить незвичним.

Борошно нуту часто вживають у деяких країнах, і в цьому рецепті ми будемо використовувати готовий нут, який має високу харчову цінність та містить білок. Це дуже смачний торт із використанням нуту!

cukor

Молочні продукти

Крім тих людей, які мають непереносимість лактози, інші також намагаються уникати молочних продуктів через те, що вони містять холестерин, сприяють утворенню слизу, викликають проблеми шкіри, алергії і т.д.

Цей торт не містить у складі молока, йогурту чи масла, і з цієї причини його легко засвоювати і він є корисним для здоров’я.

Цукор

Білий цукор абсолютно не потрібен для нашого раціону. Численні дослідження показали, що він є отрутою, яка виводить мінерали і окислює організм, і оскільки ми споживаємо його в значній кількості протягом дня, наше здоров’я погіршується.

У цьому рецепті торта ми замінимо білий цукор на підсолоджувач стевію, але також можна використовувати мед або сироп агави, оскільки обидва ці продукти є корисними.

cukor1

Торт, багатий на  білок

Більшість тортів зазвичай містять багато цукру, борошна або вершків, а цей торт багатий на білок завдяки нуту і яйцям, які він містить, що робить його дуже поживним, але не впливає на вагу. Навпаки: він буде чудовою стравою на сніданок чи закускою, або навіть десертом із низьким вмістом жиру.

Він ідеально підійде для дітей і спортсменів. А найдивовижніше, що ніхто не помітить, що він зроблений із нуту.

Інгредієнти

  • 500 г (18 унцій) приготовленого нуту (можна використовувати той, який продають законсервованим і вже приготовленим у банках, або зробити його самостійно без солі)
  • 2 склянки розтопленого чорного шоколаду, без цукру чи молока, або пропорційна кількість чистого порошку какао
  • 4 яйця
  • 2 столові ложки з гіркою рідкої стевії (без смаку і прозорого кольору) або 100 грам (3-1/2 унції) меду чи сиропу агави
  • пів чайної ложки розпушувача
  • 2 жмені очищених і нарізаних горіхів
  • Додатково: кориця, кардамон, імбир, есенція ванілі

Спосіб приготування

Готувати торт надзвичайно легко й  швидко. Для цього необхідно виконати такі дії:

  • Розігрійте духовку до 180 градусів С (356 градусів за Фаренгейтом).
  • Якщо ви хочете розтопити шоколад, зробіть це, використовуючи пароварку.
  • Збийте яйця, потім додайте нут. Збивати потрібно ретельно, поки суміш не матиме однорідну текстуру. Якщо у вас є блендер або кухонний комбайн, зробити це буде набагато швидше.
  • Додайте підсолоджувач, який ви вибрали і розпушувач.
  • Нарешті додайте розтоплений шоколад або какао і подрібнені горіхи.
  • Якщо ви хочете, можете додати спеції, щоб зовсім не відчувалося запаху нуту, що можна зробити завдяки шоколаду. Можна додавати будь-які компоненти для урізноманітнення смаку кожного разу під час приготування: корицю, кардамон, імбир, есенцію ванілі, цедру апельсина і т.д.
  • Підготуйте форму для кексу. Злегка змастіть сковороду маслом і посипте борошном, щоб уникнути прилипання.