Рецепти смачних овочевих супів

Овочеві супи ідеально підходять для зими. Їх добре їсти до обіду, щоб зігрітися, схуднути або привчити дітей їсти овочі. Вважають, що супи дуже просто готувати. Ще наші бабусі варили та їли їх із задоволенням, і сьогодні є сотні рецептів, за якими можна приготувати дуже смачні супи.

Овочевий суп: рецепт 1

Щоб приготувати цей овочевий суп, вам потрібні такі інгредієнти:

  • півтори склянки курячого бульйону
  • 320 грам томатного соку із зеленню
  • 230 мл води
  • 1 велика картоплина, очищена й нарізана кубиками
  • 2 моркви, очищені й нарізані
  • 400 грамів консервованих помідорів із соком
  • 2 стебла селери, нарізаних скибочками
  • 100 г зеленої квасолі
  • 150 г мамалиги
  • курячий бульйон у порошку
  • сіль і перець за смаком

У велику кастрюлю налити  бульйон із соком з помідорів і воду, додати картоплю, моркву, селеру, помідори, зелену квасолю і мамалигу. Приправити сіллю й перцем, а потім додати курячий бульйон. Довести до кипіння, а потім варити протягом 30 хвилин на слабкому вогні. Страва готова, коли всі овочі  стануть м’якими.

Soup

Овочевий суп: рецепт 2

Цей суп готують із тонко нарізаних овочів. Скоріше за все ви куштували щось подібне у дитинстві, тому що бабусі зазвичай варили за схожими рецептами. Вам потрібні такі інгредієнти:

  • 1 помідор
  • 3 зубчики часнику
  • 1 чайна ложка паприки
  • 3 столові ложки оливкової олії першого віджиму
  • 1 велика цибулина
  • 2 моркви
  • 50 г селери
  • 50 г цибулі-порею
  • 50 г редиски
  • 1/4 білокачанної капусти
  • сіль і перець за смаком
  • 2 столові ложки петрушки, нарізати шматочками
  • 1 гілочка кінзи
  • мускатний горіх

Вимийте добре всі овочі і очистіть ті, які потребують цього. Можна також додати й  інші овочі в суп, наприклад гарбуз, горох, кольорову капусту, фенхель або листову капусту. Завжди використовуйте сезонні овочі, хоча це зимова страва, її можна також їсти влітку, коли суп холодний. Поріжте всі овочі соломкою (крім помідорів). Робіть це красиво й тонко, щоб їх приготування зайняло менше часу. Різати продукти слід довгими, тонкими смужками, якомога більш рівномірно.

Помийте й наріжте петрушку. Почистіть і розчавіть часник. Розріжте помідор на шматки. У великій кастрюлі розігрійте олію і додайте в неї часник. Обсмажуйте до золотистого кольору, помішуючи дерев’яною ложкою. Поперчіть, потім додайте всі овочі (крім помідорів і петрушки). Обсмажте 2 – 3 хвилини на слабкому вогні. Додайте воду і варіть протягом 30 хвилин. Додайте приправи та мускатний горіх. Готувати поки всі овочі не стануть м’якими.

Sup2

Овочевий суп: рецепт 3

Цей рецепт дійсно смачний, він збагачений шматочками курятини . Овочі містять багато поживних речовин. Вам потрібні наступні інгредієнти (для 6 порцій):

  • 2 столові ложки олії
  • 2 чайоти
  • 1 середня цибулина, нарізана кубиками
  • 1 морква, очищена й нарізана
  • 3 невеликих очищених зубчики часнику,
  • 3 нарізаних кружечками цукіні
  • півкілограма стиглих помідорів
  • 5 листків мангольду або шпинату, нарізаних шматочками
  • сіль і перець
  • 2 качани молодої кукурудзи
  • одна гілочка м’яти
  • 5 склянок води
  • 3 картоплини, очищені й нарізані
  • 3 шматка курятини, або стільки, скільки у вас є (якщо ви хочете приготувати вегетаріанський варіант, курятину не добавляйте)

Нагрійте олію на повільному вогні у великій каструлі. Обсмажте цибулю й часник до золотистого кольору. Змішайте помідори з водою і вилийте в каструлю. Готуйте  протягом декількох хвилин, поки страва злегка не змінить колір. Приправте. Додайте м’яту, овочі і, нарешті, шматочки курки. Доведіть до кипіння і варіть протягом декількох хвилин, час від часу додаючи воду. Накрийте кришкою і варіть 20 хвилин. Можливо, буде потрібно більше солі, отже слід скуштувати його заздалегідь.

Sup-3

Овочевий суп: рецепт 4

Цей овочевий суп  за французьким рецептом дуже смачний і його можна подавати в якості закуски. Або, якщо ви дотримуєтеся дієти, це може бути й основною стравою. Щоб приготувати  6 порцій, вам потрібно:

  • 2 нарізані цибулини
  • 3 зубчики тонко нарізаного часнику
  • один – півтора перцю з видаленим насінням і порізаного кубиками
  • 300 грам шпинату
  • 3 столові ложки масла
  • 1 жменя крес-салату, порізаного шматочками
  • 1 літр бульйону, можна використовувати курячий або овочевий (домашній або купований)
  • 1 столова ложка солі
  • 4 склянки води
  • перець за смаком
  • 3 великих моркви, очищених і нарізаних кубиками
  • оливкова олія «Екстра вірджин»
  • 3 цибулини Камбре, нарізаної кубиками
  • червоне вино або бальзамічний оцет

Обсмажте цибулю й часник у невеликій кількості масла до золотистого кольору, на середньому вогні. Це займе близько 5 хвилин. Додайте бульйон, воду, моркву, цибулю Камбре, перець, шпинат і крес-салат. Доведіть до кипіння і зменшіть вогонь. Варіть півгодини, цього буде достатньо, щоб морква стала м’якою. Зніміть із вогню і дайте охолонути приблизно 30 хвилин. Змішайте, щоб отримати пюре або м’який крем. Поверніть вміст у каструлю і нагрівайте на повільному вогні 15 хвилин перед тим, як подати на стіл з оливковим маслом і соусом.