Салати для схуднення: хитрощі та рецепти

Cалатна дієта для схуднення – чудовий спосіб боротьби із зайвою вагою. Вишуканий мікс з овочів, бобів та фруктів, не тільки насичує вас вітамінами та антиоксидантами, яких так потребує ваш організм, але й також допомагає вам підтримувати цілком здорову та правильну дієту, так що ви зможете втрачати по кілька кілокрамів тиждень за тижнем.

Салати ідеально доповнять та урізноманітнять ваш щоденний раціон. Ви отримаєте необхідну вам дозу клітковини, низьких калорій, доброго зволоження, позитивної енергії, а також впевненості, що ви харчуєтеся збалансовано, отримуєте достатню кількість поживних та корисних речовин. Проявивши трохи фантазії, ви зможете приготувати по-справжньому смачні та корисні салати. А ми вам у цьому допоможемо.

Чому необхідно їсти салати, щоб схуднути?

salad-2

Вони смачні

Салат – це настільки універсальна страва, що готуючи його, ви можете експерементувати та комбінувати безліч ваших улюблених інгредієнтів, які, до того ж, дуже легко знайти у будь-якому продуктовому магазині. Ви можете додавати овочі, бобові, фрукти, горіхи, спеції…

Вони низькокалорійні

Салати сповна задовольняють апетит та забезпечують відчуття ситості протягом тривалого часу, маючи лише 200 калорій у порції. Листовий салат (латук), наприклад, містить багато клітковини та води, так що споживаючи його, ви будете зволоженими протягом усього дня. Додавши трохи шпинату, який є цілком низькокалорійним, ви додатково отримаєте оптимальну кількість заліза та збагатите свій організм необхідними вітамінами.

Швидка у приготуванні та здорова їжа

Для тих, у кого зовсім не вистачає часу на приготування, салат буде справжньою знахідкою. Інгредієнти ви зможете з легкістю знайти у будь-якому магазині, вам лише необхідно буде ретельно вимити їх, нарізати на шматочки, змішати та додати соус за смаком. Тільки підійдіть до вибору інгредієнтів досить уважно. Та, в жодному разі, не заправляйте ваш салат майонезом або кетчупом. Уникайте насичених жирів та завжди надавайте перевагу свіжим та корисним інгредієнтам.

Повний комплекс вітамінів та білка

Пам’ятайте, що овочі є дивовижним та природнім джерелом кальцію, заліза, вітамінів і т.д. Якщо об’єднати їх зі смаженою індичкою або курячою грудкою ви отримаєте в рази більше білка. Тому, дуже важливо правильно робити вибір інгредієнтів та знати як їх комбінувати, аби сповна отримати користь від їх споживання.

Корисна заправка до салату

Намагайтесь уникати магазинних продуктів. Якщо вам потрібно заправити салат, краще оберіть оливкову олію, яблучний оцет, лимон, спеції та перець: розмарин, орегано, петрушку або нарізаний часник, щоб надати вашій страві неабиякої свіжості.

Потрібно уникати

Уникайте вищезгадані заправки до салатів (майонез, кетчуп …), а також фуа-гра, сир брі, сир з козячого молока, сухарики, бекон, і т.д.

Салати для схуднення: рецепти

salad-3

Щоб приготувати смачні та корисні салати, ви повинні мати на увазі таку інформацію:

  • Завжди обирайте свіжі та сезонні інгредієнти.
  • Ніколи не готуйте салат заздалегідь, лише безпосередньо перед вживанням.
  • Заправляйте та підсолюйте салат перед подачею: спочатку сіль (або замінники), потім лимонний сік (або яблучний оцет), і, нарешті, олія. Але якщо ви в якості базової заправки оберете олію, це надасть дивного смаку вашій страві.
  • Якщо ви збираєтеся додати зелені боби, квасолю, морепродукти, курку, тобто ті інгредієнти, які повинні бути приготовлені заздалегідь, потурбуйтеся про те, щоб вони встигли охолонути, тільки після цього додайте їх до салату.

Рецепти салатів

В залежності від того на скільки ви голодні, ви можете додавати більше або менше латуку до салату, але обов’язково намагайтесь його споживати у якості основної страви разом з грудкою курки чи індички. Це допоможе вам позбутися кількох зайвих кілограмів цілком природнім шляхом та не виснажуючи себе строгими дієтами.

Салат з авокадо

  • Тонко нарізані листя салату
  • Невеликі шматочки авокадо
  • Нарізаний ананас
  • Нарізана диня
  • Заправлений лимонним соком, однією столовою ложкою оливкової олії, сіллю та перецем

Cалат з апельсину

  • Тонко нарізані листя салату
  • 100 г тертої моркви
  • 50 г нарізаної кубиками цибулі
  • 2 нарізаних апельсини
  • 8 оливок
  • Заправлений лимонним соком, однією столовою ложкою оливкової олії, сіллю та білим перецем

Індичка та морквяний салат

  • Нарізана середніми шматочками грудка індички
  • 1 стебло селери, нарізане маленькими кубиками
  • 1 морква, терта
  • Листя салату
  • Небагато свіжого перцю, нарізаного дуже тонкими смужками
  • Заправлений апельсиновим соком, однією столовою ложкою оливкової олії, сіллю та білим перецем

Червоний салат

  • 150 грам порізаного буряка
  • 100 г нарізаних морквин
  • 1 стебло селери, нарізане маленькими кубиками
  • 2 помідори, нарізаних кубиками
  • 50 г цибулі, нарізаної кубиками
  • Заправлений апельсиновим соком, однією столовою ложкою оливкової олії, сіллю та білим перцем

Салат зі шпинатом та креветками

  • 50 г шпинату
  • 5 варених креветок
  • Листя салату
  • 2 зубчики часнику, дрібно нарізаного
  • Заправлений столову ложкою яблучного оцту та однією столовою ложкою оливкової олії