Сік із моркви, апельсина та петрушки для схуднення

Хоча цей сік і багатий на вітаміни, у жодному разі не можна замінювати ним прийоми їжі. Це лише добавка до раціону харчування, а не основний його складник.
Сік із моркви, апельсина та петрушки для схуднення

Останнє оновлення: 14 січня, 2019

Натуральний сік стає все популярнішим, адже він чудово допомагає скинути зайву вагу у здоровий спосіб, і людині не доводиться морити себе голодом. Зазвичай такі напої містять мало калорій і водночас забезпечують організм важливими вітамінами, мінералами, антиоксидантами й іншими ключовими поживними речовинами, які підтримують дієту для схуднення.

У сьогоднішній статті ми хочемо поділитися смачним рецептом морквяно-апельсинового соку, який допоможе вам швидко схуднути. Поєднання цих двох інгредієнтів робить такий напій потужним очищувальним засобом, який покращить здоров’я в цілому та полегшить втрату ваги. Дізнаймося більше!

Як працює дієта з натуральним соком? 

І морква, і апельсини забезпечують організм великою кількістю антиоксидантів, які стимулюють виведення токсинів з організму, що сприяють накопиченню жиру. Щоб зрозуміти, наскільки цей сік може бути корисним під час дієти, важливо знати більше про корисні властивості його інгредієнтів.

Користь моркви для схуднення 

сік з моркви

Морква стала одним із найважливіших продуктів для схуднення, адже вона є натуральним джерелом клітковини, яке сприяє травленню та виведенню токсинів, що необхідно організму для нормальної роботи. До того ж, морква дуже ситна, тому ви не будете споживати зайві калорії, перекушуючи між прийомами їжі.

Вона сприяє детоксикації, активізує травні ферменти та покращує здатність організму виводити відходи. Морква також є чудовим сечогінним, який стимулює нирки, щоб вивести зайву рідину із сечею.

Цей овоч багатий на вітаміни та мінерали, містить мало жиру та калорій і водночас багато води. Морква – це термогенний продукт, тобто вона покращує здатність організму спалювати калорії та швидко втрачати вагу. Крім цього, морква має низький глікемічний індекс і багато бета-каротину, вітаміну А та калію.

Користь апельсинів для схуднення 

апельсин та апельсиновий сік

Цей смачний фрукт протягом років шанували як одне з найкращих джерел вітаміну С, яке допомагає зміцнити імунну систему та запобігти різним захворюванням. Однак ще одним цікавим фактом є те, що в апельсинах містяться важливі антиоксиданти, які сприяють відновленню клітин і покращують здоров’я серцево-судинної системи та шкіри.

Для того, щоб ви зрозуміли, як саме апельсини сприяють втраті ваги, важливо зазначити, що вони покращують травлення, допомагають виводити токсини з організму та покращують роботу печінки. В апельсинах містяться кислоти, антиоксиданти та клітковина, які пришвидшують метаболізм, таким чином, людина спалює більше калорій і худне.

Як приготувати морквяно-апельсиновий сік для схуднення?

Тепер, коли ви знаєте про всі переваги цього соку для дієти, прийшов час виконати прості кроки з його приготування і скористатися усіма дивовижними властивостями цього напою.

Інгредієнти

лимон, морва та петрушка на тарілці
  • 2 апельсини
  • 2 моркви
  • 1 склянка води (200 мл)
  • 1 пучок петрушки

Приготування

кроки рецепту
  • Крок 1. Видаліть листя зі стебел петрушки.
  • Крок 2. Наріжте моркву.
  • Крок 3. Розріжте апельсини на половину.
  • Крок 4. Видавіть сік.
кроки рецепту
  • Крок 5. Додайте моркву та петрушку в блендер.
  • Крок 6. Додайте склянку води та соку апельсинів.
  • Крок 7. Збивайте протягом кількох хвилин, поки сік добре не перемішається.
  • Крок 8. Подавайте свіжим із кількома кубиками льоду.

Запам’ятайте!

Цей сік повинен допомогти підтримувати дієту для схуднення, але він не є диво-напоєм, який видалить кілька зайвих кілограмів за ніч. Якщо ви додасте його до свого щоденного раціону харчування, апельсин і морква пришвидшать метаболізм та допоможуть спалити більше калорій. В ідеалі сік потрібно пити натщесерце, щоб його користь була максимальною.

За жодних умов не можна замінювати цим соком регулярні прийоми їжі чи страви. Знову ж таки, пам’ятайте, що його потрібно споживати лише як добавку.



  • Sharma, K. D., Karki, S., Thakur, N. S., & Attri, S. (2012). Chemical composition, functional properties and processing of carrot-A review. Journal of Food Science and Technology. https://doi.org/10.1007/s13197-011-0310-7
  • Pons, E., Alquézar, B., Rodríguez, A., Martorell, P., Genovés, S., Ramón, D., … Peña, L. (2014). Metabolic engineering of β-carotene in orange fruit increases its in vivo antioxidant properties. Plant Biotechnology Journal. https://doi.org/10.1111/pbi.12112
  • Sharma, K. D., Karki, S., Thakur, N. S., & Attri, S. (2012). Chemical composition, functional properties and processing of carrot-A review. Journal of Food Science and Technology. https://doi.org/10.1007/s13197-011-0310-7
  • Charles, D. J. (2012). Parsley. In Handbook of Herbs and Spices: Second Edition. https://doi.org/10.1533/9780857095671.430

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.