Цілющі властивості часникового соку

Часниковий сік має потужні антибактеріальні і протигрибкові властивості, попереджує утворення тромбів, а отже і захищає серцево-судинну систему, а також ​​часниковий сік використовують як профілактичний засіб від різних видів раку.

Цілющі властивості часнику відомі у всьому світі протягом багатьох століть. Ще із середніх віків за соком часнику закріпилася стійка репутація чудодійного засобу в боротьбі з холерою, чумою і черевним тифом: він ефективно знищує збудників холери, туберкульозну паличку, стрептококи та стафілококи, а також збудників тифу. У ньому міститься велика кількість речовин, які забезпечують належне функціонування всього організму. Крім того, це повністю натуральний засіб!

Найкращий спосіб, щоб скористатися перевагами цього цілющого овоча, є вживання свіжого соку часнику, оскільки коли ви додаєте його до страв як ароматизатор і піддаєте його тепловій обробці, то він втрачає велику кількість своїх корисних властивостей для здоров’я.

Сік часнику багатий гірчичною олією, флавоноїдами, а також мінеральними речовинами: калієм, кальцієм, магнієм, натрієм, фосфором. Є в ньому також міститься залізо, марганець, цинк, йод і мідь. До його складу входять нікотинова кислота і вітаміни С і В. Сильний запах часник має через вміст у ньому ефірної олії, яка багата сіркою.

Часник для профілактики та лікування хвороб

Одним з основних медичних застосувань часнику або часникового соку є використання його для лікування людей, які страждають від постійних простуд, астми або від інших ускладнень дихальної системи, адже саме часник зміцнює імунну систему організму, і як результат, організм успішно бореться із великою кількістю вірусів і бактерій.

Також рекомендовано застосовувати часник при розладах нервової системи, захворюваннях сечостатевих шляхів і органів, а також для очищення організму. Як бачимо, часник – засіб від багатьох недуг та помічник при вирішенні багатьох проблем нашого організму.

Постійне споживання часникового соку допомагає запобігти порушенням у кровоносній системі; вживання часнику є хорошим засобом для підтримки артеріального тиску на належному рівні, підвищення рівня корисного холестерину,  завдяки чому на стінках артерій не відкладаються холестеринові бляшки.

Крім того, споживання  часникового соку допомагає звести до мінімуму ризик утворення тромбів в артеріях, а отже, запобігає появі інсультів.

Численні дослідження показали, що люди, які споживають сік часнику щодня мають меншу можливість захворіти на різні види раку, такі, як рак легенів, рак шлунку чи рак товстої кишки.

Також було доведено, що часник добре діє, як антибактеріальний, противірусний, протигрибковий і протимікробний засіб, ось чому він прекрасно природним способом бореться з усіма видами інфекцій.

Як слід вживати часниковий сік?

chasnyk1

Сік із часнику можна приготувати за таким рецептом:

  • дві або три морквини
  • два зубчики часнику
  • одне яблуко
  • невеликий шматочок імбиру

Помістіть всі інгредієнти в блендер і додайте до всього дві чашки води. Все добре слід подрібнити і збити, а потім процідити. Пити цю суміш слід кожного дня натщесерце.

Інший схожий рецепт приготування часникового соку:

  • два яблука
  • один перець
  • один зубчик часнику

Змішайте всі інгредієнти разом, не забудьте додати чашку води. Вживайте сік на порожній шлунок.

Завжди пам’ятайте про те, що здоров’я у вас одне. Хімічні препарати, лікуючи одні хвороби, можуть провокувати виникнення інших. А часник не даремно рекомендують як дипломовані лікарі, так і народні цілителі.

Адже користь від нього для лікування, профілактики хвороб і підтримки здоров’я організму незаперечна. Не варто нехтувати ним тільки через його різкий запах. Хочете жити не просто довго, але й якісно – у вашому раціоні обов’язково повинен бути часник.