Вегетаріанські рецепти, які замінять макарони, рис і картоплю

Однією з найбільших проблем вегетаріанців, особливо тих, хто хоче зменшити споживання вуглеводів, є макаронні вироби, рис та картопля. А вони, як правило, є основою багатьох дієт. Ці продукти мають високий глікемічний індекс, але в більшості дієт цей факт не беруть до уваги. На щастя, є різновид більш здорових рецептів, таких як ці вегетаріанські рецепти. 

Холодний салат із цвітної капусти (містить яйця)

Інгредієнти

  • 1 цвітна капуста
  • 6 круто зварених яєць, нарізаних кубиками
  • 3 стебла селери, нарізаних кубиками
  • 1 маленька цибулинка, нарізана кубиками
  • 1 стакан гороху, приготовленого
  • 1/2 стакана Грецького йогурту
  • 1/2 стакана майонезу
  • 1 столова ложка гірчиці
  • Сіль та перець за смаком

Приготування

Варіть цвітну капусту, поки вона не стане м’якою (приблизно 15 хвилин).
Змішайте усі інгредієнти.
Залиште салат у холодильнику на три години.

Ріпа фарширована з грибами

ripa

 

Інгредієнти

  • 12 свіжих, середніх за розміром ріп
  • 50 грамів вершкового масла
  • 300 грамів грибів
  • Сіль за смаком

Приготування

Необхідно помити ріпу, видалити з неї м’якоть.
Помістіть ріпу до киплячої води з сіллю на 8 хвилин, згодом залишіть її охолонути у холодній воді.
Додайте всередину ріпи трохи солі.
Каструлю поставте на повільний вогонь, додайте 20 грам вершкового масла та м’якоть з ріпи, перемішайте суміш.
Очистіть гриби, наріжте їх невеликими кубиками, додайте сіль та перець, готуйте на 20 грамах масла, поки вода повністю не випарується.
Змішайте м’якоть ріпи та варені гриби.
Розігрійте духовку до 210 градусів Цельсія.
Заповніть ріпу сумішшю з грибів та м’якоті.
Форму для випічки необхідно змастити маслом,  та покласти на неї фаршировану ріпу. Усе це відправляємо у духовку.
Випікати ріпу потрібно до м’якості.

Вершковий соус з цвітної капусти

kolorova_kapysta

 

Інгредієнти

  • 8 зубчиків часнику, подрібнити
  • 2 столові ложки масла
  • 5-6 стаканів цвітної капусти, квіточки
  • 6-7 стаканів води
  • Сіль за смаком
  • 1/2 чайної ложки перцю
  • 1/2 стакану молока (можна більше чи менше, як вам більше до вподоби)

Приготування

Підсмажити часник в олії у великій сковороді, на повільному вогні.
Готувати його всього декілька хвилин, поки часник не стане м’яким, будьте уважні, не спаліть його. Зніміть сковорідку з вогню та відставте у бік.
У великій каструлі закип’ятіть воду. Додайте кольорову капусту та накрийте кришкою.
Зачекайте 7-10 хвилин, до тих пір, поки кольорова капуста теж не стане м’якою.
Потім треба зняти каструлю з вогню і залишити капусту у воді.
Використовуючи шумівку, дістаньте капусту з каструлі та покладіть її у миску для блендера.
Додайте одну чашку молока, солі, перцю, обсмажений часник, одну склянку води усе це помістіть до миски з кольоровою капустою. Збийте усе це блендером у соус.
Вилийте соус на сковорідку та приправте сіллю з перцем за смаком. Якщо ви хочете більш вершковий смак, то додайте молоко, а для більш тонкої консистенції необхідно додати воду.
Подавати соус потрібно гарячим.
Якщо ви хочете замінити картопляний соус, то спробуйте додати до соусу більше молока ніж води .

Пам’ятайте, що перед приготуванням цвітну капусту, необхідно помити від пилу та видалити зелені листки.

Глазурована ріпа

Інгредієнти

  • 1 кг ріпи
  • 5 стаканів води
  • 2 столові ложки масла
  • 1 столова ложка цукру
  • 1/2 чайної ложки солі
  • Свіжа нарізана зелень петрушки, за смаком

Приготування

Очистіть ріпу, наріжте її на четвертинки, розмістіть в один шар на великій сковорідці.
Налийте таку кількість води, щоб повністю занурити ріпу наполовину.
Додайте вершкове масло, цукор, сіль. Накрийте кришкою та варіть на сильному вогні.
Помішувати необхідно, поки не випарується вода.
Підсмажте ріпу, помішуючи, до золотистого кольору.
Додайте 3 стакани води та варіть до ступеня “скління”, як кажуть кулінари, тобто до деякої прозорості.
Посипати свіжою петрушкою, за смаком.

Вживайте здорову їжу, разом з цими вегетаріанським рецептами, та не відмовляйте собі у стравах, які вам подобаються.