Вегетаріанські рецепти, які замінять макарони, рис і картоплю

Вегетаріанські рецепти не лише легко приготувати, ці страви ще й дуже смачні та корисні. Читайте більше про рецепти у нашій статті.
Вегетаріанські рецепти, які замінять макарони, рис і картоплю

Останнє оновлення: 11 січня, 2019

Однією з найбільших проблем вегетаріанців, особливо тих, хто хоче зменшити споживання вуглеводів, є макаронні вироби, рис та картопля. А вони, як правило, є основою багатьох дієт. Ці продукти мають високий глікемічний індекс, але в більшості дієт цей факт не беруть до уваги. На щастя, є різновид більш здорових рецептів, таких як ці вегетаріанські рецепти. 

Вегетаріанські рецепти:

Холодний салат із цвітної капусти (містить яйця)

Інгредієнти

  • 1 цвітна капуста
  • 6 круто зварених яєць, нарізаних кубиками
  • 3 стебла селери, нарізаних кубиками
  • 1 маленька цибулинка, нарізана кубиками
  • 1 стакан гороху, приготовленого
  • 1/2 стакана Грецького йогурту
  • 1/2 стакана майонезу
  • 1 столова ложка гірчиці
  • Сіль та перець за смаком

Приготування

  • Варіть цвітну капусту, поки вона не стане м’якою (приблизно 15 хвилин).
  • Змішайте усі інгредієнти.
  • Залиште салат у холодильнику на три години.

Ріпа фарширована з грибами

ripa

 

Інгредієнти

  • 12 свіжих, середніх за розміром ріп
  • 50 грамів вершкового масла
  • 300 грамів грибів
  • Сіль за смаком

Приготування

  • Необхідно помити ріпу, видалити з неї м’якоть.
  • Помістіть ріпу до киплячої води з сіллю на 8 хвилин, згодом залишіть її охолонути у холодній воді.
  • Додайте всередину ріпи трохи солі.
  • Каструлю поставте на повільний вогонь, додайте 20 грамів вершкового масла та м’якоть з ріпи, перемішайте суміш.
  • Очистіть гриби, наріжте їх невеликими кубиками, додайте сіль та перець, готуйте на 20 грамах масла, поки вода повністю не випарується.
  • Змішайте м’якоть ріпи та варені гриби.
  • Розігрійте духовку до 210 градусів Цельсія.
  • Заповніть ріпу сумішшю з грибів та м’якоті.
  • Форму для випічки необхідно змастити маслом,  та покласти на неї фаршировану ріпу. Усе це відправляємо у духовку.
  • Випікати ріпу потрібно до м’якості.

Вершковий соус з цвітної капусти

kolorova_kapysta

 

Інгредієнти

  • 8 зубчиків часнику, подрібнити
  • 2 столові ложки масла
  • 5-6 стаканів цвітної капусти, квіточки
  • 6-7 стаканів води
  • Сіль за смаком
  • 1/2 чайної ложки перцю
  • 1/2 стакану молока (можна більше чи менше, як вам більше до вподоби)

Приготування

  • Підсмажити часник в олії у великій сковороді, на повільному вогні.
  • Готувати його всього декілька хвилин, поки часник не стане м’яким, будьте уважні, не спаліть його.
  • Зніміть сковорідку з вогню та відставте у бік.
  • У великій каструлі закип’ятіть воду. Додайте кольорову капусту та накрийте кришкою.
  • Зачекайте 7-10 хвилин, до тих пір, поки кольорова капуста теж не стане м’якою.
  • Потім треба зняти каструлю з вогню і залишити капусту у воді.
  • Використовуючи шумівку, дістаньте капусту з каструлі та покладіть її у миску для блендера.
  • Додайте одну чашку молока, солі, перцю, обсмажений часник, одну склянку води усе це помістіть до миски з кольоровою капустою. Збийте усе це блендером у соус.
  • Вилийте соус на сковорідку та приправте сіллю з перцем за смаком. Якщо ви хочете більш вершковий смак, то додайте молоко, а для більш тонкої консистенції необхідно додати воду.
  • Подавати соус потрібно гарячим.
  • Якщо ви хочете замінити картопляний соус, то спробуйте додати до соусу більше молока ніж води .

Пам’ятайте, що перед приготуванням цвітну капусту, необхідно помити від пилу та видалити зелені листки.

Глазурована ріпа

Інгредієнти

  • 1 кг ріпи
  • 5 стаканів води
  • 2 столові ложки масла
  • 1 столова ложка цукру
  • 1/2 чайної ложки солі
  • Свіжа нарізана зелень петрушки, за смаком

Приготування

  • Очистіть ріпу, наріжте її на четвертинки, розмістіть в один шар на великій сковорідці.
  • Налийте таку кількість води, щоб повністю занурити ріпу наполовину.
  • Додайте вершкове масло, цукор, сіль. Накрийте кришкою та варіть на сильному вогні.
  • Помішувати необхідно, поки не випарується вода.
  • Підсмажте ріпу, помішуючи, до золотистого кольору.
  • Додайте 3 стакани води та варіть до ступеня “скління”, як кажуть кулінари, тобто до деякої прозорості.
  • Посипати свіжою петрушкою, за смаком.

Готуйте вегетаріанські рецепти, та не відмовляйте собі у стравах, які вам подобаються. Вегетаріанські рецепти не лише корисні, а й також дуже смачні!



  • Rojas Allende, D., Figueras Díaz, F., & Durán Agüero, S. (2017). Ventajas y desventajas nutricionales de ser vegano o vegetariano. Revista Chilena de Nutrición. https://doi.org/10.4067/S0717-75182017000300218
  • Parales Quenza, C. J. (2006). Representaciones sociales del comer saludablemente: un estudio empírico en Colombia. Univ. Psychol. Bogotá (Colombia).
  • Román, D., & Vilaplana, E. (2003). La dieta ética; Ética y dietética del veganismo. El Vegetariano.

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.