Яблучний оцет для втрати ваги та виведення токсинів

Яблучний оцет не лише допомагає знищувати токсини, а й є чудовим сечогінним засобом, який сприяє виведенню надлишку рідини з організму. Він пришвидшує метаболізм та сприяє спаленню жиру.

Щороку різдвяні свята залишають на нашому організмі свій величезний відбиток. Тіло стає переповненим токсинами, ми відчуваємо здуття та, зазвичай, набираємо декілька зайвих кілограмів, від яких потім досить важко позбутися.

У цій статті ми розповімо про простий та здоровий спосіб очистити організм всього лише за 3 дні на тиждень, при цьому вам не доведеться голодувати і йти на величезні жертви. Крім того, ви зможете скористатися багатьма корисними властивостями яблучного оцту.

Чому саме яблучний оцет?

Яблучний оцет – це чудовий лікувальний продукт, який очищує та відновлює наш організм завдяки величезній харчовій цінності. В яблучному оцті містяться вітаміни А і В, дуже важливі жирні кислоти, ензими та різноманітні мінерали, як-от кальцій, фосфор, калій, магній, сірка, цинк, залізо і кремній, а також багато інших.

Otset

У чому його користь для нашого здоров’я?

  • Його основною перевагою є  те що, завдяки вмісту сірки, він допомагає виводити токсини, а також має безпосередній вплив та печінку, а це пришвидшує процеси обміну жиру.
  • Також він стимулює метаболзім та  виводить надлишок жиру з організму, і таким чином сприяє втраті ваги.
  • По-третє, яблучний оцет – прекрасний сечогінний засіб. Саме він виводить зайву рідину з організму, яка зазвичай призводить до здуття.
  • На випадок, якщо у вас закреп, запам’ятайте, що яблучний оцет може врятувати ситуацію, адже він збільшить кількість необхідної кишкової флори.

Яблучний оцет не лише допомагає вам схуднути. Якщо ви регулярно його прийматимете, користь для організму буде важко переоцінити, адже він:

  • Запобігає інфекціям сечових шляхів і позитивно впливає на роботу нирок, а це запобігає забрудненню сечовивідних шляхів кислотною сечею.
  • Завдяки вмісту вітаміну А, запобігає сухості очей.
  • Завдяки високому вмісту ензимів, покращує процеси травлення. Дуже корисний  при метеоризмі, печії, важкості у шлунку, та ін.
  • Зменшує запалення ясен. При такій проблемі радимо потримати оцет в роті деякий час, і тільки потім ковтати.
  • Виводить слиз.
  • Знижує рівень холестерину, тригліцеридів та сечової кислоти.
  • Полегшує кашель та знімає біль у горлі.
  • Запобігає спазмам м’язів, завдяки вмісту таких мінералів, як магній.
  • Містить безліч вітамінів і мінералів, які покращують стан шкіри та волосся.
  • Знижує ризик виникнення усіх видів каменів у нирках та печінці, адже має стимулюючі та сечовивідні властивості.

Як потрібно його вживати?

Цей лікувальний засіб потрібно вживати по столовій ложці за півгодини до кожного прийому їжі, а потім запивати одним або двома склянками теплої води. Якщо у вас печія, можете додати дрібочку харчової соди, вона подіє як лужний елемент та збалансує pH рівень суміші.

Дуже важливо, щоб яблучний оцет був органічним та найвищої якості. Крім того, аби він справді подіяв, оцет повинен бути сирим, непастеризованим, тобто виготовлений методом, який використовували ще колись у давні часи. Так ви зможете скористатися всіма його корисними властивостями.

Якої дієти потрібно дотримуватись?

Вам не лише корисно буде регулярно вживати яблучний оцет перед кожним прийомом їжі, варто також скоритатися цими додатковими порадами щодо того, що варто їсти, а що – ні.

Не вживайте таких продуктів:

  • Червоне м’ясо та ковбасні вироби.
  • Молочні продукти: замініть їх рослинними напоями з вівса, рису, мигдалю і т.д.
  • Біле борошно і всі види випічки: можна вживати небагато хліба з цільнозернового пшеничного борошна.
  • Смажена їжа.
  • Продукти з високим вмістом цукру: замініть його стевією або невеликою кількістю меду.
  • Кухонна сіль: можна використовувати трохи морської солі, адже вона набагато корисніша.

Fast-food

То ж що потрібно їсти?

  • Сніданок: можна випити напій на основі вівсянки або фруктове смузі і перекусити свіжими фруктами, сухофруктами та горіхами.
  • Ланч: страва з овочами або салат, трохи цільнозернового рису, а також трішки білка (бобові, нежирне м’ясо або риба).
  • Вечеря: також варто приготувати собі страву з овочами, салат або гаспачо, а як основна страва підійде яйце, грушка або яблуко.

Перед прийомами їжі можете з’їсти подрібнені горіхи або свіжі фрукти. Також можна пити очищувальні настої, як-от зелений чай, чай больдо або з кульбаби. Врахуйте, що це лише три дні, а результати будуть варті зусиль.