Як вивести токсини з підшлункової залози

Підшлункова залоза є органом, якому ми часто не приділяємо належної уваги, якщо він не завдає болю або дискомфорту. Однак він виконує дуже важливу функцію.
Як вивести токсини з підшлункової залози

Останнє оновлення: 18 травня, 2019

Підшлункова залоза – це орган, якому ми часто не приділяємо належної уваги, якщо він не завдає болю або дискомфорту. Однак ця залоза виконує дуже важливу функцію в організмі: відповідає за фільтрацію відходів, які виробляються щодня.

Якщо накопичується занадто багато токсинів, підшлункова залоза не буде працювати належним чином. З цієї причини, варто час від часу проводити її детоксикацію. У цій статті ми розкажемо, як це зробити.

Що слід знати про підшлункову залозу

Можна сказати, що підшлункова залоза є одним із забутих органів, разом з такими органами, як селезінка або апендикс. Здається, ми згадуємо про їхнє існування лише тоді, коли виникає проблема, але кожен із них має дуже специфічну функцію.

Наприклад, підшлункова залоза знаходиться в черевній порожнині і серед іншого несе відповідальність за:

  • виробництво гормонів
  • допомогу в перетравленні їжі
  • регулювання рівня цукру в крові

Якщо підшлункова залоза захворіє, весь обмін речовин в організмі буде порушено.

Через відсутність вчасного лікування розлад може перерости в хронічну хворобу. Деякі з найбільш поширених захворювань, які впливають на цей орган:

  • Панкреатит: він може бути гострим або хронічним. Це здебільшого запалення підшлункової залози. Він може бути викликаний постійним споживанням шкідливої їжі, вагітністю або стресом.
  • Рак підшлункової залози: він є потенційно смертельним, тому що, як правило, до того, як його діагностують, він вже поширюється по всьому тілу (цей процес відомий, як метастаз). Лікуючи його якомога швидше, пацієнт матиме більше шансів на виживання.
  • Недостатність підшлункової залози: це відбувається, коли підшлункова залоза не може виробляти травні ферменти або інсулін в достатній кількості. Це захворювання наразі дуже поширене через погані харчові звички, нездорове харчування, стреси, малорухомий спосіб життя, відсутність фізичних вправ тощо.

Рекомендуємо звернути увагу на симптоми в цій ділянці тіла, щоб визначити джерело хвороби. Основними із них є:

  • біль у животі
  • блювота
  • лихоманка
  • втрата ваги, яка не пов’язана зі зміною харчових звичок
  • зміни рівня глюкози (не пов’язані з діабетом)

Рослини для детоксикації підшлункової залози

Оскільки ми всі вразливі до панкреатичних проблем, рекомендуємо спробувати хорошу очисну дієту для видалення залишків, які накопичуються в усьому організмі, а не тільки в підшлунковій залозі. Хороша новина полягає в тому, що існують лікарські рослини, які допоможуть вам зробити це.

Слід зазначити, що ці засоби рекомендовані для профілактики згаданих вище розладів. Вони можуть також доповнити певні види ліків, але не можуть бути повною заміною.

Найкращі рослини для очищення підшлункової залози:

Кульбаба

kulbaba-2
Для цього засобу вам знадобиться корінь рослини. Він стимулює вироблення жовчі та є корисним для печінки й жовчного міхура. Цей корінь також добре впливає на здоров’я підшлункової залози, оскільки знижує її навантаження (можна сказати, що він допомагає підшлунковій залозі виконувати її роботу). Правильне дозування залежить від віку, ваги та інших індивідуальних особливостей.

Часник

Звісно, часник варто додати до цього переліку! Він має незліченні властивості. Серед іншого, часник використовують для:

  • поліпшення кровообігу
  • профілактики й лікування інфекцій
  • лікування кишкових паразитів
  • контролю рівня глюкози в крові
  • покращення роботи підшлункової залози
  • загоєння ран

Почніть їсти більше часнику (бажано в сирому вигляді) з харчовими продуктами. За бажанням з’їжте зубчик часнику вранці. Вам знадобиться хороша м’ятна зубна паста, але він насправді корисний для здоров’я.

Корінь тирличу (тирлич жовтий)

Його використовують для лікування проблем з травленням. Було доведено, корінь тирличу дійсно корисний для лікування хронічного панкреатиту і детоксикації організму. Він має протиглисну дію (може вбити кишкових черв’яків), допомагає зміцнити печінку, а також стимулює апетит і є дуже поживним. Ви можете зробити чай. Вам знадобляться:

  • 1 столова ложка кореня тирличу
  • 1 склянка води

Нагрійте інгредієнти разом і варіть протягом 5 хвилин. Процідіть і випийте. Можна пити до 2 чашок такого чаю на день.

Кориця

korytsya
Цю пряність використовують у багатьох десертах і настоях, адже вона сприяє травленню, а також покращує здоров’я підшлункової залози. Діабетики вважають корицю потужним союзником, оскільки вона знижує рівень глюкози в крові. Посипайте нею каву, пироги або запечені фрукти.

Ехінацея

Ця рослина відома своєю здатністю оптимізувати імунну систему. Вона стимулює секрецію жовчі та є корисною як для підшлункової залози, так і для здоров’я селезінки. Її не рекомендують людям з діабетом II типу, оскільки вона впливає на секрецію інсуліну. Зробіть чай, використавши такі інгредієнти:

  • 1 столова ложка ехінацеї
  • 1 склянка окропу

Поради для здоров’я підшлункової залози

П’ючи згадані чаї, ви очистите підшлункову залозу, але вам необхідно виробити певні здорові звички, щоб не давати токсинам накопичуватися. Для цього:

  • Уникайте сильно приправленої або гострої їжі.
  • Зменште споживання обробленого цукру і борошна.
  • Пийте менше алкоголю і кави.
  • Не переїдайте, особливо вночі.
  • Додайте більше гірких і кислих страв до вашого раціону, щоб стимулювати секрецію шлункового соку.
  • Не споживайте оброблені харчові продукти.
  • Їжте більше сирих фруктів і овочів.
  • Регулярно робіть фізичні вправи.
  • Знизьте рівень стресу, тривоги та нервозності.

Дотримуючись цих порад і здорової очисної дієти, ви будете насолоджуватися досконалим здоров’ям підшлункової залози, а це позитивно вплине на повсякденне життя.



  • Неттер Ф. (2004). Атлас анатомії людини. Наутілус.
  • Benjamin Cummings. (2006). Human Anatomy & Physiology (7th).

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.