Як власноруч приготувати смачний лимонний пиріг

Що може бути кращим за приготування смачного пирога, у якому будуть збережені усі корисні властивості лимонів? Пам'ятайте, що ви можете змінити рецепт на свій розсуд відповідно до власних уподобань.

Хто ж не любить смаку лимонів? Вони мають свіжий смак із тонкою кислинкою, а тому подобаються і дорослим, і дітям. А найголовніше – ці фрукти відомі своїми численними корисними властивостями. Ви давно шукаєте перепис смачного домашнього лимонного пирога для своєї скарбнички рецептів? Пропонуємо наш варіант цієї відомої страви.

Надзвичайні властивості лимонів

lymonchyk

Важко вигадати більш прекрасний початок нового дня, аніж шматочок лимонного пирога чи тортика на сніданок. Він стане чудовими ласощами для ваших дітей, прийде вам на допомогу, якщо до вас несподівано завітали гості, та й узагалі, такій смакоті завжди знайдеться місце на вашій кухні.

Ми не можемо не відмітити, що у лимонах міститься велика кількість вітамінів та мінералів, а тому без них просто неможливо обійтися. Лимон можна додавати до соків, салатних заправок, маринаду для м’яса, а також використовувати його для приготування незрівнянних десертів. Нижче ми пропонуємо вам іще декілька доказів, чому лимон є незамінним продуктом:

  • У лимонах міститься багато вітаміну С, який зміцнює імунну систему та підвищує стійкість організму до багатьох захворювань.
  • У цих фруктах міститься велика кількість пектину, калійних солей та глюкози, які сприятливо впливають на внутрішні органи.
  • Лимони чудово допомагають боротися із грипом та звичайною застудою, а ще знімають головні болі.
  • Лимони покращують стан ясен та запобігають появі гінгівіту.
  • Лимони заспокоюють нервову систему.
  • Вони також є чудовим природним антиоксидантом.
  • Лимони покращують процес травлення.
  • Вони допомагають очищувати тіло та кров.
  • Вони можуть позбавити організм від деяких кишкових паразитів.

Рецепт домашнього лимонного пирога

shmatochok_pyrogaЯкі продукти вам знадобляться?

Для тіста:

  • 3/4 склянки борошна
  • 1 велике яйце
  • 1/2 склянки охолодженого вершкового масла
  • 2 столові ложки цукрової пудри
  • дрібка солі

Для лимонної начинки:

  • 3 лимони
  • 1 склянка збитих вершків (підійдуть і знежирені)
  • яєць
  • 1/2 склянки цукрової пудри

Як приготувати пиріг?

lymon_bez_cedry

Ви готові розпочати? Чудово! Перш за все, для того, щоб приготувати домашній лимонний пиріг, вам потрібно зробити тісто. Для цього вам слід спершу відділити яєчні білки від жовтків. Білки відкладіть для приготування лимонної меренги, а жовтки збийте у посудині разом із двома столовими ложками холодної води.

Тоді у велику миску насипте борошна і додайте масло, нарізане кубиками.

Чистими та сухими руками перемішайте разом борошно із маслом до отримання однорідної суміші. Якщо масло стало занадто м’яким перед початком приготування, покладіть його назад у холодильник ще на 5 хвилин перед тим, як змішати його з борошном.

Після цього додайте до тіста яєчний жовток, перемішуючи суміш до однорідної консистеції та приємного кольору. Сформуйте з тіста шар та загорніть його у харчову плівку, яку ви зазвичай використовуєте для заморожування продуктів чи запаковування бутербродів на роботу. Покладіть тісто у холодильник на 45 хвилин.

Поки тісто охолоджується, насипте на стільницю або будь-яку іншу тверду і гладку поверхню ще трохи борошна. Коли мине 45 хвилин, витягніть тісто із холодильника, візьміть скалку та розкачайте його якомога тонше.

Якщо ви помічаєте, що тісто починає тріскатися чи стає занадто м’яким, додайте до нього ще трохи борошна та продовжіть розкачування. Коли тісто стане тонким, помістіть його до антипригарної посудини, або ж до будь-якої іншої форми для випічки, попередньо змащеної невеликою кількістю вершкового масла чи олії. Обережними рухами розподіліть тісто по формі, роблячи невисокі бортики для того, щоб на тісто можна було викласти начинку.

Покладіть форму з тістом у холодильник, а тим часом розігрійте духовку до 175°С. Це займе у вас приблизно 10-15 хвилин. Коли духовка розігріється до потрібної температури, покладіть у неї форму з тістом та випікайте корж до готовності (біля 20 хвилин).

А тепер приготуємо начинку для пирога. Для початку вам слід почистити лимони від шкірки. В меншу посудину помістіть цедру, а у більшу за розміром ємкість вичавіть лимонний сік.

Додайте до соку збиті вершки, яєчні жовтки (не забудьте, що білки необхідно відкласти для приготування меренги) та цукор. Усе ретельно збийте, а тоді вже додайте лимонну цедру. Коли суміш стане однорідною, викладіть її на спечений корж.

Коли ви це зробите, вам потрібно буде поставити форму із пирогом назад до духовки та випікати його ще 45 хвилин, поки ніж, вставлений усередину пирога, не виходитиме чистим. Пам’ятайте, що начинка повинна стати густою.

Бачите, як усе просто? Витягніть пиріг із духовки та дайте йому охолонути. Тепер вам необхідно зробити меренгу з яєчних білків. Для цього збивайте білки на невеликій швидкості до утворення м’яких піків, тоді додайте до них дві столові ложки цукрової пудри і продовжіть збивання.

Рівномірно розподіліть меренгу по всій поверхні пирога, використовуючи для цього силіконову лопатку, після чого покладіть пиріг назад до духовки, поки вершечок меренги не набуде легкого світло-коричневого відтінку. Прикрасьте пиріг декількома листочками м’яти. Ось і все, ваш чудовий домашній лимонний пиріг готовий!

Цей пиріг стане чудовим доповненням до сніданку чи вечері у якості десерту, і він точно припаде до смаку усій вашій родині. Пиріг найкраще смакуватиме свіжим, а зберігатися може декілька днів.