Їжте мандарини – спалюйте жир

Коли ви хочете схуднути, дуже важливо за будь-яку ціну зменшити споживання продуктів з високим вмістом цукру. То якими натуральними замінниками краще замінити бажаня з’їсти щось солодке?

Мандарини – поширений продукт, який, на щастя, чудово підходить людям на дієті. Також мандарини достатньо солодкі, щоб їсти їх як перекус чи десерт, а це робить їх неймовірним замінником цукерок, в яких міститься багато калорій. Тому, як ви вже бачите, для боротьби із зайвим жиром варто їсти мандарини.

Користь для здоров’я

Мандарини, як і апельсини, звісно ж, дуже відомі високим вмістом вітаміну С (27 мг на 100 г). Це особливо важливо знати курцям, які, в порівнянні з некурцями, повинні подвоїти необхідну дозу вітаміну С, щоб захистити себе від раку легенів. Для жінок дітородного віку мандарини також є чудовим джерелом фолієвої кислоти, яка допомагає уникнути виникнення вроджених дефектів в невральній трубці.

Крім того, в мандаринах міститься понад 150 різних фітохімічних сполук, а з них понад 60 флавоноїди. Флавоноїди захищають кров’яні судини, зменшують запалення, а також є потужними антиоксидантами. Поліфенольні фітохімічні сполуки – це антиоксиданти, які допомагають запобігти виникненню раку та захворювань серця.

Зараз і досі проводяться дослідження впливу поліфенолів на пам’ять та інші фукнції мозку. Інша група фітохімічних сполук, флаванонів, а особливо  гесперидину, мають здатність зменшувати запалення, знижувати кров’яний тиск та рівень холестерину у крові.

Гесперидин знаходиться у внутрішній білій м’якоті мандаринів, саме тому, рекомендовано їсти якомога більше білої мембрани, так багато, як зможуть стерпіти ваші смакові рецептори.

mandaryn2

Здатність мандарини боротися з жиром 

Дослідження, проведені командою Мюррея Хаффа в Університеті Західного Онтаріо, виявили, що нобілітен, флавоноїд, який знаходиться в мандаринах, запобігає накопиченню жиру в печінці.

Це здійснюється завдяки стимуляції генів, що беруть участь у спалюванні зайвого жиру і подавленні діяльності тих, які відповідальні за вироблення рідин.

Це та сама група дослідників відкрила у грейпфрутах флавоноїд нарингенин, який має схожі властивості і так само бореться з ожирінням та іншими симптомами метаболічного синдрому.

За словами Хаффа, найбільше їх зацікавило те, що нобілітен в десять разів сильніший у порівнянні з нарингенином, крім того, він також має здатність запобігати виникненню атеросклерозу.