Залишатися ситими довше вам допоможуть 12 продуктів

Переконайтеся, що саме ці дванадцять продуктів допоможуть вам не відчувати голоду протягом тривалого часу!

Обов’язковою умовою успішного схуднення є зменшення порцій, але ж почуття голоду вас постійно переслідуватиме. Ось це і є основною проблемою більшості дієт. Через це, ви споживаєте протягом дня додаткові калорії, щоб підтримувати почуття ситості. Для вирішення цієї проблеми, ми пропонуємо вам ввести у свій раціон ці дванадцять продуктів, які і допоможуть вам залишатися ситими довше і зменшити свій апетит.

1. Яблука

Спробуйте з’їсти яблуко за 30 хвилин до прийому їжі. Клітковина і вміст води, які є у яблуках заповнить ваш шлунок, так чином ви з’їсте набагато менше під час їжі.

2. Авокадо

sytist2

Авокадо – дуже корисний фрукт, його потрібно вживати і на сніданок, і на обід перед їжею. З допомогою авокадо можна зменшити апетит і схуднути, це доводять дослідження опубліковані в журналі «Харчування». Коли ви будете з’їдати половину авокадо під час сніданку, то це допоможе відчувати себе ситим протягом дня. Жінки, які мали таку звичку відчували себе на 22% більш задоволеними і на 24% менше відчували голод.

3. Нут (турецький горох) і сочевиця

Бобові, такі як турецький горох, сочевиця, плямиста квасоля є надзвичайно корисними продуктами для нашого організму, вони багаті білком і клітковиною, антиоксидантами, комплексом вітаміну B і заліза. Якщо ви вживатимете їх у свій раціон харчування якомога більше, то вони допоможуть вам контролювати апетит. У медичній статті, яка була опублікована зовсім недавно в журналі «Ожиріння», науковці стверджують, що люди залишалися на 31% більш задоволеними після прийому їжі, що містила один із цих бобових продуктів.

4.Суп

sytist3

Наукові дослідженні університету Penn State, показали, що люди, які вживали їжу з низьким вмістом калорій,таку як, наприклад, бульйон, зменшили споживання калорій на 20%. Супи суттєво допомагають зменшити апетит, оскільки вони займають багато обсягу в шлунку і не містять багато калорій.

5. Мариновані овочі

У недавньому дослідженні, проведеному в Академії наук Нью-Йорка, було доведено, що огірки та інші мариновані овочі допомагають зміцнити зв’язок між кишечником і мозком. Ферментовані продукти також працюють в якості пробіотиків: це здорові бактерії, які допомагають у травленні. Деякі експерти вважають, що пробіотики можуть зменшити апетит і допомогти у втраті ваги, хоча, ця теорія ще не доведена.

6. Перець чилі

sytist4

Капсаїцин у перці чилі допомагає покращити обмін речовин в організмі. Недавні дослідження Маастрихтського університету в Нідерландах  доводять, що гостра їжа також може допомогти контролювати апетит. Дослідження, яке було опубліковано в журналі «Апетит», виявили, що при додаванні 1/4 чайної ложки перцю чілі у кожен прийом їжі допомагає відчувати себе ситим довгий час. Крім того, деякі учасники експерименту вживали лише 75% від кількості їжі, рекомендованої до вживання і не відчували необхідності продовжувати вечерю.

7. Чорний шоколад

Коли ви хочете щось солодке, з’їжте шматочок чорного шоколаду. Доведено, що він допомагає знизити кров’яний тиск і може захистити ваше серце та мозок. Крім цього, чорний шоколад наситить  вас значно краще і швидше ніж молочний шоколад, таким чином задовольнить тягу до чогось солодкого.

8. Яйця

sytist5

Не так давно вчені нарешті з’ясували, що для підтримки гарної фігури і схуднення корисно їсти на сніданок курячі яйця. Якщо щодня їсти яйця на сніданок, то можна понизити відчуття голоду, зменшити споживання калорій за обідом і протягом усього дня. Нове наукове дослідження Університету Міссурі в Колумбії стверджує, що їжа на сніданок, яка містить 300 калорій і становить від 30 до 39 грамів білка, допоможе зменшити відчуття голоду між сніданком та обідом . Дослідження також показало, що коли під час сніданку ви будете вживати в їжу велику кількості білка, то він допоможе вам відчувати ситість довше і протягом усього дня ви споживатимете набагато менше калорій.

9. Горіхи

Горіхи та сухофрукти – це ще одне доповнення у харчуванні, що може допомогти вам з’їсти менше. Клітковина заповнює шлунок і надовго забезпечує відчуття ситості, що може знадобитися в боротьбі з надмірною вагою. У дослідженні, проведеному в Британському журналі «Харчування», огрядні жінки змішували три столових ложки арахісового масла із манкою та апельсиновим соком і відчували себе ситими після сніданку аж до полудня. Горіхи – це не лише дуже здоровий продукт, вони також чудово приборкують і контролюють апетит. Горіхи здавна відомі безліччю корисних для організму властивостей, вони багаті на здорові жири, білки та клітковину.

10. Вівсянка

За даними дослідження, опублікованими в Журналі Американського коледжу харчування, вівсянка – це ідеальний сніданок, оскільки вівсяна каша наповнює шлунок і максимально довго зберігає відчуття ситості. Одні учасники експерименту споживали 250 калорій каші із зернових, а інші 113 калорій вівсянки з молоком. Ті, хто їв вівсянку залишився ситим довше, ніж ті, хто їв іншу кашу. У чому різниця? Вівсяна каша багата клітковиною, яка нормалізує перистальтику кишечника, допомагає в гідратації, а також знижує проблеми травлення, вона містить білки, а також має достатню кількість бета-глюкози та цукру. Завдяки багатому складу, вівсянка приносить велику користь організму.

11. Вода

sytist6

Питна вода може допомогти зменшити відчуття голоду. Тому, відчуваючи легкий голод, слід просто випити трохи води. Чому? Симптоми голоду аналогічні до спраги. Якщо ви вип’єте склянку води, потім зачекаєте 10 хвилин, то помітите, що ви, як і раніше, ситі.

12. Маслянка

Маслянка – це не просто кисломолочний продукт, а «дар богів», так вважалося здавна. Таким улюбленим і таким цінним напоєм робить його склад. У маслянці міститься велика кількість білку, який допомагає нам залишатися ситими довше. Білки далеко не завжди легко засвоюються, але ті білки, що містяться в маслянці, не викликають жодних проблем травлення, і взагалі – у складі маслянки є багато корисного для нашого здоров’я. Використовуючи маслянку, як основний компонент розвантажувальної дієти, можна досить швидко позбутися зайвої ваги, і при цьому тримати кількість необхідної рідини в нормі – водний баланс в організмі при вживанні маслянки завжди залишається в нормі. За даними дослідження, опублікованого в журналі «Апетит», люди, які пили маслянку їли на 18% менше, ніж ті, хто пив напій багатий на вуглеводи.

Ми сподіваємося, ви вже не раз переконалися, що вживання вище згаданих продуктів, дозволить вам залишатися ситими довше ніж зазвичай, а отже зробите ще один крок до здоров’я та гарного вигляду.