10 причин пити червоне вино

Маємо гарні новини для любителів червоного вина: якщо не зловживати червоним вином, воно сприятиме здоров’ю серцево-судинної системи, вбереже від ожиріння та допоможе побороти депресію.
10 причин пити червоне вино

Останнє оновлення: 27 жовтня, 2018

Червоне вино – це алкогольний напій, який є частиною багатьох культур уже впродовж багатьох сотень років.

Цей напій зазвичай споживають під час святкувань та урочистих подій. Проте багато людей п’є червоне вино на обід чи вечерю, особливо у країнах Південної Європи.

Червоне вино широко популярне завдяки своєму неповторному смаку, а також завдяки великій кількості корисних речовин, які несуть користь для здоров’я.

Хоча його не слід пити у великих кількостях, але воно є джерелом антиоксидантів.

Основним інгредієнтом є резвератролщо знижує ризик клітинного старіння та інших негативних наслідків, завданих вільними радикалами.

Він містить вітаміни та мінерали, що підтримують нормальну функцію основних систем організму.

Нижче розповімо про 10 причин пити червоне вино у помірній кількості.

1. Запобігає ожирінню

вино запобігає ожирінню

Антиоксиданти, що містяться у червоному вині, активують певний ген, який перешкоджає утворенню нових жирових клітин.

Цей фактор, а також властивість виводити токсинизнижують ризик ожиріння та допомагають людям з надлишковою вагою схуднути.

2. Вбиває бактерії у ротовій порожнині

Випивши невеличкий келих вина, ви уникнете проблем із зубами та яснами. Завдяки протимікробним властивостям, бактерії не розмножуються. Це стосується стрептококів, які провокують розвиток хвороб ротової порожнини та гінгівіту.

Він нейтралізує поганий подих та інші симптоми інфекції.

3. Покращує когнітивну функцію

вино покращує когнітивну функцію

Резвератрол та інші антиоксиданти червоного вина дуже корисні для мозку.

Вони запобігають запальним процесам та знижують ризик затвердіння артерій. Це основа для нормального насичення клітин мозку киснем.

Маленький келих вина в день знизить ризик деменції та передчасного руйнування клітин.

4. Захищає шкіру від сонця

Флавоноїди, що містяться в напої, захищають шкіру від негативного впливу сонячних ультрафіолетових променів.

Ці антиоксиданти знижують ризик отримання сонячних опіків та незворотного пошкодження шкіри.

5. Запобігає депресії

червоне вино запобігає депресії

3 чи 4 склянки червоного вина в тиждень, допоможе стимулювати вироблення таких гормонів, як ендорфіни та серотонін. Вони асоціюються зі здоров’ям та щастям.

Антиоксиданти знижують ризик секреції кортизолу, покращують настрій та боряться зі стресом та депресією.

6. Запобігає передчасному старінню

Вітаміни та мінерали червоного вина допомагають захистити органи від псування, що викликане передчасним старінням клітин.

Ці речовини мінімізують дію вільних радикалів та знижують ризик запальних процесів.

7. Покращує здоров’я респіраторної системи

червоне вино покращує здоров’я респіраторної системи

Резвератрол, активний антиоксидант у червоному вині, має здатність захищати дихальні шляхи від пошкодження, викликаного токсинами та хімічними забруднювачами в навколишньому середовищі.

Протизапальні та антитоксичні властивості знижують ризик негативних змін в клітинах.

Це означає, що у малих дозах вино має велику користь, запобігаючи утворенню злоякісних пухлин в легенях.

8. Підтримує роботу серця

Одна склянка червоного вина в день для жінок  – чи дві для чоловіків – допоможе знизити ризик серцево-судинних захворювань, спричинених поганим холестерином та гіпертензією.

Його антиоксиданти знижують  окиснення ліпідів в артеріях та зберігають еластичність. Це оптимізує кровотік .

9. Позбавляє від втоми

червоне вино позбавляє від втоми

Ще однією перевагою цього напою є його здатність дарувати енергію вашому організму, коли відчуваєте втому.

Вірте чи ні, корисні речовини покращують клітинну активність. Поліпшується розумова та фізична діяльність.

10. Запобігає інфекціям сечовивідної системи

Завдяки сечогінним властивостям та антиоксидантам, червоне вино допоможе знизити ріст бактерій сечовивідного тракту.

Воно має в’язкі властивості, які поліпшують здоров’я сечового міхура та оптимізують виведення мікроорганізмів, що накопичуються в ньому.

Чи відомо вам, що червоне вино корисне для здоров’я? Тепер ви це знаєте напевно, тому насолоджуйтеся цим напоєм, але не зловживайте.

 



  • Venturini, C. D., Merlo, S., Souto, A. A., Fernandes, M. da C., Gomez, R., & Rhoden, C. R. (2010). Resveratrol and Red Wine Function as Antioxidants in the Nervous System without Cellular Proliferative Effects during Experimental Diabetes. Oxidative Medicine and Cellular Longevity. https://doi.org/10.4161/oxim.3.6.14741
  • Zhang, Z., Chen, N., Liu, J. B., Wu, J. B., Zhang, J., Zhang, Y., & Jiang, X. (2014). Protective effect of resveratrol against acute lung injury induced by lipopolysaccharide via inhibiting the myd88-dependent Toll-like receptor 4 signaling pathway. Molecular Medicine Reports. https://doi.org/10.3892/mmr.2014.2226
  • Monteiro, R., Soares, R., Guerreiro, S., Pestana, D., Calhau, C., & Azevedo, I. (2009). Red wine increases adipose tissue aromatase expression and regulates body weight and adipocyte size. Nutrition. https://doi.org/10.1016/j.nut.2009.01.001
  • Granzotto, A., & Zatta, P. (2014). Resveratrol and Alzheimer’s disease: Message in a bottle on red wine and cognition. Frontiers in Aging Neuroscience. https://doi.org/10.3389/fnagi.2014.00095

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.