11 продуктів, які не варто зберігати у холодильнику

· Листопад 24, 2015
Хліб у холодильнику зберігати не варто, адже цим ви лише прискорюєте процес розкладання продукту та появу на ньому плісняви.

Звісно, холодильник – це чудове місце для зберігання більшості продуктів, куплених нами на ринках чи у супермаркетах, а особливо тих, які ми не плануємо споживати одразу після покупки. Але є певні продукти, які нам не слід зберігати у холодильнику, тому що при охолодженні вони втрачають деякі свої властивості (наприклад, текстуру) і можуть навіть ще швидше зіпсуватися.

Ви можете зберігати ці продукти у холодильнику протягом довгого часу, навіть не підозрюючи про те, що таким чином змінюєте їх смак та текстуру. Якщо ви все одно сумніваєтеся, які продукти слід там тримати, а які – ні, ця стаття допоможе вам у цьому розібратися.

11 продуктів, які не варто зберігати у холодильнику

Цибуля

Найкращий спосіб зберігати цибулю вдома – це тримати її у сухому темному місці при кімнатній температурі. В неправильних умовах зберігання цибуля може легко стати сприятливим ґрунтом для утворення бактерій,  і саме у холодильнику вони починають розмножуватися швидше.

Згідно з дослідженнями Національної Організації зі Збереження Цибулі (НОЗЦ), яка розташована у США, цибулю слід зберігати у неочищеному вигляді і в жодному разі не тримати її в герметичній упаковці, щоб вона могла отримувати кисень.

Єдиний випадок, коли цибулю треба тримати у холодильнику – це тоді, коли вона уже почищена від лушпиння та нашаткована. У такому вигляді її слід зберігати у герметично запакованому контейнері.

Помідори

помідори

Якщо ми зберігатимемо помідори у холодильнику, то вони поступово змінюватимуть свою текстуру, і вже через деякий час ми помітимо, що помідори з холодильника не такі смачні, як щойно придбані.

Згідно з Національним Інститутом із Сільськогосподарських Досліджень, коли помідори зберігати при низьких температурах, у них знижується вміст цукру, корисних кислот та інших поживних речовин. Тому цей продукт краще зберігати у сухому місці при кімнатній температурі.

Картопля

Якщо картоплю тримати у холодильнику, вона втратить свій природній смак та стане м’якою. Картоплю потрібно зберігати у немитому вигляді в прохолодному, добре провітрюваному та сухому місці, тому що надмірна вологість може призвести до утворення на ній грибка.

Кава

зерна кави

Як і вищезгадані продукти, каву також слід зберігати у сухому та прохолодному місці. Якщо ж ви будете тримати її у холодильнику, вона втратить свій приємний аромат та смак.

Окрім цього, кава має здатність вбирати запахи інших продуктів. Саме тому каву рекомендують зберігати у герметичному контейнері в темному місці.

Часник

Зубки та головки часнику найкраще зберігати при кімнатній температурі у сухому та прохолодному місці. Якщо часник тримати у холодильнику, він втратить свої корисні властивості та почне псуватися набагато швидше.

За умови, якщо часник не зберігати при низьких температурах, він може залишатися свіжим протягом декількох місяців.

Мед

мед

Асоціація Бджолярів із Онтаріо, що у Канаді, стверджує, що мед варто зберігати при кімнатній температурі у щільно закритій банці. Якщо мед тримати у холодильнику, він загусне та почне кристалізуватися набагато швидше.

Авокадо

Зберігаючи авокадо у холодильнику, ви не даєте йому змоги достигнути. Більшість людей люблять саме стиглі плоди авокадо, саме тому варто зберігати цей продукт лише при кімнатній температурі.

Хліб

хліб

Однією з найбільш поширених помилок, якої припускаються споживачі у намаганнях зберегти свіжість придбаних продуктів на триваліший період, це зберігання хліба при низьких температурах.

Насправді ж, зберігання хліба у холодильнику може лише прискорити його псування і навіть спричинити появу плісняви. Для того, щоб ваш хліб залишався свіжим якомога довше, зберігайте його у сухому прохолодному місці при кімнатній температурі.

Шоколад

Шоколад зберігати у холодильнику також не слід. Такий метод зберігання цього продукту слід застосовувати лише у тому випадку, якщо у приміщенні дуже висока температура.

Найкращий спосіб допомогти шоколаду зберегти його чудовий аромат та смак – це зберігати його у сухому місці при невисокій температурі.

Ананас

ананас

Зберігаючи ананас у холодильнику, ви не даєте йому достигнути, і в результаті він може навіть втратити свій природній смак. Коли фрукт зберігають при низьких температурах, руйнуються ензими, які відповідають за достигання ананасу, і він втрачає свій солодкий смак.

Крупи та макарони

Крупи та макарони найкраще зберігати у сухому та прохолодному місці при кімнатній температурі. Низькі температури, які характерні для холодильника, можуть змінити їх смак та призвести до втрати притаманної їм текстури або смаку.