Рецепти смачних овочевих супів

Овочеві супи ідеально підходять для зими. Спробуйте 4 рецепти прекрасних овочевих супів.
Рецепти смачних овочевих супів

Останнє оновлення: 20 листопада, 2018

Овочеві супи ідеально підходять для зими. Суп добре їсти в обід, щоб зігрітися, схуднути або привчити дітей їсти овочі. Вважають, що супи дуже просто готувати. Ще наші бабусі варили та їли їх із задоволенням, і сьогодні є сотні рецептів, за якими можна приготувати дуже смачні супи. Давайте разом подивимось на кілька з них.

Овочевий суп: рецепт 1

Щоб приготувати цей овочевий суп, вам потрібні такі інгредієнти:

  • півтори склянки курячого бульйону;
  • 320 грамів томатного соку із зеленню;
  • 230 мл води;
  • 1 велика картоплина, очищена й нарізана кубиками;
  • 2 моркви, очищені й нарізані;
  • 400 грамів консервованих помідорів із соком;
  • 2 стебла селери, нарізаних скибочками;
  • 100 грамів зеленої квасолі;
  • 150 грамів мамалиги;
  • курячий бульйон у порошку;
  • сіль та перець за смаком.

У велику каструлю налити  бульйон із соком з помідорів та воду, додати картоплю, моркву, селеру, помідори, зелену квасолю і мамалигу. Приправити сіллю й перцем, а потім додати курячий бульйон. Дове сти до кипіння, а потім варити протягом 30 хвилин на слабкому вогні. Страва готова, коли всі овочі стануть м’якими.

овочевий суп із зеленню

Овочевий суп: рецепт 2

Цей суп готують з тонко нарізаних овочів. Скоріше за все, ви куштували щось подібне у дитинстві, тому що бабусі зазвичай варили за схожими рецептами. Вам потрібні такі інгредієнти:

  • 1 помідор;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1 чайна ложка паприки;
  • 3 столові ложки оливкової олії першого віджиму;
  • 1 велика цибулина;
  • 2 моркви;
  • 50 г селери;
  • 50 г цибулі-порею;
  • 50 г редиски;
  • 1/4 білокачанної капусти;
  • сіль та перець за смаком;
  • 2 столові ложки дрібно нарізаної петрушки;
  • 1 гілочка кінзи;
  • мускатний горіх.

Вимийте добре всі овочі та очистіть ті, які потребують цього . В цей суп можна додати й інші овочі, наприклад гарбуз, горох, цвітну капусту, фенхель або листову капусту. Завжди намагайтесь використовувати сезонні овочі. Не дивлячись на те, що це – зимова страва, її можна також їсти влітку, коли суп охолоне. Поріжте всі овочі соломкою (крім помідорів). Робіть це красиво й тонко, щоб їх приготування зайняло менше часу. Різати продукти слід довгими , тонки ми смужк ами , якомо г а більш рівномірн о .

Помийте та наріжте петрушку. Почистіть і розчавіть часник. Розріжте помідор на шматки. У великій каструлі розігрійте олію і додайте в неї часник. Обсмажуйте до золотистого кольору, помішуючи дерев’яною ложкою. Поперчіть, потім додайте всі овочі (крім помідорів і петрушки). Обсмажте 2 – 3 хвилини на слабкому вогні. Додайте воду і варіть протягом 30 хвилин. Додайте приправи та мускатний горіх. Г отувати, поки всі овочі не стануть м’якими.

овочевий суп з капустою

Овочевий суп: рецепт 3

Цей рецепт дійсно смачний, він збагачений шматочками курятини. Хоча, самі по собі овочі містять багато поживних речовин. Вам потрібні наступні інгредієнти (на 6 порцій):

  • 2 столові ложки олії;
  • 2 чайоти;
  • 1 середня цибулина, нарізана кубиками;
  • 1 морква, очищена й нарізана;
  • 3 невеликих очищених зубчики часнику;
  • 3 нарізаних кружечками цукіні;
  • 0,5 кг стиглих помідорів;
  • 5 листків мангольду або шпинату, нарізаних шматочками;
  • сіль і перець;
  • 2 качани молодої кукурудзи;
  • одна гілочка м’яти;
  • 5 склянок води;
  • 3 картоплини, очищені й нарізані;
  • 3 шматка курятини, або стільки, скільки у вас є (якщо ви хочете приготувати вегетаріанський варіант, курятину можна не додавати).

Нагрійте олію на повільному вогні у великій каструлі. Обсмажте цибулю й часник до золотистого кольору. Змішайте помідори з водою і вилийте в каструлю. Готуйте  протягом декількох хвилин, поки страва злегка не змінить колір. Приправте. Додайте м’яту, овочі і, нарешті, шматочки курки. Доведіть до кипіння і варіть протягом декількох хвилин, час від часу додаючи воду. Накри йте кришкою і варіть 20 хвилин. Можливо, буде потрібно більше солі, отже, слід спробувати та регулявати кількість приправ за смаком.

овочевий суп з помідором

Овочевий суп: рецепт 4

Цей овочевий суп  за французьким рецептом дуже смачний і його можна подавати в якості закуски. Або, якщо ви дотримуєтеся дієти, він може бути й основною стравою. Щоб приготувати  6 порцій, вам потрібно:

  • 2 нарізані цибулини;
  • 3 зубчики тонко нарізаного часнику;
  • один – півтора перці з видаленим насінням і порізані кубиками;
  • 300 г шпинату;
  • 3 столові ложки вершкового масла;
  • 1 жменя крес-салату, порізаного шматочками;
  • 1 літр бульйону, можна використовувати курячий або овочевий (домашній або готовий);
  • 1 столова ложка солі;
  • 4 склянки води;
  • перець за смаком;
  • 3 великих моркви, очищених і нарізаних кубиками;
  • оливкова олія “Екстра вірджин”;
  • 3 цибулини шалот, нарізаних кубиками;
  • червоне вино або бальзамічний оцет.

Обсмажте цибулю та часник у невелик ій кільк о ст і  вершкового масла до золотистого кольору, на середньому вогні. Це займе близько 5 хвилин. Додайте бульйон, воду, моркву, цибулю шалот, перець, шпинат і крес-салат. Доведіть до кипіння і зменшіть вогонь. Варіть півгодини, цього буде достатньо, щоб морква стала м’якою. Зніміть із вогню і дайте охолонути приблизно 30 хвилин. Змішайте, щоб отримати пюре або м’який крем. Поверн іть вміст до каструлі та  нагрівайте на повільному вогні 15 хвилин перед тим, як пода ти на стіл з оливков ою  олією  і соусом.


Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.