2 прості способи приготування морквяного пюре

Морква є важливою частиною збалансованого харчування, адже вона має високий вміст бета-каротину, вітамінів та мінералів.
2 прості способи приготування морквяного пюре

Останнє оновлення: 27 вересня, 2018

Усім набридає їсти те саме щодня. Ось чому ми вирішили поділитися цими двома простими рецептами приготування морквяного пюре. Ці страви, безумовно, урізноманітнять ваше харчування та допоможуть вам активізувати смакові рецептори.

Морквяні страви надзвичайно прості та смачні, ви просто повинні відпустити на волю свою фантазію. Ці овочі мають солодкий присмак, але вам вони сподобаються ще більше, якщо ви використовуватимете їх як основний інгредієнт.

Пюре завжди були найкращим вибором для людей, які намагаються дбати про свою фігуру, тому що вони мають низьку кількість калорій, жирів та вуглеводів. Приготування будь-яких страв з морквою є безпечним для вашого здоров’я.

Крім того, моркву можна їсти сирою, вареною, смаженою або приготованою на пару. Це один із найважливіших харчових продуктів в збалансованому раціоні, оскільки в моркві є вітаміни та мінерали.

Заради конкретики наведемо її важливі мінерали, такі як:

  • фосфор
  • магній
  • йод
  • кальцій

Морква також містить вітаміни А, В3 та Е, що покращують здоров’я очей та шкіри. Це також хороше джерело вуглеводів і тому вважають, що вона надає енергію. Морква допоможе також покращити травлення, очищаючи зуби та стимулюючи секрецію слини. Тому цей овоч є ідеальним компонентом для приготування різних страв.

У цій статті ви знайдете два надзвичайно легкі та смачні способи приготування морквяного пюре. Спробуйте зробити ці супи сьогодні, щоб здивувати родину та гостей своїми дивовижними кулінарними навичками. Подавайте їх як закуски або основні страви.

Секрети приготування морквяного пюре

Морквяне пюре

приготування морквяного пюре вдома
Цей тип супу низькокалорійний, оскільки морква на 80% складається з води. Вона також багата на бета-каротин – важливу речовину, яка захищає вас від вільних радикалів, стимулює секрецію мелатоніну і запобігає серцево-судинним захворюванням.

Морквяне пюре ідеально підходить для немовлят віком від 6 місяців і старше, оскільки ця страва дуже поживна, її легко їсти і переварити. Приємно те, що інгредієнти цієї страви недорогі та їх легко знайти.

Інгредієнти

  • 3 морквини
  • 1 миска бульйону з яловичини (200 мл)
  • ½ склянки води (100 мл)
  • ¼ склянки молока (50 мл)
  • 1 цибуля (100 г)
  • 1 столова ложка масла (20 г)
  • 2 столові ложки солі (30 г)
  • 1 столова ложка перцю (15 г)

Приготування

  • Спочатку очистьте і наріжте моркву на шматочки середніх розмірів.
  • Наповніть горщик води, доведіть до кипіння та додайте моркву. Варіть, поки вона не стане м’якою. Зніміть з вогню.
  • Поріжте цибулю смужками та обсмажте її на маслі, поки вона не стане золотисто-коричневою.
  • Потім поєднайте моркву з бульйоном з яловичини, цибулею та молоком і перелийте суміш в інший горщик.
  • Подавайте до столу. Якщо хочете, можете додати до моркви трохи нарізаної петрушки.

Морквяне пюре з гарбузом

Морквяне пюре допомагає підтримувати здорову імунну систему, покращує зір і травну систему. Ви також можете поєднати моркву з гарбузом або селерою, щоб зробити більш оригінальну страву.

Ці інгредієнти легко знайти, вони надають супам та пюре додаткового аромату.

Інгредієнти

  • 2 моркви
  • ½ миски гарбуза (100 г)
  • 1 склянка курячого бульйону (200 мл)
  • 3 подрібнені зубчики часнику
  • 1 дрібна нарізана цибуля-порей
  • 2 столові ложки вершкового масла (40 г)
  • 2 столові ложки солі (30 г)
  • 1 столова ложка перцю (15 г)
  • цедра ½ лимона

Приготування

  • Спочатку очистьте і наріжте моркву та гарбуз на дрібні шматочки.
  • Потім обсмажте часник з маслом у великій сковорідці та додайте моркву і гарбуз. Перемішуйте, поки вони не стануть золотисто-коричневими та м’якими.
  • Потім додайте курячий бульйон і цибулю-порей.
  • Трохи поваріть, потім зніміть з вогню і дайте охолонути.
  • Нарешті, змішайте всі інгредієнти до однорідності, додайте сіль та перець і подавайте до столу.


  • Howard, L. A., Wong, A. D., Perry, A. K., & Klein, B. P. (1999). β-Carotene and ascorbic acid retention in fresh and processed vegetables. Journal of Food Science. https://doi.org/10.1111/j.1365-2621.1999.tb15943.x
  • Alasalvar, C., Grigor, J. M., Zhang, D., Quantick, P. C., & Shahidi, F. (2001). Comparison of volatiles, phenolics, sugars, antioxidant vitamins, and sensory quality of different colored carrot varieties. Journal of Agricultural and Food Chemistry. https://doi.org/10.1021/jf000595h
  • Vedung, E. (1998). Carrots, Sticks, & Sermons: Policy Instruments & Their Evaluation. In Carrots, Sticks, & Sermons: Policy Instruments & Their Evaluation. https://doi.org/10.1016/j.ejpain.2008.09.008

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.