4 найкращі зернові сніданки

Лютий 23, 2016

Вівсянка дозволяє із завзятістю робити щоденні справи завдяки вітамінам, які вона надає. Крім того, оскільки вона багата на клітковину, вона стимулює перистальтику кишечника і дає відчуття ситості.

Зернові є невід’ємною частиною харчування. Тож чому б не додати їх у щоденні сніданки? Вони неймовірні! Деякі люди вважають за краще уникати їх, тому що думають, що у них забагато калорій або цукру. Отже, чи це правда, що зернові сприяють набиранню ваги?

Ні, це зовсім не так. Зернові є прекрасним доповненням до будь-якого сніданку. Якщо ви їсте їх в міру разом з іншими продуктами, вони дадуть вам енергію, необхідну, щоб почати день енергійно і не набрати жодного кілограму.

Дізнайтеся більше з цієї статті.

Чому слід їсти зернові на сніданок?

Ви полюбляєте каші? Тоді не хвилюйтеся. Якщо ви їсте їх в міру, то згодом помітите їхній вплив на ваше здоров’я. Погляньте на ті переваги, які зернові можуть принести вам:

  • Зернові багаті на різні вітаміни й мінерали, що робить їх ідеальними для дорослих і дітей.
  • Зернові дають нам енергію, ось чому варто розпочинати день з ними.
  • Вони є частиною здорового збалансованого харчування. Якщо споживати їх в потрібній кількості, вони можуть допомогти вам підтримувати збалансовану вагу.
  • Вони багаті на вуглеводи і білки.
  • Вони багаті на клітковину, що робить їх чудовим засобом для профілактики закрепів.
  • Зернові дозволяють збалансувати рівень цукру в крові.
  • Вони прекрасно підходять для здоров’я кишечника.
  • Вони корисні для лікування проблем з травною системою і шлунком.

Як ви знаєте, є багато способів споживання зернових: як насіння, хліб, борошно і класичні зернові сніданки, які можна придбати в супермаркетах, в поєднанні з іншими інгредієнтами. Ви повинні бути дуже обережними, коли справа доходить до цих продуктів, тому що не всі з них настільки корисні.

  • Уникайте будь-яких зернових сніданків зі штучними барвниками. Хоча вони можуть здаватися забавкою для дітей, їх не рекомендують для вашого здоров’я.
  • Уникайте зернових з доданим цукром.
  • Багато зернових йдуть у поєднанні з сухофруктами, шоколадом або навіть горіхами. Якщо ви хочете схуднути, слід знати, що ці продукти вам не рекомендовані. Наприклад, мюслі зазвичай мають багато калорій, тому переконайтеся, що ви помірно споживаєте ці продукти.
  • Зернові з шоколадом або медом також зазвичай містять забагато цукру.

Найкращі зернові сніданки

Ви щойно встали, і з моменту останнього прийому їжі пройшло від 6 до 8 годин. Ваш організм потребує поживних речовин і енергії, щоб почати новий день. Які зернові є найкращими для споживання за сніданком? Детальніше в цій статті:

1. Цільнозернове жито

zhytoЖито є одним з найкращих зернових продуктів, які варто споживати. У цьому випадку ми рекомендуємо з’їсти смачний шматок цільнозернового житнього хліба зі сливовим, апельсиновим або чорничним варенням (переконайтеся, що вони не містять цукру). Додайте до цього склянку натурального фруктового соку або чашку чаю, який зробить ваш сніданок, як поживним, так і ситним.

  • Жито надає тип клітковини, яка має дуже мало калорій і набагато більше клітковини, ніж цільнозернова пшениця.
  • Воно багате на вітамін А і фолієву кислоту.
  • Жито ідеально підходить для очищення крові і зменшення так званого поганого холестерину.

2. Гречка

hrechkaГречка – один з найкорисніших різновидів зернових. І ось чому:

  • Гречка багата на (омега-3) лінолеву кислоту, мінерали, такі як залізо і мідь, вітаміни B1, B2, B3, B5 і фолієву кислоту.
  • Ця крупа найбільш відома завдяки високому вмісту магнію, який необхідний для правильного засвоєння кальцію.
  • Гречка також захищає печінку, вона допомагає їй синтезувати вітаміни і виводити токсини.
  • Ця крупа чудово підходить для активізації метаболізму, допомагаючи спалювати жир, позбуватися токсинів і регулювати рівень цукру в крові.
  • Гречка допомагає знизити рівень шкідливого холестерину.
  • Ця крупа наявна у багатьох різновидах хліба.

3. Вівсянка

snidanokМи любимо вівсянку. Цей суперпродукт має бути невід’ємною частиною вашого раціону, особливо за сніданком, разом з нарізаними яблуками, полуницею або виноградом. Як можна встояти?

Майте на увазі, що найкращим варіантом є вівсянка миттєвого приготування. Так ви зможете приготувати сніданок швидше.

  • Вівсянка багата на вітаміни й амінокислоти, які чудово підходять для турботи про здоров’я печінки і серця.
  • Вона дуже багата на клітковину, яка покращує здоров’я кишечника і запобігає закрепам.
  • Вівсянка корисна для хворих на діабет.
  • Вона має багато білка, який чудово підходить для відновлення тканин.
  • Вівсянка багата на йод, який допомагає захистити щитоподібну залозу.
  • Пам’ятайте, що вівсянка прекрасно підходить для боротьби з поганим холестерином.

4. Ячмінь

Ви можете приготувати смачне пюре з ячменю і фруктів: це смачно! Також ви можете купити хліб з ячменем і споживати його як частину здорового сніданку.

  • Ячмінь є одним з найкращих зернових для істотного зниження рівня холестерину. Щоб скористатися цими перевагами, треба їсти його на сніданок протягом усього місяця.
  • Найкорисніший різновид ячменю – цільнозерновий або перлова крупа. Її легко знайти в крамницях, і вона така ж корисна, як і смачна.
Вас також можуть зацікавити