5 смузі допоможуть контролювати рівень цукру в крові

5 смузі допоможуть контролювати рівень цукру в крові
5 смузі допоможуть контролювати рівень цукру в крові

Останнє оновлення: 08 лютого, 2019

Багато людей шукають спосіб контролювати рівень цукру в крові. Цей показник змінюється, коли в організмі не виробляється достатньо інсуліну. Така реакція також може відбуватися через резистентність до інсуліну.

Підшлункова залоза – це орган, який відповідає за вироблення цього гормону. Хоча це її природна функція, іноді вона потребує зовнішньої допомоги, щоб усунути певні проблеми.

Порушення в роботі можуть виникати через генетичні чинники. Утім також збої трапляються через неправильні харчові звички, ожиріння та сидячий спосіб життя. 

Проблема в тому, що багато людей не зважають на влив діабету на організм. Зрештою, зазвичай він не має яскравих симптомів на початкових стадіях.

Найгірше те, що з плином часу високий цукор може вражати інші системи, зокрема спричиняти серцево-судинні захворювання, хвороби нирок і порушення когнітивних здібностей.

На щастя, це розлад, який можна лікувати натуральним способом. Ситуацію вдасться взяти під контроль, якщо дотримуватися корисних звичок і їсти правильні продукти.

У цій статті ми хочемо поділитися рецептами 5 домашніх смузі, які чудово допоможуть контролювати рівень цукру в крові.

Неодмінно спробуйте їх!

1. Смузі з апельсина, чорниці й імбиру, щоб контролювати рівень цукру в крові

смузі з апельсина, чорниці й імбиру

Це смачне смузі є чудовим джерелом антиоксидантних сполук. Вони стабілізують рівень цукру в крові. 

Поживні речовини в цьому рецепті оптимізують роботу підшлункової залози. Вони також допомагають організму правильно використовувати інсулін.

Інгредієнти

  • 2 апельсини (соковиті)
  • 1/2 склянки чорниці
  • 1 столова ложка тертого імбиру
  • 1/2 склянки соєвого молока

Вказівки

  • Вичавіть сік двох апельсинів. Потім збийте його в блендері з чорницями, імбиром і соєвим молоком.
  • Збивайте до однорідної суміші без грудочок.
  • Пийте напій на сніданок і в обід.

2. Смузі з папаї та полуниці

Ензими, які містяться в цьому смачному смузі, чудово пришвидшують метаболізм. Крім того, завдяки своєму впливу на нирки він допомагає  контролювати рівень цукру в крові.

Цей рецепт багатий на вітаміни та мінерали, які стимулюють різні процеси, що позитивно впливають на регулювання цукру. Водночас він сприяє виведенню токсинів.

Інгредієнти

Вказівки

  • Додайте всі інгредієнти в блендер. Потім збивайте їх кілька хвилин до однорідної маси.
  • Пийте цей напій вранці як частину сніданку.
  • Пийте смузі 3 рази на тиждень.

3. Зелений напій зі шпинатом та огірком

смузі з шпинатом

Антиоксиданти та клітковина в цьому зеленому напої дуже добре знижують рівень цукру в крові. Смузі зі шпинатом та огірком також допомагає, якщо у вас підвищений холестерин чи гіпертензія.

Пийте його, щоб сприяти виведенню токсинів. До того ж, цей напій зменшує запалення.

Інгредієнти

  • 6 листки шпинату
  • 1/2 огірка
  • 1 зелене яблуко
  • 1 склянка води

Вказівки

  • Помийте всі інгредієнти. Потім наріжте їх, щоб було простіше збити.
  • Коли все буде готово, перекладіть продукти в блендер. Обов’язково додайте води, коли збиватимете їх.
  • Збийте до однорідної текстури.
  • Пийте смузі вранці.
  • Готуйте такий напій 2-3 рази на тиждень.

4. Смузі з помідором, петрушкою й оливковою олією

У цьому напої просто море антиоксидантів, клітковини та важливих жирних кислот. Це робить його чудовим засобом, щоб контролювати рівень цукру в крові.

Пийте його регулярно, щоб також зменшити ризик розвитку діабету та позбутися проблем із кровообігом.

Інгредієнти

  • 3 помідори
  • 3 стебла петрушки
  • 1 столова ложка оливкової олії
  • 1 зелене яблуко
  • 1/2 склянки води

Вказівки

  • Помийте та поріжте всі інгредієнти. Потім покладіть їх у блендер.
  • Збийте до однорідної суміші.
  • Одразу налийте в склянку та випийте якомога швидше.
  • Пийте смузі на сніданок 3 рази на тиждень.

5. Смузі з ківі, яблуком і шпинатом

смузі з ківі і шпинатом допоможе контролювати рівень цукру в крові

У цьому смузі поєднано інгредієнти, багаті на клітковину, антиоксиданти та важливі вітаміни. Така дивовижна суміш – це чудовий спосіб контролювати рівень цукру в крові.

Коли організм засвоїть згадані вище речовини, це покращить травлення та зніме запалення. Смузі з ківі, яблуком і шпинатом також активізує метаболізм, запобігаючи діабету.

Інгредієнти

  • 4 стиглі ківі
  • 2 зелені яблука
  • 6 листків шпинату
  • 3 склянки води

Вказівки

  • Почистіть ківі та помийте яблука і шпинат. Потім додайте всі інгредієнти в блендер і збийте.
  • Переконайтеся, що суміш вийшла однорідна. Тепер можете подавати.
  • Розтягніть указану кількість на 3 порції на день.
  • Пийте смузі 2 або 3 рази на тиждень.

Вам не ніяк не вдавалося взяти рівень цукру під контроль? Якщо так, приготуйте один із цих напоїв. Зробіть його частиною свого щоденного раціону для профілактики.



  • American Diabetes Association. (s.f.). What superstar foods are good for diabetes? Consultado el 19 de enero de 2024. https://diabetes.org/food-nutrition/food-and-blood-sugar/diabetes-superstar-foods
  • Brouns, F. (2018). Is Consumption of 100% Orange Juice a Risk Factor for Overweight and Diabetes? Preprints, 2018090453. https://www.preprints.org/manuscript/201809.0453/v1
  • Gazwi, H.S., Hassan, M.S., Ismail, H.A., El-Naem, G. F. A., & Tony, S. K. (2023). The Hypoglycemic and Hypolipidemic Effects of Polyphenol-Rich Strawberry Juice on Diabetic Rats. Plant Foods for Human Nutrition, 78(3), 512-519. https://link.springer.com/article/10.1007/s11130-023-01079-1
  • Huang, F. Y., Deng, T., Meng, L. X., & Ma, X. L. (2019). Dietary ginger as a traditional therapy for blood sugar control in patients with type 2 diabetes mellitus: A systematic review and meta-analysis. Medicine (Baltimore), 98(13), e15054. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6455977/
  • Ismawanti, Z., Suparyatmo, J. B., & Wiboworini, B. (2019). The Effects of Papaya Fruit as Anti Diabetes: A Review. International Journal of Nutrition Sciences, 4(2), 65-70. https://ijns.sums.ac.ir/article_45312.html
  • Lotfi, M., Behpoor, N., Rahimi, M., & Jafari, A. (2023). Separate and Combined Effects of Resistance Training and Cucumber (Cucumis sativus) Juice Consumption on the Diabetic Indicators and Lipid Profile in Women with Type 2 Diabetes. Journal Of Kermanshah University Of Medical Sciences, 27(2), e137856. https://brieflands.com/articles/jkums-137856
  • Novotny, J. A., Baer, D. J., Khoo, C., Gebauer, S. K., & Charron, C. S. (2015). Cranberry juice consumption lowers markers of cardiometabolic risk, including blood pressure and circulating C-reactive protein, triglyceride, and glucose concentrations in adults. The Journal of Nutrition, 145(6), 1185-1193. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0022316622087430
  • Olvera-Sandoval, C., Fabela-Illescas, H. E., Fernández-Martínez, E., Ortiz-Rodríguez, M. A., Cariño-Cortés, R., Ariza-Ortega, J. A., Hernández-González, J. C., Olivo, D., Valadez-Vega, C., Belefant-Miller, H., & Betanzos-Cabrera, G. (2022). Potential Mechanisms of the Improvement of Glucose Homeostasis in Type 2 Diabetes by Pomegranate Juice. Antioxidants, 11(3), 553. https://www.mdpi.com/2076-3921/11/3/553
  • Scheffers, F. R., Wijga, A. H., Verschuren, W. M. M., van der Schouw, Y. T., Sluijs, I., Smit, H. A., & Boer, J. M. A. (2020). Pure Fruit Juice and Fruit Consumption Are Not Associated with Incidence of Type 2 Diabetes after Adjustment for Overall Dietary Quality in the European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition-Netherlands (EPIC-NL) Study. The Journal of Nutrition, 150(6), 1470-1477. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7269751/
  • Shidfar, F., Rajab, A., Rahideh, T., Khandouzi, N., Hosseini, S., & Shidfar, S. (2015). The effect of ginger (Zingiber officinale) on glycemic markers in patients with type 2 diabetes. Journal of Complementary and Integrative Medicine, 12(2), 165-170. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25719344/
  • Vallée Marcotte, B., Verheyde, M., Pomerleau, S., Doyen, A., & Couillard, C. (2022). Health Benefits of Apple Juice Consumption: A Review of Interventional Trials on Humans. Nutrients, 14(4), 821. https://www.mdpi.com/2072-6643/14/4/821
  • Visvanathan, R., & Williamson, G. (2021). Effect of citrus fruit and juice consumption on risk of developing type 2 diabetes: Evidence on polyphenols from epidemiological and intervention studies. Trends in Food Science and Technology, 115, 133-146. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S092422442100412X
  • López-Romero, P., Pichardo-Ontiveros, E., Avila-Nava, A., Vázquez-Manjarrez, N., Tovar, A. R., Pedraza-Chaverri, J., & Torres, N. (2014). The effect of Nopal (Opuntia ficus Indica) on postprandial blood glucose, incretins, and antioxidant activity in Mexican patients with type 2 diabetes after consumption of two different composition breakfasts. Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics114(11), 1811–1818. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S2212267214010211
  • Cressey, R., Kumsaiyai, W., & Mangklabruks, A. (2014). Daily consumption of banana marginally improves blood glucose and lipid profile in hypercholesterolemic subjects and increases serum adiponectin in type 2 diabetic patients. Indian journal of experimental biology52(12), 1173–1181. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25651610/
  • Richardson, D. P., Ansell, J., & Drummond, L. N. (2018). The nutritional and health attributes of kiwifruit: a review. European Journal of Nutrition57(8), 2659–2676. https://link.springer.com/article/10.1007/s00394-018-1627-z
  • Saleem A. (2018). Tomato (Solanum lycopersicum L.) and type 2 diabetes, International Journal of Food Properties, 21:1, 99-105. https://www.tandfonline.com/action/showCitFormats?doi=10.1080%2F10942912.2018.1439959

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.