5 рецептів, що містять чай з корицею

Листопад 3, 2017
Чай з корицею можна готувати за багатьма рецептами, а має він безліч переваг, порівняно зі звичайним чаєм. Дізнайтеся найкращі рецепти у цій статті!

Чай з корицею допомагає детоксикувати організм, схуднути, знижує вміст цукру в крові і регулює менструальний цикл жінки.

Він також корисний для полегшення травлення, оскільки багатий на магній, залізо, кальцій, клітковину та вітаміни С і В1.

Кориця також має заспокійливі властивості. Її сильний аромат є одним із найкращих варіантів, коли ви вибираєте аромат для будинку, офісу або автомобіля.

Пити чай з корицею – чудовий вибір

Найкращий спосіб отримати користь з кориці – пити чай. Це тому, що під час процесу кипіння кориця проявляє свої переваги для здоров’я.

Утім, пити завжди однаково заварений чай з корицею може набриднути. Ось чому сьогодні ми зібрали деякі з найкращих рецептів, які передбачають чай з корицею. Кожен із них має інший смак.

1. Холодний чай з корицею

Цей варіант чаю з корицею ідеально підходить для спекотних літніх днів. Щоб скористатися перевагами, описаними вище, можете випити горнятко цього чаю після обіду, між прийомами їжі або після вечері.

Не забудьте прочитати: 8 дивовижних лікувальних властивостей кориці

Інгредієнти на чотири порції:

  • 1 літр води
  • 1 паличка кориці, нарізана на шматочки
  • Мед (на бажання)

Приготування

  • По-перше, доведіть літр води до кипіння.
  • Коли у воді з’являться бульбашки, додайте паличку кориці.
  • Потім нехай кипить на маленькому вогні 10 хвилин, вилийте у глек.
  • Поставте глечик у холодильник на 30 хвилин, щоб чай охолонув.
  • Вийміть з холодильника і подавайте.

Якщо чай вам не до смаку, додайте 1 – 2 столові ложки меду.

2. Морозиво з чаю з корицею.

морозиво 'чай з корицею'

Інгредієнти

  • 2 склянки жирних вершків (460 г)
  • 1 маленька банка згущеного молока
  • 5 чайних ложок корицевого концентрату (50 мл)

Приготування

  • Спочатку збийте вершки.
  • Додайте згущене молоко до маленької миски.
  • Потім додайте корицевий концентрат і добре перемішайте.
  • Поєднайте збиті вершки з сумішшю чаю з корицею та згущеного молока.
  • Збивайте, поки не отримаєте однорідну текстуру.
  • Зберігайте в морозильній камері один день, а потім насолоджуйтесь!

3. Йогурт з чаю з корицею

Інгредієнти

  • 1 літр знежиреного молока
  • звичайний нежирний йогурт (125 г)
  • 4 столові ложки знежиреного сухого молока (25 г)
  • 2 чайні ложки меду (15 г)
  • 1 чашка корицевого чаю (250 мл)

Приготування

  • Спочатку нагрійте молоко в каструлі.
  • Тоді додайте чай з корицею, мед і сухе молоко. Постійно перемішуйте, поки все не розчиниться.
  • Додайте йогурт до великої посудини.
  • Злийте те, що ви приготували в каструлі, у йогурт на декілька хвилин (ми радимо все це робити за допомогою міксера, щоб полегшити процес).
  • Потім розлийте суміш у сім невеликих скляних контейнерів і дайте їй постояти 8-12 годин.
  • Після цього накрийте контейнери та зберігайте їх у холодильнику принаймні кілька годин перед споживанням йогурту.

4. Чорний англійський чай з корицею

чай з корицею і англійський чай

Англійський чай – це класичний напій, який полюбляють багато людей. Якщо ви хочете пити чай з корицею, але не хочете й надалі за звичкою пити чорний чай, ця комбінація повністю задовольнить вас.

Він ідеально підходить для тих холодних зимових днів, коли хочеться випити чогось теплого в компанії сім’ї та друзів.

Інгредієнти

  • 1 склянка води (200 мл)
  • чайна ложка чорного чаю (5 г)
  • 1 паличка кориці

Приготування

  • Нагрійте воду, але не доводьте до кипіння.
  • Нагрівайте воду до того моменту, поки у воді не з’являться бульбашки, до точки кипіння.
  • Додайте чорний чай у воду і перемішуйте, поки вода не стане темного кольору.
  • Подавайте і додайте трохи кориці до кожної чашки.
  • Важливо підтримувати високу температуру.
  • Щоб підсолодити, можна додати мед або стевію.

5. Тушкована яловичина з картоплею та корицею

яловичина з корицею

Вам сподобається, як чай з корицею надасть зовсім іншого смаку тушкованій яловичині.

У такий спосіб можна насолоджуватись усіма перевагами чаю з корицею у своїй дієті, якщо вам хочеться якось його урізноманітнити.

Не так часто люди застосовують корицю для тушкування солених страв. Попри те, що це незвично, ця страва дуже корисна для здоров’я.

Ми рекомендуємо готувати її для сімейних обідів або різдвяних застіль. Неважливо, з чим ви її поєднаєте, головне, щоб це було щось смачне.

Хочете дізнатись більше? Читайте: Лікування діабету за допомогою стевії та кориці

Інгредієнти
  • оливкова олія
  • 1 часничина
  • 1 велика цибулина
  • 900 грамів яловичини
  • перець
  • шафран
  • 1 чашка корицевого чаю (250 мл)
  • 2 кілограми картоплі

Приготування

  • По-перше, нагрійте олію та обсмажте частину часнику та цибулі в сковороді.
  • Коли цибуля стане золотистого кольору, додайте м’ясо, решту часнику, перець, шафран і чай з корицею.
  • Добре перемішайте і готуйте, поки м’ясо не стане м’яким.
  • Додайте подрібнену картоплю і дайте їй приготуватися. Пам’ятайте, що картопля повинна бути м’якою.
Вас також можуть зацікавити