5 смузі з ківі, які ви неодмінно мусите спробувати

5 смузі з ківі, які ви неодмінно мусите спробувати
5 смузі з ківі, які ви неодмінно мусите спробувати

Останнє оновлення: 20 листопада, 2018

Ківі – це фрукт, який походить із Китаю, хоча зараз його успішно вирощують у різних частинах світу. Це дуже корисний та смачний фрукт, тому ми підготували для вас декілька рецептів фруктових смузі з ківі.
Він низькокалорійний, багатий на клітковину, вітаміни та мінерали і надзвичайно корисний для вашого здоров’я. Крімтого, ківі чудово підходить для зміцнення імунітету та для підтримання збалансованої дієти.
Та це ще не все. Завдяки своїм антиоксидантним властивостям, ківі захищає клітини від процесів старіння. А у вагітних, запобігає ушкодженням плода та матки завдяки високій концентрації фолієвої кислоти.
Тепер коли ви згаєте наскільки цей фрукт корисний для здоров’я, як щодо приготування смачного смузі?
Тут ми вам запропонуємо кілька поживних рецептів.

1. Смузі із ківі, банана та яблука.

шматочки банана для смузі з ківі

Інгредієнти

  • 1 стиглий банан;
  • 3 ківі;
  • 3 червоних яблука на ваш вибір;
  • півсклянки молока (200 мл);
  • мед, підсолоджувач або цукор

Приготування

  • Щоб приготувати це смачне смузі з ківі, очистіть банани та ківі від шкірки, виріжте серединки з яблук і наріжте фрукти.
  • Додайте їх у блендер і ретельно збийте.
  • Подавайте напій холодним. Смачного!

2. Смузі з ківі та шпинатом

Інгредієнти

  • 2 ківі середнього розміру
  • 1 жменя свіжого шпинату
  • 1 склянка холодного соєвого молока (200 мл)
  • мед або підсолоджувач (1 столова ложка / 25 г)
  • 1 столова ложка насіння чіа (10 г)

Приготування

  • Спершу почистіть ківі та ретельно помийте шпинат.
  • Потім покладіть усі інгредієнти в блендер і ретельно збийте до однорідної консистенції.
  • Якщо суміш здається загустою, просто додайте трохи соєвого молока. Вливайте його невеликими порціями, доки не досягнете бажаної консистенції.
  • І насамкінець, налийте напій у склянку та насипте зверху трохи насіння чіа.
  • Смачного!

3. Смузі з ківі, ананасом, апельсином і кокосом

кокос

Інгредієнти

  • Дві скибочки свіжого або консервованого ананаса
  • 1 ківі середнього розміру
  • 1 апельсин
  • 1 столова ложка тертого кокоса (10 г)
  • 1/2 склянки ананасового соку (або сиропу, якщо ананас консервований) (100 мл)
  • Вода (скільки знадобиться)
  • Кубики льоду (за бажанням)
  • Мед або цукор (за бажанням)

Приготування

  • Спершу очистіть апельсин і ківі від шкірки.
  • Після цього наріжте ананас, ківі й апельсин на шматочки, щоб їх було простіше збити в блендері.
  • Потім додайте всі інгредієнти, окрім кокоса, у блендер і збийте, поступово вливаючи воду, доки суміш не матиме однорідну консистенцію.
  • Після цього процідіть суміш і трохи підсолодіть її медом (або цукром, якщо вам так більше до вподоби).
  • Подайте в склянці з кубиками льоду, додайте столову ложку тертого кокоса та насолоджуйтеся!

4. Смузі з ківі для детоксикації

Інгредієнти

  • 1 огірок середнього розміру
  • 1 яблуко
  • 1 ківі середнього розміру
  • 2 жмені свіжого шпинату
  • Сік половини лайму
  • 1 маленький шматочок імбиру
  • Волоські горіхи чи інші горіхи на ваш вибір (необов’язково)

Приготування

  • Спершу почистіть ківі та ретельно помийте шпинат.
  • Потім покладіть усі інгредієнти, крім горіхів, у блендер і ретельно їх збийте.
  • Коли суміш стане однорідною, перелийте її у склянку та додайте свої улюблені горіхи, щоб надати напою особливої консистенції.

5. Смузі з ківі та папаєю

папая нарізана шматочками для смузі з ківі

Інгредієнти

  • 1/2 склянки стиглої папаї (100 г)
  • 1 ківі середнього розміру
  • Вода (скільки знадобиться)
  • Лід (за бажанням)

Приготування

  • Передусім, почистіть папаю, видаліть із неї насіння та наріжте шматочками.
  • Після цього очистіть ківі від шкірки та додайте в блендер разом із папаєю.
  • Потім ретельно усе змішайте, поступово додаючи воду в невеликих кількостях, доки напій не матиме бажану консистенцію.
  • Якщо хочете, можете додати в блендер лід, щоб приготувати прохолодний напій.

Що треба пам’ятати про смузі з ківі

Потрібно просто вибрати улюблений рецепт смузі з ківі та подарувати своєму організму заряд енергії!

Як бачите, усі ці напої містять море важливих вітамінів, мінералів та антиоксидантів, які чудово забезпечать вас силами.

Їх можна зробити ще кориснішими, якщо замінити рафінований цукор невеликою кількістю меду, стевії або найкраще – зовсім відмовитися від підсолоджувачів.

Не забувайте, що як і у всьому, що пов’язане з кулінарією, тут також потрібно використовувати свою креативність і знаходити поживні поєднання, які буде цікаво готувати.

Це може бути чудовою нагодою додати в напої овочі, які ви зазвичай не їсте.

Використовуйте свої творчі задатки та насолоджуйтесь, втім пам’ятайте, що жодне смузі не можуть замінити збалансоване харчування.

Скільки б переваг для здоров’я не мали ці напої, вони не містять усіх поживних речовин, як повноцінний раціон.

Якщо ви хочете зробити суттєві зміни у своїй дієті, завжди краще проконсультуватися з лікарем.



  • Richardson DP, Ansell J, Drummond LN. The nutritional and health attributes of kiwifruit: a review. Eur J Nutr. 2018;57(8):2659–2676. doi:10.1007/s00394-018-1627-z
  • Boland, M., & Moughan, P. J. (2013). Nutritional Benefits of KiwifruitAdvances in Food and Nutrition Research (1st ed., Vol. 68, pp. 273–282). Elsevier Inc. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-394294-4.00015-8
  • López-Sobaler, A. M., Aparicio Vizuete, A., & Ortega Anta, R. M. (2016). Nutritional and health benefits associted with kiwifruit consumption. Nutricion Hospitalaria33, 21–25. https://doi.org/10.20960/nh.340
  • Roberts, J. L., & Moreau, R. (2016, August 1). Functional properties of spinach (Spinacia oleracea L.) phytochemicals and bioactives. Food and Function. Royal Society of Chemistry. https://doi.org/10.1039/c6fo00051g
  • Mukherjee, P. K., Nema, N. K., Maity, N., & Sarkar, B. K. (2013, January). Phytochemical and therapeutic potential of cucumber. Fitoterapia. https://doi.org/10.1016/j.fitote.2012.10.003

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.