6 найкращих лужних продуктів на планеті

· Серпень 24, 2016
Важливо їсти лужні продукти, щоб підтримувати баланс в організмі. Надмірна кислотність може призвести до різних проблем зі здоров'ям.

Ви знали, що для запобігання розвитку серйозних захворювань рівень pH повинен бути збалансованим? Вживання лужних продуктів допомагає збалансувати рівень pH. Навіть якщо це не привертало вашу увагу, більшість захворювань, які вражають наше здоров’я пов’язані з підвищеним рівнем кислотності, спричиненим неправильним харчуванням

На жаль, полиці магазинів зараз заполонили багато продуктів, які підвищують кислотність і містять багато калорій.

Рафіновані зернові продукти, оброблена їжа та червоне м’ясо є лише невеликою частиною довгого переліку інгредієнтів із таким ефектом.

Якщо це доповнити ще й стресом і токсичними сполуками, які виділяються в навколишнє середовище, то не дивно, що все більше і більше людей хворіють або мають ті чи інші проблеми зі здоров’ям.

На щастя, завдяки споживанню лужних продуктів, багатих на антиоксиданти та важливі поживні речовини, можна збалансувати рівень pH у крові, щоб запобігти появі негативних ефектів.

Через те що дуже важливо додати їх у свій раціон харчування, далі ми хочемо поділитися з вами 6 найкращими лужними продуктами, які варто запам’ятати.

1. Шпинат

шпинат

З точки зору поживності, одним із найбагатших лужних продуктів є шпинат. Він містить вітаміни, мінерали, білок і клітковину, які сприяють багатьом основним функціям організму.

Як і інші зелені продукти, шпинат багатий на хлорофіл, що є лужною сполукою, яка збагачує кров.

Якщо ви їстимете шпинат, то отримаєте:

  • вітаміни (A, C, B2, B9, E та K)
  • мінерали (марганець, магній, калій, кальцій і залізо)
  • дієтичну клітковину

2. Браунколь (Капуста кале)

Браунколь – це хрестоцвітий овоч, який часто використовують в альтернативній медицині, завдяки його здатності виводити токсини з організму та знижувати рівень холестерину.

Він містить багато антиоксидантів, які запобігають окисному пошкодженню та розвитку різних типів ракових клітин.

Хоча він не такий відомий, як інші овочі, це один із найкращих лужних продуктів.

Загалом браунколь є хорошим джерелом:

  • вітамінів (A, C та K)
  • глюкозинолатів
  • хлорофілу
  • мінеральних речовин (калію, цинку і заліза)

3. Огірки

огірки

Першочергові корисні властивості огірків полягають у тому, що вони на 95% складаються з води. Це не лише робить їх овочем із найнижчим вмістом калорій, а й одним із найбільш лужних продуктів у природі.

Огірки містять багато важливих антиоксидантів, зокрема лігнану, який пов’язують із запобіганням хронічних захворювань.

Найкраще в цьому овочі те, що він має дуже багато застосувань, тому його можна додавати до раціону харчування в різному вигляді. Це стане чудовою основою для лужної дієти.

Ось деякі з поживних речовин, які містять огірки:

  • Вітаміни (A, C, K та комплекс вітамінів B)
  • Мінерали (магній, селен, мідь, калій, залізо та цинк)

4. Броколі

Для того щоб отримати поживні речовини та покращити здоров’я, кожен має додати до свого тижневого раціону харчування щонайменше 4 порції броколі.

Цей овоч є джерелом хлорофілу, антиоксидантів та дієтичної клітковини, яка знижує кислотність крові та надмірний вміст токсинів.

Броколі рекомендують їсти, щоб покращити роботу серцево-судинної системи, підтримати процеси метаболізму та зміцнити імунну систему.

Вона є чудовим джерелом таких поживних речовин: 

  • вітаміни (A, B2, B6, B9 та K)
  • мінерали (марганець, калій, магній і кальцій)
  • білок

5. Авокадо

авокадо

Багато людей вилучили авокадо зі свого раціону харчування, адже понад 85% калорій, що містяться в них, походять із жиру.

Однак це неправильно, адже вони належать до типу корисних жирів, які не сприяють збільшенню ваги.

Зовсім навпаки, авокадо допомагають зменшити рівень холестерину та підвищити кількість ліпопротеїнів високої щільності.

Завдяки своїм властивостям вони знижують кислотність організму та захищають від дисбалансів, спричинених запальними процесами.

Авокадо містить:

  • дієтичну клітковину
  • вітаміни (B5, B6, B9, C та K)
  • калій

6. Лимони

Через кислий смак лимонної кислоти багато людей думають, що ці фрукти належать до групи продуктів, які спричиняють підвищену кислотність.

Однак насправді все не так. Лимони якраз є одним із найбільш лужних продуктів.

Кожен лимон має pH 9,0, що під час травлення допомагає підлужувати кров.

Вони також є чудовим джерелом:

  • вітамінів (A, C та E)
  • мінералів (калій, залізо, цинк і магній)
  • дієтичної клітковини
  • антиоксидантів

Перераховані в цій статті продукти є лише деякими з тих, які можна додати до своєї дієти, щоб наситити організм більшою кількістю лугів.

Намагайтеся їсти їх кілька разів на тиждень. Замінюйте ними інші продукти, які спричиняють підвищену кислотність.