7 корисних продуктів, які варто споживати щодня

7 корисних продуктів, які варто споживати щодня
7 корисних продуктів, які варто споживати щодня

Останнє оновлення: 20 листопада, 2018

Чи потрібно вам ще кілька причин, щоб змінити свій раціон та перейти на правильне харчування? Тоді готуйтеся занотовувати.

Їжа є одним із найголовніших елементів як фізичного, так і морального здоров’я людини. Зрештою, корисні продукти – це спосіб отримати поживні речовини, які необхідні організму для належного виконання усіх функцій та профілактики різноманітних захворювань.

На жаль, нині якість харчових продуктів є значно нижчою, ніж раніше. Причиною цього стала велика кількість у продажі напівфабрикатів, які набувають дедалі більшої популярності завдяки здатності швидко та смачно втамовувати голод.

У результаті цього кількість людей із зайвою вагою стрімко зростає. З кожним роком лікарі фіксують дедалі більше випадків захворювань серцево-судинної системи, причиною яких також стає нестача поживних елементів в організмі.

На щастя, кожній людині під силу змінити свій щоденний раціон та збагатити його корисними продуктами, які забезпечать організм усіма необхідними йому вітамінами та мінералами.

Саме тому ми підібрали для вас перелік із семи корисних продуктів, які не лише покращать ваше самопочуття, але й допоможуть позбутися зайвих кілограмів.

Дізнайтеся, які саме продукти варто додати до свого меню!

1. Цільнозернові продукти

випічки з цільного зерна

Ми радимо відмовитися від рафінованого пшеничного борошна на користь випічки з цільного зерна.

Цільнозернові продукти характеризуються високим вмістом клітковини – поживного елементу, який покращує травлення та регулює рівень холестерину в організмі.

Крім того, вироби з цільного містять велику кількість фолієвої кислоти та антиоксидантів, які сприяють профілактиці раку товстої кишки.

2. Холодноводна риба

Звісно, майже всі види риби багаті на поживні елементи, проте найбільш корисною для організму є холодноводна риба.

Завдяки високому вмісту омега-3 жирних кислот холодноводна риба є незамінною для належної роботи серцево-судинної системи.

Риба, що водиться у холодних водах, також відома своїми потужними протизапальними властивостями, які роблять цей продукт ефективним помічником у боротьбі проти ревматоїдного артриту та остеоартрозу.

3. Оливкова олія

оливкова олія

Незамінна для середземноморської кухні оливкова олія є джерелом корисних жирів. Олеїнова кислота та гідрокситирозол, які містяться у складі цього продукту, мають здатність регулювати рівень холестерину у крові.

Антиоксиданти у складі оливкової олії перешкоджають окисленню ліпідів всередині артерій, тим самим не даючи їм переходити у твердий стан та утворювати тромби.

Оливкова олія є незамінним продуктом не лише для належного функціонування внутрішніх органів, але й для покращення стану шкіри. Вона перешкоджає руйнуванню клітин та попереджає появу ознак передчасного старіння.

4. Зелений чай

Цей популярний у всьому світі напій є не лише чудовим помічником у боротьбі із зайвими кілограмами, але й натуральним засобом для профілактики різноманітних захворювань.

Зелений чай сприяє виведенню шкідливих токсинів з печінки, а ще цей напій захищає клітини та внутрішні органи від розвитку злоякісних пухлин.

Ба більше, зелений чай зменшує рівень холестерину в організмі та очищує кров від токсинів та шкідливих відходів, які накопичуються у результаті зловживання цигарками та згубного впливу забрудненого навколишнього середовища.

5. Корисні продукти – часник та цибуля

часник та цибуля це корисні продукти

Ці продукти є взаємозамінними, адже вони володіють дуже схожими лікувальними властивостями та корисним впливом на організм.

Головна цінність часнику та цибулі – це високий вміст сірки, яка має здатність регулювати кров’яний тиск та рівень холестерину в організмі, а також перешкоджати розладам метаболічних процесів.

Учені довели, що ці два продукти є чудовими натуральними засобами для профілактики ракових захворювань, адже вони володіють здатністю захищати клітини від раку легень, шкіри та товстої кишки.

Часник та цибуля очищують організм та знешкоджують дію на нього патогенних мікроорганізмів, не руйнуючи при цьому делікатну внутрішню флору.

6. Авокадо

Не дивно, що авокадо стало популярним у всьому світі, адже завдяки своїм корисним властивостям цей продукт широко використовують у фармацевтичній та косметичній індустріях.

Цей зелений фрукт є потужним джерелом необхідних для організму жирних кислот, які регулюють рівень холестерину та виводять шкідливі тригліцериди.

Авокадо містять вітаміни С та Е, а також антиоксиданти, які сповільнюють старіння клітин та запобігають появі ознак передчасного старіння. Також авокадо багате на вміст калію та магнію – двох життєво важливих мінералів, які покращують роботу печінки, нирок та серця.

7. Зелені листові овочі

зелені листові овочі

Якщо ви хочете, щоб ваш раціон був корисним та збалансованим, немає кращого способу його урізноманітнити, аніж додати до свого меню страви з поживних зелених листових овочів.

Завдяки високому вмісту антиоксидантів зелені овочі нівелюють згубний вплив важких металів на організм людини та створюють захисний бар’єр від різноманітних хвороботворних мікроорганізмів.

Свіжі овочі містять багато флавоноїдів та каротиноїдів, які запобігають появі ознак передчасного старіння, що вражають всі органи людини, зокрема шкіру.

Зелені листові овочі багаті на вміст клітковини, завдяки чому вони мають здатність покращувати травлення та зменшувати апетит, а ще чудово підходять хворим на діабет 2-го типу.

Ось деякі представники цього виду овочів:

  • Броколі
  • Цвітна капуста
  • Білокачанна капуста
  • Шпинат
  • Мангольд (листовий буряк)
  • Селера
  • Петрушка

Хочете збагатити свій щоденний раціон? Тоді не зволікайте! Ви можете додати всі вищезгадані продукти до свого меню, адже з них можна з легкістю приготувати чимало смачних страв. Дуже скоро ви не лише помітите покращення свого самопочуття, але й скинете зайві кілограми.




Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.