7 причин не викидати кісточки з авокадо

7 причин не викидати кісточки з авокадо
7 причин не викидати кісточки з авокадо

Останнє оновлення: 04 листопада, 2018

Авокадо – це смачний та універсальний фрукт, який останнім часом набув великої популярності серед прихильників різних дієт.

У цій статті ми спробуємо довести, що саме кісточка авокадо, яку більшість людей викидає одразу, також є потужним джерелом корисних для організму речовин.

Вчені довго сумнівались у користі цього продукту, адже вважали, що його калорійність та великий вміст жирів спричинюють набір ваги.

Однак нещодавні дослідження довели, що авокадо мають найвищу серед інших продуктів поживну цінність та найбільший вміст корисних жирів.

Для прикладу, вчені довели, що кісточка авокадо містить велику кількість клітковини, амінокислот та антиоксидантів, які сприяють кращому функціонуванню багатьох внутрішніх органів людини.

Оскільки більшість людей досі нічого не чули про корисні властивості цього продукту, сьогодні ми розповімо про 7 причин ніколи не викидати кісточки авокадо.

1. Кісточка авокадо знижує холестерин

кісточка авокадо знижує холестерин

Кісточка авокадо містить близько 70% необхідних організму амінокислот.

Ви можете отримати їх, вичавивши з кісточки олію. Саме завдяки їй можна знизити рівень холестерину, а отже, зменшити ризик виникнення захворювань серцево-судинної системи.

2. Кісточка авокадо містить багато клітковини

Кажуть, що у цій частині авокадо міститься більше клітковини, ніж у будь-якому іншому продукті.

Клітковина – це поживна речовина, яка сприяє травленню, покращуючи здатність організму засвоювати інші поживні речовини та стимулюючи роботу кишечника.

Регулярне споживання клітковини допоможе запобігти діареї, проте водночас і порятує вас від закрепів.

3. Кісточки допомагають у боротьбі із запаленням

Кісточки авокадо допомагають контролювати реакцію організму на запальний процес, а ще вони є дуже ефективними у боротьбі із запаленням шлунково-кишкового тракту.

У багатьох регіонах Південної Америки кісточку авокадо широко використовують у лікуванні шлункових інфекцій та інших проблем зі здоров’ям, спричинених запаленням різних органів.

Також їх можна використовувати і при лікуванні таких захворювань, як артрит та остеоартрит.

4. Вони зміцнюють імунну систему

кісточки авокадо зміцнюють імунну систему

Щойно у вас з’являються перші ознаки застуди або грипу, рекомендуємо з’їдати протягом дня одну кісточку авокадо – вона дасть вам сили боротися із хворобою.

Завдяки високому вмісту фенольних сполук, кісточка авокадо допоможе захистити організм від вірусних та бактеріальних інфекцій, зміцнивши імунну систему.

5. Вони запобігають передчасному старінню

Понад 50% усіх антиоксидантів, що містяться у авокадо, знаходяться саме у його кісточці. Антиоксиданти є дуже важливою для організму речовиною, адже тільки вони мають здатність боротися з вільними радикалами, які і є однією з основних причин передчасного старіння.

Регулярне споживання авокадо допоможе вам почуватись сповненими сил, адже цей продукт має здатність стимулювати вироблення колагену, який допомагає шкірі залишатись підтягнутою довше, а ще запобігає передчасній появі зморщок.

6. Кісточка авокадо зробить волосся сильним та осяйним

Регулярне нанесення олії, вичавленої з кісточки авокадо, забезпечить волосся необхідними поживними речовинами та надасть йому неймовірного блиску. Власне, існує думка, що авокадо є одним з найкращих натуральних засобів проти лупи та вошей, а олія цього продукту полегшує розчісування та допомагає розплутувати волосся.

7. Авокадо сприяє схудненню

авокадо сприяє схудненню

Не лише м’якуш авокадо є незамінним продуктом для схуднення, але і його кісточка, адже саме у ній містяться компоненти, що допомагають регулювати рівень цукру у крові.

Високий рівень цукру сповільнює метаболізм, тим самим перешкоджаючи схудненню.

Авокадо ж допомагає контролювати рівень цукру у крові, а також забезпечує організм довготривалим відчуттям ситості, тим самим захищаючи вас від переїдання протягом дня.

Як споживати кісточку авокадо?

кісточка авокадо та плоди авокадо

Додати авокадо у щоденний раціон можна у декілька різних способів: ви можете натирати його, сушити, запікати, смажити або вживати у сирому вигляді.

Авокадо чудово підходять до:

  • Салатів
  • Соків
  • Смузі
  • Чаїв
  • Супів

Звісно, через гіркий смак авокадо, ми радимо вам не додавати його занадто багато до страв.

Авокадо є чудовим подарунком природи, який допоможе вам залишатися здоровими. Не забувайте, що поживні речовини містяться не лише у м’якуші авокадо, але й у його кісточці.

Тож чи варто викидати кісточки авокадо, якщо вони є такими корисними? Попри те, що смак у них не дуже приємний, цей продукт варто додати у раціон, якщо ви хочете залишатись здоровими та рідше хворіти. Обов’язково спробуйте цей чудовий фрукт!


Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.