7 продуктів, які допомагають чистити артерії

· Червень 23, 2016
Помідори не лише багаті на вітамін С і клітковину, але й також містять лікопін, який не дає холестерину прилипати до стінок артерій.

Їжа відіграє життєво важливу роль в нашому житті. Вибір, який ви робите, може позначити різницю між хорошим і поганим станом здоров’я.

Нині кількість діагностованих серцево-судинних захворювань зростає, і ще більш тривожним є той факт, що більшість нових випадків пов’язані з їжею, яку люди споживають.

Продукти з високим вмістом насичених жирів, цукру і вуглеводів можуть безпосередньо вплинути на кровоносні й серцево-судинні захворювання, адже в короткостроковій і середньостроковій перспективі вони підвищують рівень холестерину, що призводить до обструкції в артеріях та інших проблем.

Хороша новина полягає в тому, що коли ви робите правильний вибір харчових продуктів, ваш організм отримує всі поживні речовини, які необхідні для підтримки чистих артерій і зниження ризику розвитку серцево-судинних захворювань.

У сьогоднішній статті ми хочемо поділитися найкращими харчовими продуктами для зниження рівня холестерину й очищення артерій. Дізнайтеся більше!

Перелік харчових продуктів для чистих артерій

1. Часник

2-chasnyk-1
Часник дуже популярний в усьому світі завдяки численним способам його використання на кухні, адже він додає унікальний аромат вашим стравам.

Але крім цього, його використовують протягом століть завдяки поживним властивостям і користі для здоров’я.

Часник є важливим джерелом антиоксидантів, він допомагає боротися з впливом вільних радикалів, а також знижує високий рівень холестерину.

Також було встановлено, що він допомагає підняти рівень хорошого холестерину, розбавити кров для покращення кровообігу і контролювати артеріальний тиск.

2. Оливкова олія

Оливкова олія містить незамінні жирні кислоти, які допомагають очистити артерії та зменшити накопичення холестерину, зводячи до мінімуму ризик серцевого нападу.

Оскільки оливкова олія здебільшого складається з мононенасичених жирів, вона становить менший ризик формування бляшок у стінках артерій.

Скористайтеся цим чудовим продуктом, додаючи його в салати, супи, рагу, і навіть щодня приймаючи столову ложку окремо.

3. Куркума

Куркума – спеція, яку регулярно використовують у різних кухнях. Її також цінували протягом століть завдяки цілющим властивостям.

Куркумін – активна сполука в куркумі, є важливим антиоксидантом, який бореться зі шкідливим впливом вільних радикалів і захищає клітини від ушкодження.

Поліфеноли також знижують ризик серцевого нападу, запобігаючи пошкодженню артерій через обструкції.

4. Червона риба

4-losos
Червона риба є одним з найкращих джерел омега-3 жирних кислот, які мають важливе значення для нормальної роботи організму і підтримки низького рівня холестерину.

Рекомендують їсти принаймні дві порції такої риби, щоб захистити серце.

До такого різновиду належать:

  • сьомга
  • тунець
  • форель
  • сардини

5. Помідори

Помідори зазвичай використовують для приготування рагу, соусів, супів і багатьох інших смачних страв. Вони є чудовим джерелом поживних речовин і сполук, які мають важливе значення для роботи організму.

Високий вміст потужного антиоксиданту лікопіну не дає холестерину прилипати до стінок артерій.

Крім цього, помідори містять значну кількість клітковини, яка допомагає організму усунути зайвий жир.

Вони також є джерелом вітаміну С, який діє як природний антиоксидант, покращуючи обмін речовин.

6. Вівсянка

5-vivsyanka
Овес вважають одним із найкращих зернових завдяки його поживній цінності. Вівсянка є прекрасним джерелом клітковини та невеликої кількості вуглеводів.

Вона здатна поглинати воду до 7 разів більше своєї ваги. Вівсянка може знизити здатність холестерину прилипати до стінок артерій.

Саме тому регулярне споживання вівсянки може запобігти атеросклерозу та іншим серцево-судинним розладам.

7. Яблука

Щоденне споживання яблук, безумовно, може поліпшити загальний стан здоров’я, особливо коли йдеться про серце.

Яблука містять пектин – тип клітковини, який зв’язується з холестерином, не даючи йому приєднуватися до артерій.

Яблука також містять флавоноїди – антиоксиданти, які можуть знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань на 50%.