7 продуктів, які нормалізують рівень натрію і дбають про здоров’я нирок

Грудень 13, 2017
Основна ціль – це навчитися не уникати споживання цього мінералу, а дізнатися, як регулювати рівень натрію в організмі, завжди обираючи свіжі і натуральні продукти.

Цікавий факт: натрій міститься майже у всіх промислових продуктах швидкого приготування, які ми щоденно споживаємо. Це стосується і соків із супермаркету, а також і газованих напоїв.

Надмірне споживання  цього мінералу не тільки викликає гіпертонію, але й позначається на здоров’ї в цілому, призводячи до проблем з кістками, травленням, шкірою та серцем.

Рекомендовано споживати натрій у помірній кількості, але це не означає повністю себе обмежити.

Основне – це знати у всьому міру, а особливо у тому, що стосується харчування.

Не варто забувати, що натрій дуже важливий для клітинного метаболізму, він сприяє скороченню м’язів та нормалізації кислотного балансу в організмі.

Мінерал виводиться з тіла через сечу, піт та фекалії.

Саме тому нема потреби накопичувати його в організмі понад норму, але й не втрачати більше, ніж треба, щоб організм правильно функціонував.

Чому б не почати звертати увагу на регулювання споживання натрію? Нижче представлені 7 продуктів, що допоможуть вам у цьому.

1.Ананас

Основними перевагами цього смачного плоду є його сечогінні та протизапальні властивості.

  • Він сприяє циркуляції лімфи, а також насичує організм міддю та магнієм, двома важливими мінералами, що допомагають очистити організм від надлишків натрію.
  • Вміст бромелаїну і вітаміну C знижує запальні процеси, що трапляються через накопичення натрію в організмі, позначаючись на здоров’ї нирок.

Завжди їжте ананас свіжим, оминаючи консервовані варіанти. Проявіть фантазію, додаючи цей продукт у різні страви.

Читайте також: 10 найкращих продуктів для нирок

2. Орегано

Oрегано можна використовувати як прекрасну приправу і замінник солі.

Запам’ятайте: натрій міститься у всіх оброблених продуктах, навіть у хлібі.

Щоб знизити кількість солі, що міститься у щоденній нормі споживання хлібу, варто додати трохи орегано до столової ложки оливкової олії і споживати хліб разом із такою приправою. Вам сподобається.

До того ж, орегано містить бета-каріофіллен (E-BCP), речовину, яка запобігає набрякам і сприяє гарному кровообігу.

Не роздумуйте і додайте цю приправу до свого раціону.

3. Полуниця

Регулярне споживання органічної полуниці сприяє кращій роботі нирок, а також знижує рівень сечової кислоти, поганого холестерину і запобігає гіпертонії.

Однак пам’ятайте, що варто завжди споживати натуральний продукт. Надаючи перевагу полуничному варенню або соку у паках, ви підвищуєте рівень натрію в організмі, навіть про це не здогадужчись.

Стигла полуниця, а також малина збагачені флавоноїдами, які не містяться у перезрілій та замороженій полуниці, яка продається у супермаркеті.

Їже сезонні фрукти, отримуючи насолоду від смаку і користуючись перевагами цих продуктів.

4. Aртишоки

Артишоки нормалізують кров'яний тиск і регулюють рівень натрію

Артишоки нормалізують кров’яний тиск, завдяки високому вмісту вітамінів і низькому вмісту натрію.

Краще споживати цей продукт разом із оливковою олією та лимонним соком. Це допомагає очистити печінку. Завдяки вмісту вітамінів, кислот і ферментів покращується робота нирок.

5. Коріандр

Коріандр – чудовий природний сечогінний засіб, який ми можемо додавати до супів чи салатів.

Його неповторний аромат чудово доповнює будь-які страви, де він може бути замінником солі.

До того ж, цей продукт знижує кров’яний тиск, допомагає позбутися головного болю та мігрені.

Читайте статтю: Натуральні засоби від головного болю

6. Часник

Чи маєте ви часникову сіль на кухні? Якщо ні, спробуйте цей натуральний засіб, що лікує гіпертонію. Він дозволяє отримувати насолоду від страв, навіть без використання солі.

Часник – це лікувальний продукт, який усі мають мати на своїй кухні. Він наділений властивостями антибіотику, знижує гіпертонію, а також містить алліцин, фермент, який сприяє роботі серця та нирок.

7. Редиска

лікувальний продукт, який нормалізує рівень натрію в організмі

Редиска має неповторний аромат і смак. До того ж, цей продукт, як і часник, можна вважати лікувальним.

Цей овоч дуже поширений в індійській кухні, характеризуючись гарними гіпертензивними властивостями.

Секрет полягає в етилацетаті, складовому елементі, перевагами якого можна скористатися тільки, якщо споживати його в натуральному вигляді.
Безумовно, варто споживати цей продукт і користуватися його перевагами для здоров’я!

Як зазначалося раніше, основна ціль – не уникати споживання натрію, а навпаки, навчитися регулювати кількість, яка необхідна для організму. Це можна здійснити, споживаючи свіжі та натуральні продукти. Інакше кажучи, обирайте продукти, які насичують організм усіма необхідними поживними речовинами.

Чи не настав час почати краще дбати про своє здоров’я?

Вас також можуть зацікавити