8 продуктів, які можуть призвести до розвитку раку

За результатами різноманітних досліджень, ваш режим харчування тісно пов'язаний із захворюваннями, хворобами та щоденними незначними розладами здоров'я.
8 продуктів, які можуть призвести до розвитку раку

Останнє оновлення: 29 січня, 2019

Доведено, що неправильна та погано збалансована дієта, в якій міститься багато хімічних речовин, може значною мірою впливати на здоров’я та навіть призводити до розвитку раку. Саме тому, не гайте ні хвилини, беріться за читання цієї статті і дізнаєтесь про 8 продуктів, які можуть спричинити рак.

Певні продукти, які ми кожного дня вживаємо навіть без усвідомлення цього, можуть значно підвищити можливість виникнення раку. Це жахливе захворювання щороку призводить до смерті тисяч людей по всьому світі.

Продукти, які можуть призвести до розвитку раку, або погіршити стан здоров’я вже хворої людини

1. Генетично модифікована їжа.

Генетично модифіковані організми (ГМО), також відомі як трансгенні продукти,  можуть спричинити виникнення різноманітних захворювань у вашому організмі. А рак – один з найчастіших наслідків. Хімічні речовини, які використовують для пришвидшення росту, можуть стати причиною пухлин. Проблема в тому, що трансгенні продукти повсюди, особливо їх багато серед продуктів, які перш за все містять сою, кукурудзу або ріпак (і їх похідні).  Ви можете намагатися не вживати їх, а натомість включити до раціону сертифіковані та перевірені продукти. Одним словом, потрібно дотримуватися такого режиму харчування, в якому немає продуктів вирощених за допомогою використання хімікатів.

Транс-жири призводять до раку

2. Ковбасні вироби.

В усій м’ясній продукції, на кшталт ковбасних виробів, бекону, сосисок, та ін. містяться хімічні консерванти, які додають для того, аби продукти залишалися свіжими та не втрачали товарного вигляду. Втім, ці хімічні добавки також можуть призвести до раку. Нітрат та нітрат натрію часто називають одними з причин збільшення ризику розвитку раку, особливо раку товстої кишки. Якщо вам кортить з’їсти м’яса, зробіть свій вибір на користь засоленого м’яса, у якому не використовують нітрати. Крім того, бажано їсти м’ясо тварин, яких годували травою, а не кукурудзою.

3. Приготований у мікрохвильовці попкорн.

Приготувати попкорн надзвичайно просто. Просто покладіть пакетик у мікрохвильову піч і вже через дві хвилини отримаєте найкращого компаньйона для перегляду фільму на дивані. Втім, поєднання інгредієнтів з випромінюванням приладу може підвищити шанси виникнення раку або безпліддя. Крім того, у пропкорні використовується діацетил. Цей інгредієнт надає йому смаку масла (штучного) і призводить до серйозних захворювань легенів. Хоча це ще далеко не все: деякі зі складників попкорну містять генетично модифіковані організми. Якщо все все ж таки хочеться насолодитися цим перекусом, купіть справжні зерна кукурудзи і приготуйте його власноруч у накритій каструлі, додавши туди трохи олії.

4. Звичайні або дієтичні безалкогольні напої.

Безалкогольні напої можуть спричинити виникнення раку. Все дуже просто. Причина в тому, що в них не лише міститься багато цукру (у тих, які не дієтичні) а й багато хімічних сполук, барвників, додатків та інших складників. Через безалкогольні напої та солодку воду в організмі підвищується кислотність і це “годує” ракові клітини. Якщо говорити про низькокалорійні напої, то вони навіть шкідливіші, адже у них міститься аспартам – штучний підсолоджувач, який спричиняє виникнення різних захворювань, серед яких рак та спадкові патології. Інші підсолоджувачі, такі як сукралоза (Splenda) та сахарин  також пов’язують з різними захворюваннями. Саме тому завжди варто робити вибір на користь свіжовичавлених соків, або в найкращому разі – води.

алкогольні напої призводять до раку

5. Рафіноване борошно.

Йдеться про борошно білого кольору, яке досить часто використовуєть в багатьох перероблених продуктах. Проблема в надмірному вмісті вуглеводів. Регулярне споживання рафінованого борошна пов’язане зі збільшенням рівня захворюваності раком грудей серед жінок на 220%. Крім того, через високий глікемічний індекс, воно призводить до стрімкого підвищення рівня цукру в крові, а це “годує” ракові клітини. Робіть вибір на користь цільного зерна (жовтого або коричневого кольору) і готуйте все самі. Не купуйте хліб з білого борошна або перероблені продукти.

6. Рафінований цукор.

Він впливає на вас так само, як і борошно. Білий цукор підвищує рівень інсуліну та ракових клітин в організмі. Будьте обережними з продуктами з високим вмістом фруктози, як от кукурудзяна патока (яка міститься у багатьох товарах, які продають в магазині), адже вони дуже небезпечні для організму. Такий цукор міститься в печиві, випічці, соках, тістечках, соусах, крупах і безалкогольних напоях. Це частково пояснює настільки високий відсоток випадків раку у світі. Стевія – найкраща альтернатива білому цукру (купуйте у сухому вигляді) або мед (органічний). Використовуйте їх, аби підсолодити ваші страви.

цукор

7. Гідрогенізовані олії.

Їх використовують для консервації перероблених продуктів, адже вони “стабільні”. Втім, вони мають один суттєвий недолік – такі олії змінюють структуру та гнучкість клітинних оболонок в організмі людини. Це може призвести до виникнення “тяжких” видів захворювань, або, інакше кажучи, раку. Ненасичені жири містяться у багатьох продуктах, які ви купуєте та вживаєте щодня. Варто зауважити, що багато виробників намагаються замінити їх на більш безпечні альтернативи, як от пальмова олія, яка є чудовим варіантом для заміни. Візьміть собі на замітку: не варто купувати продукти з вмістом ненасичених жирів.

8. Промислово вирощені фрукти та овочі.

Як фрукти, які є найздоровішою їжею, можуть спричиняти рак? По суті, справа не в самих фруктах та овочах, а в способі, який використовують для догляду за ними до того, як вони потрапляють на полиці супермаркетів. 98% фруктів та овочів заражені пестицидами, які спричиняють виникнення раку. На першому місці у цьому вибагливому хіт-параді яблука, далі йдуть виноград, полуниця, кінза та картопля.

Фрукти

 Хімічні засоби, які розпилюють на полях, аби запобігти різним захворюванням продуктів, в результаті призводять до того, що хворіють власне люди, які потім ці продукти їдять. У жінок дітородного віку споживання таких хімікатів може підвищити рівень ризику того, що у майбутнього нащадка будуть розлади уваги або низький рівень IQ.  Вибирайте органічні або сертифіковані “без пестицидів” продукти, так ви зможете запобігти впливу пестицидів. Також варто купувати на місцевих ринках.


Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.