Кекси в мікрохвильовці: швидкі та прості десерти

Кекси в мікрохвильовці: швидкі та прості десерти
Кекси в мікрохвильовці: швидкі та прості десерти

Останнє оновлення: 19 травня, 2019

Коли справа доходить до десерту, рецепти, які є швидкими та простими – і, звісно, смачними – завжди найкращі. Прикладом швидкого та простого десерту є кекси в мікрохвильовці.

Можливо, ви не повірите, але мікрохвильова піч є одним із небагатьох пристроїв, які можуть виконувати інші завдання, крім розігрівання їжі, що допомагає приготувати легкі страви.

Цей домашній пристрій може забезпечити високу і постійну температуру, яка чудово підходить для простих у приготуванні страв.

Це також ідеально підходить для рецептів, які не вимагають перемішування або повільного приготування.

Про що треба пам’ятати, готуючи кекси в мікрохвильовці

Підготовка мікрохвильової печі

підготовка мікрохвильовки
Перш ніж користуватися мікрохвильовою пічкою для будь-якого рецепту, вам необхідно підготувати її заради кращого процесу приготування, а також кінцевих результатів:
  • Почистьте мікрохвильову піч.
  • Виберіть діапазон часу, потужність та простір.
  • Виберіть правильні матеріали. Варто вибрати посуд, які безпечні мікрохвильовки, як от скляні форми, паперові рушники, пластикова упаковка та мішки для приготування у мікрохвильовці.

Вибір правильних інгредієнтів

Є безліч різних інгредієнтів для приготування їжі.

Однак, якщо ми хочемо приготувати кекси в мікрохвильовці, ми повинні використовувати продукти та інгредієнти з певними характеристиками:

  • Вони мають зготуватися повністю за менш ніж 5 хвилин.
  • Інгредієнти повинні мати губчасту структуру.
  • З міркувань здоров’я, інгредієнти повинні бути меншим калорійними.

Як зробити кекси в мікрохвильовці

Як зробити кекси в мікрохвильовці
Для того, щоб зробити смачні кекси в мікрохвильовці, вам потрібні лише кілька інгредієнтів та посуд.

Інгредієнти

  • 1 столова ложка чистого какао (30 г)
  • ½ столової ложки вершкового масла кімнатної температури (10 г)
  • 2 яйця
  • 2 столові ложки теплого молока (30 мл)
  • 3 столові ложки борошна (45 г)
  • 1 дрібка розпушувача

Посуд

  • 2 контейнери для мікрохвильовки
  • 1 ножиці
  • ваги

Підготовка

  • Спочатку підготуйте какао. Використовуючи ложку або ваги, відміряйте 30 грамів.
  • Далі розтопіть шоколад у мікрохвильовій печі приблизно 40 секунд в одному з контейнерів.
  • Після цього додайте масло та перемішайте, поки суміш не буде однорідною.
  • Після змішування додайте яйця та молоко. Постійно перемішуйте суміш.
  • У інший контейнер просійте борошно з цукром та розпушувачем.
  • Змішайте їх, потім додайте до шоколадної суміші. Обережно перемішайте всі інгредієнти разом.
  • Після цього зробіть три отвори: це допоможе проникнути повітрю.
  • Кекси в мікрохвильовці будуть пишними та порожнистими.
  • Рівномірно поділіть суміш і вилийте в контейнери, заповнивши їх наполовину, щоб усі тістечка вийшли одного розміру. У них повинно бути достатньо простору, щоб розширюватися, не виходячи за краї.

Приготування тістечок

тістечка у мікрохвильовці
Перед приготуванням тістечок у мікрохвильовій печі ми повинні покрити мікрохвильову пластину серветкою. Окрім запобігання забрудненню, це також допоможе кексам швидко піднятися.
  • Після цього виберіть відповідний режим мікрохвильової печі.
  • Ви не повинні готувати кекси понад 1,5-2 хвилин на середній потужності. Після приготування вийміть їх з мікрохвильової печі.
  • Потім переверніть їх, але не виймайте із контейнерів, і дайте охолонути 3 хвилини. Ця техніка допоможе зберегти всю тепло всередині кекса.
  • Кекси все ще будуть готуватися навіть після виймання з мікрохвильової печі. Ще однією перевагою використання цього методу для таких рецептів є те, що кекси не підгорають.
  • Нарешті, після зазначеного часу, виймайте їх.
  • Усе. Ви закінчили приготування смачного шоколадного десерту.

Ви не лише зможете насолодитися приємною текстурою кексів, але й приготуєте їх легко та швидко.


Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.