Імбир, зелений чай та кориця відновлять ваш організм
Ми обрали для цієї статті три лікарські рослини, які мають найбільше корисних властивостей. Зелений чай, імбир та кориця є чудовими натуральними засобами для профілактики багатьох захворювань. Окрім цього, у них міститься велика кількість вітамінів, мінералів та необхідних для організму поживних речовин.
Більше того, ми пояснимо вам, як приготувати зелений чай з додаванням імбиру та кориці, щоб отримати цілющий напій. Це лікувальний та смачний натуральний засіб, що допоможе відновити організм зовні та зсередини.
За яких умов такий зелений чай стане у нагоді?
Цей трав’яний настій рекомендують вживати у таких ситуаціях:
- Людям, які страждають через зайву вагу та ожиріння, або мають труднощі зі схудненням
- При затримці рідини, здутті, набряканні ніг та повік
- При проблемах із серцево-судинною системою та високому рівні холестерину і тригліцеридів
- У випадках фригідності та відсутності статевого потягу
- При запаленні ясен (гінгівіті), карієсі та інших проблемах із зубами
- При поганому травленні та надмірній кислотності у шлунку
- При діабеті 2-го типу
- При фіброміалгії, хронічній втомі та виснаженні
- Людям, яких часто знобить
- Людям, у яких є ризик захворіти на рак
Нижче ми детальніше розповімо вам про усі корисні властивості цих трьох лікарських рослин.
Корисні властивості зеленого чаю
Зелений чай:
- Відомий своїми антиоксидантними властивостями, завдяки яким старіння клітин відбувається набагато повільніше
- Є чудовим засобом для профілактики раку
- Прискорює обмін речовин та допомагає втрачати зайву вагу
- Бадьорить, покращує увагу та допомагає зосередитися
- Допомагає виводити зайву рідину з організму
- Покращує здоров’я зубів та ясен
- Допомагає у лікуванні таких проблем зі шкірою, як акне та псоріаз
- Зменшує прояви алергії
- Допомагає зняти стрес
Корисні властивості імбиру
Цей продукт:
- Допомагає запобігти появі раку простати, яєчників і товстої кишки
- Покращує травлення
- Пришвидшує обмін речовин
- Допомагає боротися із відчуттями нудоти та запаморочення (навіть під час вагітності)
- Зігріває тіло
- Полегшує біль та запальний процес у горлі
- Покращує циркуляцію крові
- Виводить зайву рідину з організму
- Допомагає уникнути підхоплення певних інфекційних захворювань та посилює природний захист організму від хвороб
- Діє як відхаркувальний засіб, завдяки чому допомагає виводити мокротиння
- Полегшує головний біль під час мігрені
- Зменшує біль та спазми під час критичних днів
- Допомагає зміцнити серцево-судинну систему людини
Корисні властивості кориці
Кориця відома тим, що вона:
- Стимулює роботу організму та є сильним афродизіаком
- Покращує травлення, зменшує кислотність та виводить гази з організму
- Зменшує нудоту та блювоту
- Допомагає регулювати рівень цукру у крові. Кориця та стевія є найпотужнішими натуральними засобами, які радять вживати хворим на діабет 2-го типу
- Зігріває тіло та насичує його енергією
- За умови регулярного вживання може покращити перебіг захворювань кісток та суглобів
- Допомагає зменшити апетит та постійне відчуття голоду
- Зменшує рівень холестерину та запобігає появі проблем із серцево-судинною системою
- Є сильним натуральним засобом, що перешкоджає згортанню крові
Як приготувати такий корисний зелений чай?
Прокип’ятіть один літр води, додавши до неї по одній чайній ложці імбиру та кориці. Спеції можуть бути у меленому вигляді або нарізані дрібними шматочками. Дайте цій суміші кипіти протягом 5 хвилин, після чого вимкніть вогонь та всипте до настою дві чайні ложки зеленого листового чаю. Залиште напій настоятися на 5 хвилин. Після цього процідіть готовий чай та перелийте його до пляшки чи глечика, з якого ви й будете пити напій протягом дня. Такий чай можна вживати у будь-якому вигляді – холодному, теплому чи гарячому.
Якщо ви захочете підсолодити напій, то найкраще скористатися для цього стевією – натуральним підсолоджувачем, який не має негативної дії на організм, на відміну від цукру та штучних підсолоджувачів.
Якщо ви хочете ще більше посилити корисний ефект цього засобу, додайте до нього сік половини лимона.
Спробуйте пити такий напій протягом місяця, щоб помітити його корисні властивості та позитивний вплив на організм.
Коли найкраще вживати цей настій?
Для того, щоб отримати найбільше користі від вживання вищезгаданих лікарських рослин, слід дотримуватися таких простих правил:
- Пити настій найкраще натщесерце, щонайменше за півгодини до сніданку.
- Вживати чай між прийомами їжі, щонайменше за півгодини перед їжею.
- Ми не радимо пити цей напій після обіду та ввечері через його сечогінні та очищувальні властивості, які змусять вас вставати до туалету вночі.
Якість продуктів для напою
Дуже важливо обирати якісні та свіжі продукти, щоб підвищити корисний ефект від вживання цього натурального чаю.
- Зелений чай: надавайте перевагу чаю, вирощеному в природних умовах.
- Кориця: найкращою є кориця, вирощена на Цейлоні, вона ж є і найароматнішою. Корицю слід зберігати у герметично закритому контейнері, що не пропускає повітря.
- Імбир: найкраще використовувати свіжий імбир і просто натирати його у посуд із киплячою водою. Проте ви можете додавати до чаю і мелений імбир, якщо він хорошої якості, ароматний та пряний.
- https://mejorconsalud.com/renueva-tu-organismo-con-te-verde-jengibre-y-canela-cada-dia/
- Ravikumar, C. (2014). Review on herbal teas. Journal of Pharmaceutical Sciences and Research. https://doi.org/10.1080/14783360410001680288
- Deng, R. (2012). A Review of the Hypoglycemic Effects of Five Commonly Used Herbal Food Supplements. Recent Patents on Food, Nutrition & Agriculturee. https://doi.org/10.2174/2212798411204010050