Чому корисні груші та банани проти гастриту

Хоча груші та банани проти гастриту можуть допомогти полегшити дискомфорт, пов'язаний з гастритом, якщо проблема продовжується, краще звернутися до лікаря.
Чому корисні груші та банани проти гастриту

Останнє оновлення: 10 січня, 2019

Чи знаєте ви, що груші та банани проти гастриту можуть допомогти полегшити симптоми?

Гастрит є однією з найбільш поширених проблем сьогодні й може виникнути в будь-який час. Він не має меж: він може проявлятися як у дітей, так і у дорослих.

Кожна людина має підкладку клітин в шлунку, що захищає його. Є також шлункові кислоти, які допомагають розбивати їжу і сприяють травленню. Ці кислоти також можуть призвести до подразнення і запалення через природне зношення шлункової підкладки.

Сьогодні ми хочемо трохи розповісти вам про цей неприємний стан і надати вам природні варіанти лікування грушами та бананами, щоб допомогти боротися з ним.

Причини гастриту

Хоча є різні потенційні причини цієї проблеми, найпоширенішою причиною гастриту є інфекція, викликана бактеріями Helicobacter pylori.

Крім того, є інші чинники, які можуть призвести до цього, наприклад:

  • паразити
  • тривале застосування знеболювальних засобів
  • виразки шлунка
  • хвороба Крона
  • аутоімунні захворювання та інші порушення імунної системи
  • вірусні інфекції
  • шкідливі звички (наприклад, куріння чи зловживання алкоголем)
  • операції шлунка
  • великий стрес
  • кислотний рефлюкс
причини гастриту
Якщо у вас є це захворювання, ви повинні пам’ятати, що найбільш рекомендованим лікуванням є споживання таких продуктів:
  • овочі
  • фрукти
  • зернові
  • клітковина

Крім того, ви повинні взагалі уникати споживання:

  • продуктів з великою кількістю насичених жирів
  • кислих напоїв або продуктів
  • гострої їжі
  • молочних продуктів
  • кави
  • продуктів з великою кількістю цукру

Якщо ви вирішите не уникати перерахованих вище продуктів, це може призвести до погіршення ситуації та збільшення подразнення. Це матиме зворотний ефект для здоров’я.

Крім того, необхідно також звернути пильну увагу на гастрит і подбати про нього негайно, оскільки він може стати хронічним розладом.

Симптоми гастриту

У більшості випадків гастрит спочатку не має помітних симптомів. Легко заплутати цей розлад з іншим розладом травлення або звичайним болем у шлунку.

Однак у найважчих випадках ви, найімовірніше, помітите такі прояви:

  • Біль у животі: він зазвичай супроводжується відчуттям інтенсивного набряку. Найчастіше його відчувають після їжі.
  • Печіння: це те, що відомо як печія. Це викликано запаленням слизової оболонки й погіршується після споживання певних продуктів, які ми згадували вище.
  • Втрата апетиту: через відчуття печіння і біль після їжі деякі люди з цим станом втрачають апетит.
  • Нудота і блювота: ваш шлунок не здатний правильно перетравлювати їжу і намагається вивести вміст. У важких випадках у блювоті може бути кров через пошкодження внутрішньої частини шлунка.

Груші та банани проти гастриту

чому корисні банани проти гастриту
Груші – це фрукти, які допомагають поліпшити цей стан завдяки вітамінам групи В (В1, В2 і В3), вітамінам А і С, а також клітковині. Вони регулюють вашу нервову і травну системи.

Між тим, банани містять багато клітковини і білка та мають низький вміст жиру. Тому вони є прекрасним джерелом енергії, що може прискорити ваше травлення завдяки м’якому послаблювальному ефекту. Вони також допомагають зменшити подразнення.

Рекомендуємо вживати тільки зрілі груші та банани проти гастриту.

Інгредієнти

  • 1 груша або 10 столових ложок м’якоті груші (150 г)
  • 1 банан
  • 1 склянка води (200 мл)

Підготовка

  • Вимийте і очистьте грушу і банан. Видаліть насіння з груші.
  • Наріжте їх і покладіть у блендер разом зі склянкою води. Обробіть.
  • Якщо ви віддаєте перевагу не дуже густому напою, додайте ще трохи води.
  • Пийте, не проціджуючи, щоб зберегти клітковину в м’якоті плодів.

Обов’язково спробуйте цей легкий природний засіб проти гастриту з грушею та бананом. Це допоможе вам боротися з цим дратівливим станом, щоб ви могли провести свій день без дискомфорту.



  • Sarkar, D., Ankolekar, C., Pinto, M., & Shetty, K. (2015). Dietary functional benefits of Bartlett and Starkrimson pears for potential management of hyperglycemia, hypertension and ulcer bacteria Helicobacter pylori while supporting beneficial probiotic bacterial response. Food Research International. https://doi.org/10.1016/j.foodres.2014.12.014


Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.